10 filme legende despre sport cu un rating pe imdb mai mare de 7,2 - Om Activ

10 filme legende despre sport cu un rating pe imdb mai mare de 7,2

7378 /18/10/2016
”Citius, Altius, Fortius!” este nu doar deviza sportivilor, dar şi a cineaştilor, or filmele despre performanţele sportive trebuie să-i inspire pe spectatori nu doar să lucreze asupra sa, dar şi să cugete asupra valorilor.

Am selectat pentru voi 10 cele mai bune pelicule cu tematică sportivă din cunoscuta „Bază online de filme”. Am inclus în top 10 pelicule cu un rating mai mare de 7, cu excepţia celor, despre care am scris în repetate rânduri, în selecţiile anterioare. Apropo, ar fi bine să arunci o privire asupra lor.

Cursa / Rush (2013)

rush-2013-movie-poster-12

IMDB: 8,1

Film biografic al lui Ron Howard, bazat pe evenimente reale, care au avut loc în sezonul de curse Formula 1 în anul 1976. Este istoria confruntării legendare dintre doi piloţi de curse: austriacul Niki Lauda şi britanicul James Hunt.

Trailer

[youtube id=”4XA73ni9eVs”]

Luptătorul / Warrior (2011)

11173213_800

IMDB: 8,2

Tommy Conlon este un tânăr luptător, care s-a întors acasă după o absenţă îndelungată pentru a se pregăti de un mare turneu. Tatăl beţiv, fost boxer talentat, începe să-şi antreneze feciorul.

Trailer

[youtube id=”kY7HcUACs58″]

Renăscut din cenușă / Cinderella Man (2005)

Cinderella-Man-2005

IMDB: 8,0

Din nou Ron Howard şi un film bazat pe biografia boxerului american James Braddock. După ce a suferit o serie de înfrângeri, boxerul de categorie grea, Jim Braddock este nevoit să se retragă de pe ring. În timpurile Marii crize economice, Braddock se apucă de orice lucru, doar ca să-şi poată hrăni familia. Dar încă mai speră să revină în ring. Într-o bună zi i se oferă o asemenea şansă.

Trailer

[youtube id=”DlbHzcH4VJY”]

Luptătorul / The Wrestler (2008)

thewrestler

IMDB: 7,9

Dramă sportivă de Darren Aronofsky cu Mickey Rourke în rolul principal. Eroul său – Randy „Berbecul” Robinson, care era vedeta wrestlingului în anii ’80, dar apoi a cedat poziţiile. După ce a suferit un infarct în timpul unui meci, medicii l-au avertizat: ar putea muri, dacă va continua luptele. După o tentativă eşuată de a lua viaţa de la capăt şi una la fel de nereuşită de a stabili relaţii bune cu fiica sa, „Berbecul” decide să participe la o luptă, ştiind că îl aşteaptă moarte sigură.

Trailer

[youtube id=”WYMU_1BOirQ”]

Luptătorul / The Fighter (2000)

WS (Page 1)

IMDB: 7,9

Filmul este bazat pe istoria de viaţă despre calea pe care a parcurs-o spre titlul de campion mondial boxerul Micky Ward, numit „Irlandezul”. Ascensiunea lui Ward a fost asemănătoare cu cea a legendarului Rocky Balboa. După o serie de eşecuri şi înfrângeri, sportivul a reuşit să revină în ring, când antrenorul său a devenit fratele vitreg Dicky Eklund, fost boxer, cariera căruia s-a ruinat din cauza pasiunii pentru droguri. Ajutorul familiei şi dorinţa incredibilă de a obţine victorie l-au adus pe Ward pe piedestalul mondial.

Trailer

[youtube id=”71l-kIhJ5j8″]

Remember the Titans (2000)

1446085104_remember-the-titans-trivia-answers-viggle-mom

IMDB: 7,8

Antrenorul echipei şcolare de fotbal american Bill Yoast, decide să se pensioneze, iar în locul lui invită un nou antrenor – pe Herman Boone. El este afro-american şi mulţi jucători albi boicotează meciurile şi antrenamentele până când antrenorul de odinioară acceptă să devină asistentul novicelui. Însă acesta-i doar primul obstacol în calea lui Boone şi a echipei, pe care trebuie să le depăşească, pentru a deveni un tot întreg şi a obţine victorie.

Trailer

[youtube id=”nPhu9XsRl4M”]

Triumful / The Greatest Game Ever Played (2005)

517b589wJsL

IMDB: 7,5

În peliculă se relatează despre evenimentele produse la campionatul de golf US Open 1913. Atunci, un tânăr necunoscut de nimeni Francis Ouimet, considerat outsider, l-a învins zdrobitor pe campionul absolut Harry Vardon, considerat de neînvins. L-a învins elegant, stilat şi cu un simţ rafinat al umorului.

Trailer

[youtube id=”au9nFe4mjIA”]

Câmpul minunilor / Field of Dreams (1989)

Field-of-Dreams-1989

IMDB: 7,5

Ray, un fermier din Iowa, aude o voce, care-l sfătuieşte să construiască un câmp de baseball în locul lanurilor sale de porumb. Cândva tatăl său era pasionat de acest sport şi Ray decide să urmeze sfatul. După încheierea lucrărilor de construcţie, pe câmp apare o echipă fantomă din jucători legendari. Ray este nu atât speriat, cât îngrijorat. El începe propria investigaţie pentru a pătrunde în esenţa evenimentelor fantastice.

Trailer

[youtube id=”Ut06d4dptWo”]

Invictus (2009)

invictus.10534

IMDB: 7,4

Dramă istorico-sportivă regizată de Clint Eastwood despre vremurile căderii apartheidului, când Africa de Sud a găzduit Cupa mondială de rugby în anul 1995. Atunci Nelson Mandela era la primul mandat prezidenţial, cel care încercase pe toate căile să pună capăt neînţelegerii îndelungate dintre populaţia albă şi de culoare a ţării.

Trailer

[youtube id=”RZY8c_a_dlQ”]

Campionul / Secretariat (2010)

Secretariatposter

IMDB: 7,2

O istorie fantastică despre un cal cu numele Secretariat, care în 1973 a obţinut performanţe la care toţi tindeau de 25 de ani – să câştige succesiv trei curse prestigioase de hipism din seria „Tripla coroană”.

Trailer

[youtube id=”fjiV4PlzV5M”]

(7378)

Vera Borcuta

cinefil

Alte articole la aceiaşi temă