5 antrenamente de grup recomandate şi pentru bărbaţi - Om Activ

5 antrenamente de grup recomandate şi pentru bărbaţi

890 / 26.07.2018
Este răspândit stereotipul că antrenamentele de grup sunt orientate doar pe femeile, care luptă cu kilogramele în plus. Însă antrenamentele nu se împart în cele pentru bărbaţi şi pentru femei, există doar scopuri concrete şi modalităţi de a le atinge. Astăzi vom analiza ce beneficii poate obţine un bărbat la antrenamentele de grup.

  • 1 Antrenamentele de forţă în grup

Antrenamentele de forţă în grup dezvoltă puterea, fortifică muşchii şi îmbunătăţesc sistemul locomotor.

Specificul antrenamentelor de grup cu halterele:

●      Ritm înalt;
●      Un număr mare de repetări;
●      Lucrul cu toate grupurile de muşchi;
●      Utilizarea greutăţilor nu prea mari.

Bărbaţii trebuie să lucreze cu greutăţi, deoarece de la vârsta de 25 de ani ei pierd anual aproximativ 1% din masa musculară. Cu cât mai puţini muşchi, cu atât mai slab este aparatul locomotor, iar ca urmare creşte riscul de diabet şi boli cardio-vasculare. Chiar şi antrenamentele cu greutăţi mici – haltere, discuri, bodybarul – contribuie la creşterea masei musculare. Mai multe avantaje ale acestor antrenamente am enumerat aici.

Ai dreptate, şi în sală poţi folosi greutăţi nu prea mari, însă antrenamentele de grup se desfăşoară sub acorduri muzicale, ceea ce dezvoltă simţul ritmului. Totodată în grup apare o motivaţie suplimentară şi spiritul sănătos de competiţie, astfel te vei pomeni că efectuezi cu uşurinţă exerciţii din cele mai complexe.

De câte ori: de 2-3 ori pe săptămână pentru a menţine rezultatele şi de 3-5 ori – pentru îmbunătăţirea lor.

  • 2 Antrenamente aerobe în grup

Step, aerobică, antrenamente funcţionale cu propria greutate, care includ numeroase salturi – toate acestea sunt concepute pentru dezvoltarea sistemului cardiovascular, îmbunătăţirea rezistenţei şi arderea caloriilor. Oare doar femeile au nevoie de o inimă sănătoasă? Fireşte că nu.

Adu-ţi aminte când ultima dată ai alergat/înotat/ai mers cu bicicleta? Mărturiseşte sincer cât de des foloseşti scările în locul ascensorului? Ca să nu începi a gâfâi de la etajul 3, acordă mai mult timp efortului aerobic.

Apropo, chiar dacă încerci să acumulezi masă musculară, nu renunţa la antrenamentele aerobe. Antrenarea muşchiului cardiac este necesară indiferent de scopul antrenamentului. Totodată, cardio dezvoltă reţeaua de capilare. Cu cât mai ramificată este aceasta, cu atât mai mare este potenţialul de creştere al muşchilor.

De câte ori: cel puţin 1 dată pe săptămână.

  • 3 Antrenamentele “Body&Mind”

La pilates, yoga, stretching şi alte programe, orientate pe consolidarea legăturii între minte şi corp, practic nu vei întâlni bărbaţi. Ei le evită, însă nu ştiu ce pierd.

În primul rând, bărbaţii îşi asumă o mare răspundere şi zilnic au de rezolvat sarcini dificile. Aceasta le afectează puternic fonul emoţional şi într-un final rezultă în oboseală fizică. Cel puţin pentru a te proteja de şocuri emoţionale, frecventează antrenamentele din această serie.

Dar să nu uităm nici de aspectul fizic. Acest tip de antrenamente îmbunătăţesc elasticitatea muşchilor şi a ligamentelor, precum şi mobilitatea articulaţiilor, dezvoltă flexibilitatea, care este un indice important al sănătăţii.

Nici acum nu te-am convins? Aceste antrenamente dezvoltă virilitatea

De câte ori: cel puţin 1 dată pe săptămână.

  • 4 Antrenamente de dans

Dansul dezvoltă coordonarea, flexibilitatea, agilitatea, ajută la pierderea în greutate şi accelerează metabolismul. În plus astfel de antrenamente asigură buna dispoziţie. Majoritatea bărbaţilor consideră că nu au simţul ritmului, o bună coordonare şi sunt neîndemânatici. Noi suntem de altă părere, însă dacă te macină astfel de gânduri, vino la dansuri. E timpul să laşi complexele la o parte.

De câte ori: de 2-3 ori pe săptămână pentru a menţine rezultatele şi de 3-5 ori – pentru îmbunătăţirea lor.

  • 5 Antrenamente mixte în grup

Cluburile de fitness propun o sumedenie de antrenamente diverse, multe din sunt greu de atribuit la o anumită categorie. Combinaţiile sunt din cele mai diverse – de forţă + cardio, dansuri + Body&Mind, dansuri + antrenamente de forţă etc. Respectiv, acestea sunt o combinaţie din diverse avantaje. Aceste antrenamente sunt concepute pentru perfecţionarea complexă a corpului, pun în funcţiune mai multe grupuri de muşchi şi dezvoltă abilităţile necesare în viaţa de zi cu zi. Dacă nu ai timp suficient pentru fiecare în parte, atunci frecventează antrenamentele mixte – rezultatele se vor face simţit în termen foarte scurt.

De câte ori: de 2-3 ori pe săptămână pentru a menţine rezultatele şi de 3-5 ori – pentru îmbunătăţirea lor.

Antrenează-te cel puţin o lună pentru a vedea primele schimbări. Nu rata antrenamentele – ele îmbunătăţesc condiţia fizică, rezistenţa la stres şi dezvoltă obiceiuri corecte. Dacă nu vei încerca, nu vei înţelege care sunt talentele tale ascunse, aşa că lasă stereotipurile la o parte şi frecventează orele de dans sau stretching.

(890)

comments powered by HyperComments
Natalia Alexeenko

Natalia Alekseenko, instructorul programelor de grup în EcoSport Gym, trainerul certificat Les Mills

Alte articole la aceiaşi temă