Cina ideală este constituită din proteine (carne, peşte, brânză, ouă etc.) cu legume prelucrate termic. Seara legumele pregătite la temperatură se asimilează mai bine, decât cele proaspete. Bucatele chinezeşti
stir-fry corespund acestor cerinţe.
Prepară stir-fry pe o tigaie antiaderentă fără ulei. Unge fundul tigăii obişnuite cu ulei pentru prăjit.
![]()
Stir-fry cu tofu
Număr de porţii: |
2 |
Greutatea porţiei: |
250 g |
Calorii per porţie: |
150 kcal |
Ingrediente:
tofu |
200 g |
ciuperci |
200 g |
morcov |
200 g |
usturoi |
2 căţei |
sos de soia |
2 linguri |
Opţional:
ceapă verde |
|
varză proaspătă |
|
susan |
|
- 1 Se încinge tigaia/wok-ul timp de 5-7 minute.
- 2 Tofu se taie cuburi, după care se pune într-un strat pe fundul tigăii şi se frige pe 4 părţi până la culoarea aurie. Se aranjează pe farfurie.
- 3 Ciupercile se taie felii mari, morcovul se taie fâşii cu curăţătorul de legume. Ciupercile şi morcovul se pun în tigaie împreună cu sosul de soia şi usturoiul pisat.
- 4 Legumele se înăbuşă 7-10 minute. Dacă se prind de tigaie, se adaugă apă fiartă. Se adaugă tofu şi se lasă la înăbuşit încă 1-2 minute.
- 5 Se pune în farfurii. La dorinţă se adaugă ceapă proaspătă, varză sau susan prăjit.

![]()
Stir-fry cu carne de găină
Număr de porţii: |
2 |
Greutatea porţiei: |
250 g |
Calorii per porţie: |
220 kcal |
Ingrediente:
piept de pui |
300 g |
broccoli |
200 g |
ardei dulce |
200 g |
usturoi |
2 căţei |
sos de soia |
2 linguri |
Opţional:
ceapă verde |
|
varză proaspătă |
|
susan |
|
- 1 Se încinge tigaia/wok-ul timp de 5-7 minute.
- 2 Carnea de pui se taie cuburi, după care se pune într-un strat pe fundul tigăii şi se frige pe toate părţile până este gata. Se aranjează pe farfurie.
- 3 Broccoli se rupe în inflorescenţe. Ardeiul dulce se taie pai. Legumele se pun în tigaie împreună cu sosul de soia şi usturoiul pisat.
- 4 Legumele se înăbuşă 7-10 minute. Dacă se prind de tigaie, se adaugă apă fiartă. Se adaugă carnea de pui şi se lasă la înăbuşit încă 1-2 minute.
- 5 Se pune în farfurii. La dorinţă se adaugă ceapă proaspătă, varză sau susan prăjit.

![]()
Stir-fry cu creveţi
Număr de porţii: |
2 |
Greutatea porţiei: |
250 g |
Calorii per porţie: |
150 kcal |
Ingrediente:
creveţi |
200 g |
fasole păstăi |
200 g |
dovlecei |
200 g |
usturoi |
2 căţei |
sos de soia |
2 linguri |
Opţional:
ceapă verde |
|
varză proaspătă |
|
susan |
|
- 1 Se încinge tigaia/wok-ul timp de 5-7 minute.
- 2 Se taie capul creveţilor şi se curăţă de crustă. Se face o crestătură pe spate şi se scot măruntaiele. Creveţii se aranjează într-un strat pe fundul tigăii şi se frig pe toate părţile până sunt gata. Se aranjează pe farfurie.
- 3 Dovleceii se taie în bucăţi nu prea mari. Fasolele păstăi se taie în jumătate în caz de necesitate. Ciupercile şi morcovul se pun în tigaie împreună cu sosul de soia şi usturoiul pisat.
- 4 Legumele se înăbuşă 7-10 minute. Dacă se prind de tigaie, se adaugă apă fiartă. Se adaugă creveţii şi se lasă la înăbuşit încă 1-2 minute.
- 5 Se pune în farfurii. La dorinţă se adaugă ceapă proaspătă, varză sau susan prăjit.

(2287)