10 obiceiuri sănătoase ale antrenorului de fitness Maxim Gînju - Om Activ

10 obiceiuri sănătoase ale antrenorului de fitness Maxim Gînju

1461 /30/01/2021
L-am întrebat pe antrenorul de fitness Maxim Gînju despre obiceiurile zilnice care îl apropie de versiunea sa perfectă.

  • 1 Când mă trezesc beau o porţie de aminoacizi. 

Pentru mine este o corvoadă să mă trezesc atunci când sună deșteptătorul. Știu că nu e bine, dar practic mereu schimb ora deșteptătorului și îmi permit să mai dorm puțin.

Imediat ce m-am ridicat din pat beau o porție de aminoacizi pentru a accelera procesul de recuperare și mă duc să alerg în parc. 

  • 2 La micul dejun prefer să mănânc proteine.

Micul dejun este alcătuit din două etape. Prima etapă este constituită din proteină după alergare. A doua etapă o constituie micul dejun de bază. Atunci mănânc cinci ouă fierte sau omletă din patru ouă, precum și o porție de budincă din semințe de chia pentru buna funcționare a stomacului. 

  • 3 La ora actuală mă antrenez de 5 ori pe săptămână.

De 8 ani fac bodybuilding. Am avut perioade de ascensiune și cădere, precum și multe pauze după operații, dar întotdeauna am găsit puteri și motivaţie ca să revin.

Graficul de antrenamente depinde de scopul trasat. În prezent acumulez masă musculară – am cinci antrenamente pe săptămână și la fiecare din ele lucrez asupra unui grup muscular. Este un program, care mi se potrivește maximal, doar așa pot să mă dedic întru totul. 

  • 4 În fiecare zi fac alergări și plimbare.

Locuiesc în apropierea parcului și pe orice vreme îmi încep ziua cu o alergare. Astfel mă simt energic și mă pregătesc pentru lucru și antrenamentele de forță. În cursul serii neapărat fac plimbări în aer liber – aceasta mă linişteşte și mă încarcă cu energie pentru a doua zi. 

  • 5 Consum des trei produse sănătoase preferate.

Am o dietă monotipică, la fel ca mulți sportivi – orez, hrișcă, ouă, brânză și piept de pui. Dar am trei produse preferate: inimi de pui, spanac și stafide.

Inimile de pui sunt bogate în aminoacizi esenţiali, oligoelemente și vitamine. Spanacul este bogat în vitamine și oligoelemente (cel mai adesea îl folosesc la supă-cremă).

Stafidele conțin acid nicotinic și vitamine, care relaxează sistemul nervos și îmbunătățesc somnul.

  • 6 Cel puțin o dată pe săptămână fac yoga.

Yoga relaxează atât fizic, cât și psihologic – recomand tuturor să găsească timp pentru ea.

  • 7 Nu uit de sport în viața de zi cu zi.

Sportul este viața mea. Mulți nu se gândesc la asta, dar în viața de zi cu zi facem majoritatea exercițiilor: fandări, atunci când ne legăm șireturile de la pantofi sau ridicarea greutății, atunci când ridicăm ceva de pe podea.

  • 8 Întotdeauna găsesc timp pentru hobby.

Indiferent de domeniul de activitate, orice om ar trebui să aibă un hobby – fără el nu vei putea obține armonia dintre corp și suflet. Sunt mereu în căutare și cu mare plăcere încerc diferite tipuri de agrement.

  • 9 Seara alcătuiesc un plan cel puțin pentru a doua zi.

În fiecare seară gătesc mâncarea, o sortez în caserole și alcătuiesc programul de antrenament pentru clienții mei. Acestea trebuie elaborate minuțios pentru că fiecare om are obiectivele sale, iar sarcina mea este să-i ajut să-și atingă scopul. Planificarea este un bun obicei, pe care trebuie să și-l dezvolte cu toții. 

  • 10 Mă străduiesc să-mi petrec tot timpul liber cu familia.

Doar familia îmi aduce fericire deplină. În curând voi deveni tătic și viața mea se va umple cu o nouă sursă de fericire.

(1461)

Maria Mirnaya

jurnalist

Alte articole la aceiaşi temă