Ce-i aşteaptă pe culturiştii din Moldova în anul 2018: 5 evenimente - Om Activ

Ce-i aşteaptă pe culturiştii din Moldova în anul 2018: 5 evenimente

1732 / 23.03.2018
Anterior v-am făcut cunoştinţă cu Veaceslav Dragalin, când în anul 2016 el a devenit campion absolut al Moldovei la bodybuilding clasic. Astăzi el deja este vicepreşedintele Federaţiei de Bodybuilding a Moldovei.

Recent a avut loc adunarea generală extraordinară a cluburilor sportive – fondatorii Federaţiei de Bodybuilding şi Fitness, la care au fost luate următoarele hotărâri.

  • 1 Primele competiţii ale sezonului vor avea loc pe 29 aprilie.

Locul desfăşurării: oraşul Tiraspol. La Grand Prix „Tiras” poate participa orice doritor. Cererile de participare pot fi depuse până la 22 aprilie, dar puteți face acest lucru chiar astăzi. Categorii: Men’s Physique, bodybuilding clasic, bodybuilding, fitness-bikini, precum şi maeştri-bărbaţi peste 40 de ani. Regulamentul cu privire la desfăşurarea turneului îl găsiţi aici. Participarea la acest campionat este o bună posibilitate de a-ţi încerca puterile înainte de Campionatul European din Spania, care va avea loc în perioada 2-7 mai.

  • 2 La toate turneele internaționale sub egida IFBB sportivii moldoveni, membri ai federaţiei, au acces liber.

Pentru aceasta este necesar de a respecta Codul suplimentelor nutritive.

  • 3 În timpul verii va avea loc seminarul cu privire la perfecţionarea regulilor IFBB şi defilare.

Experienţa campionatelor din anii trecuţi a demonstrat elocvent importanţa de a cunoaşte regulile IFBB şi de defilare. Atletul se poate afla într-o formă fizică perfectă, dar să nu poată defila cu desăvârşire – pentru aceasta va primi puncte de penalizare. Noi îi vom învăţa pe sportivi să-şi etaleze formele în toată splendoarea.

  • 4 Campionatul naţional al Moldovei este transferat din primăvară pentru 22 septembrie 2018.

Regulamentul cu privire la desfăşurarea campionatului va fi publicat din timp. Categoriile vor fi formate în măsura depunerii cererilor de participare, de aceea, federaţia recomandă de a le depune din timp.

Campionatul se va desfăşura cu o săptămână înainte de Arnold Classic Europe 2018, iar sportivii vor avea un prilej excelent să-şi evalueze puterile o dată în plus.

  • 5 Federaţia devine şi mai deschisă faţă de public.

Federaţia de Bodybuilding şi Fitness a Republicii Moldova este deschisă pentru susţinerea sportivilor, de aceea îndeamnă de a da dovadă de iniţiativă, de a împărtăşi rezultatele şi a trasa noi obiective.

Totodată, împreună cu voi Federaţia doreşte să facem o retrospectivă a bodybuildingului moldovenesc: cine a fost primul campion, cum s-a desfăşurat competiţiile, cum s-a dezvoltat bodybuildingul în Moldova? Expediaţi-ne fotografiile voastre de la competiţii, momente curioase din culise, impresii, opinii şi crâmpeie din istorie. Uniţi-vă forţele şi haideţi să ridicăm nivelul bodybuildingului şi fitnessului autohton.
Se poate lua legătura cu Federația pe pagina de Facebook: Facebook

(1732)

comments powered by HyperComments
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă