6 cursuri online pentru antrenori cu acreditare în lumea întreagă - Om Activ

6 cursuri online pentru antrenori cu acreditare în lumea întreagă

4623 / 22.03.2017
Recent am relatat (aici) unde în Chişinău poţi deveni instructor de fitness. Suntem în secolul 21 şi astăzi se pot face studii bune şi în faţa computerului. Am ales pentru voi câteva organizaţii autorizate de instruire.

IFBB Academy

Academie, fondată la baza Federaţiei Internaţionale de Bodybulding şi Fitness, care include Federaţiile Naţionale din 186 de ţări şi este recunoscută de 90 de Comitete Olimpice. Una din sursele de informaţii în domeniul fitnessului şi bodybuildingului cu cea mai mare autoritate.

Certificate: Instructor personal nivelul de bază, instructor personal nivel avansat, nutriţionist nivelul de bază, nutriţionist nivel avansat.

Totul e este simplu. Înregistrează-te pe site, vei primi datele contului, prin intermediul căruia vei putea plăti pentru cursul, care te interesează. Imediat după achitare vei avea acces la materialele de studiu. După pregătire, vei susţine un examen.

Site

International Sports Sciences Association – ISSA

Încă o instituţie de învăţământ pentru pregătirea instructorilor, importantă pe arena internaţională, care a obţinut acreditarea DEAC, comisie fondată în 1912 în America! Certificatul este eliberat de ISSA şi actualmente este recunoscut în 91 de ţări.

Certificate: 10 certificate diferite de fitness şi nutriţiologie.

După înregistrarea la curs şi achitare, vei obţine acces la materialele metodice, urmează perioada de pregătire (până la 4 luni), după care vei avea de susţinut examenul. Aceasta este alcătuit din două părţi: teoretică (75-100 de întrebări) şi practică – ilustraţii, analiză a cazurilor reale, eseu.

Site

American College of Sports Medicine – ACSM 

Cea mai mare organizaţie ştiinţifică din lume, implicată în cercetări în domeniul medicinii sportive şi biomecanicii exerciţiilor, fondată în anul 1954. Există posibilitatea de a obţine acces la cele mai noi cercetări la un preţ anual adecvat – îl găseşti aici.

Certificate: multe, începând de la instructor personal cu profil general şi încheind cu instructor pentru cei, care suferă de boli oncologice, vei găsi aici.

Alege data orientativă a testării, să presupunem că în 3-6 luni, ca să ai la dispoziţie timp suficient pentru pregătire. Apoi urmează planul recomandat de organizaţie: cumpără cărţi ca să te pregăteşti de examen, studiază materialele, înregistrează-te la examen, participă la workshop sau la webinar şi susţine examenul.

Testarea repetată are loc o dată la 3 ani. Pentru aceasta, printre celelalte condiţii, va trebui să acumulezi un număr minimal de credite CEC (Continuing Education Credits). Acest punctaj este acumulat în felul următor: frecventând întrunirile profesionale, scriind cărţi sau articole, participând la workshopuri, webinare sau făcând studii suplimentare la colegiu. Totul este cât se poate de serios.

Site

National Strength and Conditional Association – NSCA 

Încă o asociaţie, diplomele căreia sunt apreciate înalt de toate cluburile de fitness din lume.

Certificat: instructor personal de fitness.

Site

Metode de obţinere a certificatului este obişnuită: alegi cursul, plăteşti, primeşti materialele pentru pregătire, te pregăteşti pentru examen în perioada stabilită (cel mult 120 de zile), susţii examenul.

International Fitness Professionals Association – IFPA

Organizaţie foarte loială, care îţi acordă pentru pregătire atât timp, de cât ai nevoie şi la cele mai accesibile preţuri în America.

Certificat: instructor personal de fitness.

Asociaţia propune 4 pachete, la alegere, pentru pregătirea de examen. După obţinerea informaţiilor, ai la dispoziţie 6 luni (sau şi mai mult), când simţi că eşti gata, stabileşti data examenului. Aceasta este alcătuit din 105 întrebări. Dacă l-ai susţinut cu succes, devii antrenor personal certificat IFPA pe termen de 2 ani, după care va trebui să-ţi confirmi calificarea, susţinând examenul repetat conform aceleiaşi scheme. Dacă nu vei reuşi să susţii testarea din prima încercare, atunci vei avea şansa de a o susţine repetat pentru suma simbolică de 75 de dolari.

Site

International Fitness Association – IFA

Asociaţie, care în acest an şi-a marcat cea de-a 22-a aniversare, fiind recunoscută în 90 de ţări.

Certificate: instructor personal şi instructor al programelor de grup.

Descarci cartea gratuit (materialul instructiv), te pregăteşti şi susţii testarea la orice oră a zilei. Rezultatul vine imediat. Dacă vei susţine testul cu succes, atunci pe site vei plăti pentru certificat pe care îl vei primi la e-mail sau la poştă. Dacă nu vei susţine testul din prima încercare, atunci vei avea un număr nelimitat de şanse de a-l repeta.

Site

(4623)

comments powered by HyperComments
Natalia Şveţ

antrenor de fitness cu 8 ani de experienţă, membru al IFBB Moldova şi al Federaţiei de Aerobică şi Shaping a Moldovei

Alte articole la aceiaşi temă