9+ cele mai neobișnuite antrenamente de grup, care există în Chișinău - Om Activ

9+ cele mai neobișnuite antrenamente de grup, care există în Chișinău

1412 / 25.09.2020
Programul de antrenamente în grup la majoritatea cluburilor de fitness practic este identic – aproape toate includ step, antrenamente de forță cu haltere, antrenamente pentru abdomen etc. Am găsit pentru voi antrenamente cu echipament neobișnuit.

Ecosport Gym

www.ecosportgym.com

Antrenamente virtuale

La Ecosport Gym acum este anul 3020. Este singurul club de fitness din Moldova care oferă antrenamente virtuale. Mai mult decât atât, acestea nu există nici în țările învecinate: în Ucraina și România.

Antrenamentele virtuale se desfășoară într-un studio special, unde este instalat un ecran imens, care transmite imaginea și sunetul de cea mai înaltă calitate. Desfăşoară antrenamentele instructori de top ai companiei Les Mills din Noua Zeelandă, astfel în doar câteva minute te vei lăsa cuprins de atmosfera creată atât de profund încât vei uita că omul pe care îl ai în față nu este prezent lângă tine.

La Ecosport Gym se desfășoară 140 de antrenamente de grup pe săptămână, între orele 7:30 și 20:00, în fiecare oră se desfășoară unul sau două antrenamente. Programul cuprinde inclusiv antrenamente cardio, de forță, dans și din seria Body&Mind – fiecare antrenament este verificat de experții în fitness ai companiei Les Mills ținând cont de specificul anatomic, biomecanic și chiar psihologic.

Antrenamentele din viitor nu sunt singurul aspect care deosebește Ecosport Gym de celelalte cluburi de fitness. Acesta este singurul club din segmentul de top, care nu-și obligă clienții să procure un abonament anual. Pentru a participa la antrenamentele de grup, este suficient să cumpărați un abonament pentru 10 lecții la prețul de 1200 de lei.

Program

Evasport

www.facebook.com/evasport.md

Cardio Drums

Cardio Drums este un antrenament cu bețe de tobă. Este o energie colosală – timp de o oră te vei simți un toboșar adevărat, care evoluează în scenă în fața mulțimii de admiratori. Cu siguranță te vor lua fiorii în timpul procesului, noi am încercat acest sentiment atât la primul, cât și la următoarele antrenamente.

Drums este un antrenament cardio, în timpul căruia se ard între 400 și 900 kcal. Dar include și elemente din antrenamentul funcțional – te așteaptă multe genuflexiuni și aplecări cu bastoane cu greutăți în mână, care vor schimba centrul de greutate. Garantat că a doua zi te va durea acolo, unde niciodată n-ai simţit nici pic de durere.

Deocamdată acest antrenament este disponibil doar la filiala de la Ciocana, dar în curând va apărea și în Centru. Nu există program fix, precizează prețul la recepție.

Max Fitness

www.maxfitness.md

Kinesis Shape

Kinesis Shape este un antrenament la stația multifuncțională Kinesis a companiei italiene Technogym. Acesta permite de a efectua mișcarea în toate planurile. De exemplu, vei putea ridica greutățile de la piept sub orice unghi – în față, mai sus, mai jos, cu fiecare mână alternativ etc.

Inițial, antrenamentul a fost conceput pentru persoanele cu dizabilități, dar a fost îndrăgit de toți, deoarece Kinesis Shape permite de a prelucra armonios toate grupurile musculare.
Este un antrenament funcțional și de forță excelent.

Program

Sâmbătă 11:00

Pentru a frecventa antrenamentele de grup la Max Fitness este nevoie de un abonament anual.

Niagara Fitness Club

www.niagara.md

Kangoo

Kangoo este un antrenament cardio de sărituri în pantofi cu arcuri. Este unul din cele mai intensive antrenamente la care am fost vreodată, este greu de crezut că această încălțăminte a fost concepută pentru reabilitarea după operații la picioare și coloana vertebrală.

Într-adevăr se caracterizează printr-o amortizare bună, datorită cărui fapt aceștia preiau asupra lor o bună parte din sarcina asupra coloanei vertebrale, genunchilor și articulației coxo-femurale. Nu se recomandă salturile doar în timpul sarcinii, hipertensiunii și altor stări, dar contraindicațiile sunt prea puține. La un astfel de antrenament vei putea arde aproximativ 700 kcal.

