Am încercat pe pielea proprie: tehnici de autoapărare pentru femei - Om Activ

Am încercat pe pielea proprie: tehnici de autoapărare pentru femei

2781 / 25.07.2018
În vestiar sunt doar fete, însă nu ne aşteaptă o oră de shaping sau stretching. Vom însuşi tehnici de luptă, exerciţii de atac şi apărare.

Antrenamentul de autoapărare pentru femei este un curs iniţial de pregătire de luptă, un amestec de aikido, jiu-jitsu şi kickboxing. Este un tip de antrenament inofensiv şi poate fi frecventat de persoane de orice vârstă şi cu orice pregătire fizică.

Scop

Nu doar pentru a însuşi tehnici de autoapărare. Aici vei învăţa să te aperi nu doar în situaţii de stres fizic, dar şi psihologic, vei găsi echilibrul între raţiune şi dispoziţia lăuntrică. Autoapărarea este benefică şi pentru menţinerea condiţiei fizice.

Echipamentul necesar


Nu este nevoie de un echipament special. Îmbracă hainele sport preferate, însă cu mânecă lungă – astfel e mai simplu de a cizela tehnicile de apucare. Perfect dacă ai un kimono. Nu uita de încălţămintea de schimb – e suficientă o pereche de şlapi.

Antrenamentul


Lecţia începe cu plecăciunea tradiţională în artele marţiale. Mi-a plăcut această tradiţie. Ea îţi conferă o senzaţie aparte, făcând trimitere la trecut şi la istoria seculară. Apoi urmează câteva minute de meditaţie, pentru a te concentra pe sine, a restabili respiraţia şi a te elibera de gândurile, care te-au dominat de-a lungul zilei. Va trebui să meditezi mult până când vei învăţa să-ţi potoleşti tumultul gândurilor într-un interval scurt de timp şi nu te vei distrage la ceea ce se întâmplă în jur.

Apoi urmează încălzirea clasică a tuturor articulaţiilor şi prelucrarea loviturilor şi mişcărilor de luptă. Am aflat că adversarul poate fi dezarmat şi pus pe labe fără mişcări bruşte. Este uluitor să vezi cum o fată plăpândă cu câteva mişcări îşi doboară adversarul.

Lucrul cu labele şi sacul de nisip mi-a adus aminte de antrenamentele de box. Doar că aici loviturile se aplică fără mănuşi, de aceea sunt mai blânde şi mai calculate, fulgerătoare, curgătoare şi practic neobservate.

În pofida denumirii severe „autoapărare pentru femei”, aici domină o atmosferă de prietenie, în care m-am simţit membru al echipei. Nici urmă de agresivitate, nimeni nu încearcă să te doboare la pământ. Antrenorul lucrează cu fiecare în parte, schimbă rolurile (în atac sau apărare), ca noi să nu le confundăm.

La lecţiile de autoapărare nu este însuşit tot arsenalul de tehnici de luptă. Antrenorul a ales doar loviturile şi mişcările, care cândva s-ar putea să-ţi salveze viaţa.

Adresa: str. Decebal, 2/1
Telefon: 069349080
Facebook

Zile de lucru: :

●     marţi, joi – 20:00;
●     sâmbătă 18:30.

Durata antrenamentului: 75 de minute
Instructor: Tatiana Ignat

Даша_prof

Tatiana Ignat:

este antrenor de autoapărare pentru femei, expert în domeniul securităţii civile (Universitatea de Stat de Cultură Fizică şi Sport, facultatea Protecţie, Pază şi Securitate) deţinătorul centurii negre la aikido Aikikai (1 dan), 6 kyu jiu-jitsu Bushinkan, peste 12 ani de practică a artelor marţiale.

Autoapărarea pentru femei este eficientă şi simplu de însuşit. Îndeplinirea regulilor simple de autoapărare pentru începători vor asigura o apărare sigură. Totodată antrenamentele îmbunătăţesc pregătirea fizică generală, disciplinează psihicul, fortifică nervii şi îmbunătăţesc încrederea de sine. Sunt suficiente avantaje pentru a descoperi ceva nou.

Preţul abonamentului lunar:

3 vizite pe săptămână 450 de lei
2 vizite pe săptămână 350 de lei
1 vizită pe săptămână 250 de lei
un antrenament 70 de lei
primul antrenament gratuit

(2781)

comments powered by HyperComments
Ekaterina Kuiat

jurnalist

Alte articole la aceiaşi temă