10 exerciţii cu coarda ca să te antrenezi ca un adevărat boxer - Om Activ

10 exerciţii cu coarda ca să te antrenezi ca un adevărat boxer

6343 / 29.10.2016
De ce pugiliştii nu se încălzesc la bicicletă ca toţi ceilalţi, dar preferă coarda, aflăm de la Alexei Timoşcov, antrenor de box, iar va sări Serghei Morari – deţinătorul centurii KOK World GP 2016.

Pentru boxeri, coordonarea este la fel de importantă ca şi rezistenţa, de aceea, încălzirea perfectă pentru noi sunt săriturile cu coarda. Încearcă şi tu să renunţi la alergări pentru a diversifica partea cardio a antrenamentului şi a te învăţa să te mişti cu uşurinţă.

Tehnica săriturilor:

●  sari uşor;

●  mută greutatea corpului de pe un picior pe altul;

●  arcuieşte în vârful picioarelor;

●  nu lovi cu toată talpa pe podea.

 

1
Mutarea greutăţii corpului de pe un picior pe altul
1
Încrucişat
1
Sărituri duble (accelerare)
1
Opt (rotirea corzii lateral)
1
Sărituri pe un picior
1
Sărituri laterale
1
Sărituri înainte-înapoi
1
Alergare cu coarda
1
Sărituri înăuntru-în afară
1
Sărituri cu ridicarea genunchilor

Încălzire cu coarda

Efectuează fiecare exerciţiu în decurs de 30 de secunde cu pauze de 10 secunde între ele. Repetă de 1-2 ori. E prea simplu? Atunci renunţă la pauze.

Antrenament intensiv în circuit cu coarda „Kostea Ţziu”

Boxeri practică un complex numit în cinste lui Kostea Ţziu. Te încumeţi să încerci? Sărituri 3 minute cu coarda şi 100 de flotări. Repetă de 12 ori. Nu, s-a strecurat nicio greşeală în text. Toate cifrele sunt corecte.

Antrenament complet cu coarda 

Efectuează orice sărituri din listă în decurs de 1 minut, apoi urmează 20 de flotări. Repetă de 5-6 ori. După fiecare set – pauză de 10-20 de secunde.

Dacă acest tip de antrenament îţi va părea prea complicat, atunci reduce de 2 ori timpul rezervat pentru sărituri – de la 1 minut la 30 de secunde şi alternează flotările cu aşezări sau fandări. După fiecare set – pauză de 30 de secunde.

(6343)

comments powered by HyperComments
Alexei Timoscov

antrenor de box, de 5 ori campion al RM la box, deţinătorul locului V la campionatul Europei, fondatorul «Timoshkov Sport Club»

Alte articole la aceiaşi temă