Activităţi pentru adolescenţi de 12-15 ani: Floorball - Om Activ

Activităţi pentru adolescenţi de 12-15 ani: Floorball

1117 / 16.10.2018
Floorball-ul (de la engl. floor — podea şi ball — minge) – este un joc de interior pe o podea dură cu o minge de plastic, lovită cu o crosă specială din plastic. Jocul a început să se dezvolte activ în anii ’70 în Suedia în rândul celor, care duceau dorul hocheiului în afara sezonului.

Iată de ce regulile de joc în floorball au tangenţe cu regulile jocului de hochei. Se joacă pe un teren dreptunghiular cu dimensiunea de 40×20 de metri, pe teren se află șase jucători și un portar. Meciul este alcătuit din trei runde a câte 20 de minute de timp util fiecare.

Cum decurge antrenamentul.

Încălzirea


Scurt joc de fotbal. Aşezări în cerc, exerciţiul scândura. 20 de cercuri de alergări în jurul sălii – nu este prea mult, deoarece sălile de sport ale şcolilor nu sunt prea mari. Flotări în perechi.

Exerciţiul „steluţa”. Exersarea paselor în timpul deplasării. Portarul are încălzirea sa – el exersează apărarea porţii, iar în pauze face flotări. Fiecare exerciţiu se încheie cu aşezări comune în cerc.

Jocul


De la primul antrenament abia după 10-15 minute de joc vei începe (abia începi!) să te obişnuieşti cu viteza. Se mişcă repede toţi şi toate – oameni, minge, crosele. Jucătorii se perindă prin faţa ochilor fulgerător. Ai senzaţia că te afli într-un stup de albini. Nu este deloc plăcut să prinzi mingea, mai ales după ce a fost lovit cu crosa cu toată viteza. Atenţie maximă! Jocul este foarte activ. Este importantă agilitatea şi viteza de reacţie.

La finele meciului toţi bat cu crosa în podea. După încheierea meciului, echipele discută despre acţiuni şi soluţii, despre erori şi pase. Se simte spiritul de echipă – desigur, acesta este meritul antrenorului.

Antrenarea preciziei


Dar asta nu e tot. Antrenorul pune un coş în centrul sălii. Sarcina jucătorilor este de a arunca în el cât mai multe mingi mici de plastic, împrăştiate prin toată sala. Fireşte, fără a te apropia de coş, ci mişcându-te pe tot perimetrul sălii. Se permite de a arunca de la mică distanţă doar ultima minge, dar până atunci ai de aruncat foarte multe.

Echipa


Echipa se antrenează deja de 2 ani, însă băieţii au primit autorizaţia şi confirmare oficială abia cu 3 luni în urmă. Apropo, la 10 noiembrie se va desfăşura campionatul național al Moldovei la floorball – priveşte cel puţin un meci.

Adresa: str. Independenţei, 1 (sala Colegiului de Arte)
Antrenorul echipei de juniori: Dumitru Bajenov
Preţul abonamentului lunar: 250 de lei
Vârsta: 12-15 ani.
Facebook: aici
Contact: +373 79 053954

Zile de lucru:

Luni 17:30-18:30
Miercuri și vineri 17:30-19:00
bazhenov_prof
Dumitru Bajenov
antrenorul echipei de juniori

Echipamentul necesar: uniformă sportivă şi încălţăminte de schimb

Floorball dezvoltă rezistenţa, agilitatea, viteza, abilitatea de a lucra în echipă şi de a merge în întâmpinare în situaţii dificile.

(1117)

comments powered by HyperComments
Ekaterina Kuiat

jurnalist

Alte articole la aceiaşi temă