Program

Marţi 10:00

Pentru a frecventa antrenamentele de grup este necesar de a procura un abonament anual.

Fitness Class

www.fitnessclass.md

Gliding

Gliding este un antrenament la care se folosesc discuri care alunecă. La baza lui stă principiul alunecării – adică vei face aproximativ aceleași mișcări ca și în timpul altor antrenamente, dar în același timp vei încerca să ai grijă ca mâinile și picioarele să nu alunece.

Astfel sunt puse în funcțiune straturile profunde de mușchi. Este un antrenament funcțional și de forţă extraordinar.

Pentru a participa la gliding este necesar de a cumpăra un abonament anual, el îți va permite să frecventezi o dată antrenamentul. Pentru fiecare antrenament ulterior va trebui să achiți suplimentar 50 de lei.

Happy Fitness

www.facebook.com/happyfitnessmd

Fluiball

La Happy Fitness există fluibolls – minge umplută cu lichid colorat. Multe mișcări îți vor fi cunoscute, te așteaptă fandări și genuflexiuni cu ridicarea balonului deasupra capului, aruncarea mingii și diverse răsuciri etc.

Dar în timpul antrenamentului lichidul se va mișca în interiorul balonului și permanent va schimba centrul de greutate. Rezultatul este dezvoltarea coordonării neuromusculare, propriocepției (capacitatea de a simți corpul și părțile sale în spațiu), dezvoltarea echilibrului și mușchilor stabilizatori.

În prezent fluiballs se folosesc la Happy Fitness la diverse programe de grup, dar în curând va fi inclus și un antrenament aparte. Prețul unui abonament pornește de la 505 lei, în funcție de ora și numărul de antrenamente. Apropo, doar la Happy Fitness există acest tip de echipament.

Neogym

www.neogym.md

RevoRing

Neogym este unul din puținele cluburi de fitness din Chișinău, unde există RevoRing. Este un echipament rar și costisitor, de aceea sunt doar 4 la număr și antrenamente au loc în mini-grupuri în baza înscrierii preliminare.

RevoRing este un lanț moale alcătuit din 14 inele elastice. Cu cât mai multe inele vei instala, cu atât mai mare este rezistenţa. Are tangențe cu TRX, doar că TRX nu este elastic, iar RevoRing da. Astfel, sarcina crește pe măsură ce începi a efectua mișcarea (întinzi inelele) și se reduce, când din punctul superior revii în poziția inițială.

Acesta este un antrenament funcțional și de forță excelent cu sarcină minimă asupra articulațiilor, deoarece în timpul lucrului cu RevoRing ele reușesc să se stabilizeze și să se adapteze la sarcină.

Pentru a participa la antrenament este necesar un abonament la Neogym.

Fitness Doza №5


www.doza.md

Deck

Platforma Deck în stare asamblată nu se deosebește de step, cu care probabil ești familiarizat. Dar de fapt Deck este un echipament-transformator, care poate avea 16 forme – de la step până la bancă cu unghi diferit de înclinare. Rezultatul este un antrenament de forță sau funcțional, similar cu cele din sala de forță.

În prezent, antrenamentul complet cu Deck este exclus din program, însă adesea echipamentul este folosit în alte antrenamente de forță.

Pentru a frecventa antrenamentele de grup la Fitness Doza №5 este necesar de a cumpăra un abonament anual (în prezent se oferă o reducere de 40%).

5 Rocks

www.5rocks.md

Game Challenge

5 Rocks este un fitness party club. Aici nu se toarnă cocktailuri, însă după atmosfera care domnește aici nu cedează în faţa barurilor de top din Chișinău.

Antrenamentul nostru preferat este Game Challenge, care merită atenție nu atât prin echipamentul utilizat, cât prin formatul său. Game Challenge este o competiție. Participanții sunt împărțiți în echipe, după care ei lucrează la diferite stații în regim de antrenament circular. Cine câștigă primește medalia 5 Rocks.

Program

Luni, miercuri, vineri 19:00
Marți, joi 20:00

Caută costul antrenamentului pe site – cu cât mai multe antrenamente vei cumpăra o dată, cu atât mai ieftin va fi fiecare dintre ele.

(1412)

comments powered by HyperComments
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă