Cum să devii alpinist în Moldova (da, se poate şi fără munţi) - Om Activ

Cum să devii alpinist în Moldova (da, se poate şi fără munţi)

1087 / 13.11.2018
Cel mai înalt punct al Moldovei este dealul Bălăneşti. Înălţimea lui constituie 429 de metri. Cu toate acestea, în Moldova există alpinişti, precum şi posibilitatea de a deveni alpinist.

De a pleca în călătorie cu Exitpoint

Exitpoint este o echipă de călători-alpinişti cu experienţă de 14 ani în escaladarea versanţilor montani. Ei alcătuiesc itinerarul şi îl anunţă din timp ţinând cont de timpul necesar pentru pregătire şi pentru perfectarea documentelor.

Cu Exitpoint se pot cuceri orice piscuri montane: Carpaţii româneşti, Elbrus, Mont Blanc şi chiar Everestul. Există şi călătorii în ţările calde: Spania şi Malta. Dar şi foarte reci: la Polul Nord şi Sud al Pământului. Echipa te va pregăti fizic şi tehnic de escaladare, îţi va alege echipamentul şi te va însoţi de-a lungul întregii călătorii.


Pe parcursul anului Exitpoint desfășoară cursuri express pentru începători. Abonează-te la pagina de facebook ca să fii la curent cu toate evenimentele lor.

Antrenament în deplasare la Lacu Roșu, martie 2018

În anul 2018 Exitpoint a devenit partener oficial al clubului rusesc „7 Summits” (7 Verşin) . Din anul 1994 clubul a organizat 13 expediţii reuşite pe Everest, 21 de expediţii la Polul Nord şi Sud şi alte călătorii în 40 de ţări ale lumii.

Arhiva clubului „7 Вершин”

De a frecventa un curs complet de instruire

Pentru a te afla în munţi conştient şi a lua deciziile de sine stătător, este necesar de a învăţa mult şi continuu. Este o cale lungă şi dificil, dar vei obţine abilităţi neasemuit de valoroase şi vei face cunoştinţă cu oameni fascinanţi.

În Moldova există trei programe de instruire.

Secţia de alpinism

Cantonamentul Secţiei de alpinism a Moldovei, Tian-Shan, august 2017

Secţie pentru adulţi, care activează anul împrejur.

Program: pregătire fizică specializată, bazele alpinismului şi elemente ale asigurării cu funia la zidul de escaladă Aventura, antrenamente pe stânci naturale, cantonament în munţi (Tian-Shan, Caucaz etc.).
Bonusuri: acces liber la zidul de escaladă, condiţii speciale de participare la toate programele de instruire în deplasare şi la lecţii pe platformele de escaladă închise din Chişinău.
Rezultat: insigna „Alpinist” şi a treia calificare sportivă, adoptată în CSI.
Start: data exactă precizați cu organizatorul
Date de contact: facebook

Şcoala de iarnă de alpinism

Cea de-a IV-a ediţie a Şcolii de iarnă, alpinism pe gheaţă

Curs instructiv pentru începători, desfăşurat al şaselea an consecutiv de alpinişti moldoveni cu o experienţă sumară de 220 de ani şi de escaladare a mii de versanţi.

Program: 6 practici la zidul de escaladă, cros şi pregătire fizică generală o dată pe săptămână, 3 deplasări la stânci naturale, o călătorie de 3 zile în munţi cu practică simplă de escaladare, alpinism şi alpinism pe gheaţă.
Bonusuri: condiţii speciale de participare la toate programele de instruire în deplasare şi la lecţii pe platformele de escaladă închise din Chişinău, reduceri la echipamente.
Start: data exactă precizați cu organizatorul
Date de contact: facebook

Curs de bază de alpinism

Antrenament de escaladă la Butuceni, mai 2017

Curs de antrenamente în grupuri mici a câte 2-4 persoane.

Program: 6 antrenamente a câte 1,5 ore pe platforme artificiale de escaladă şi pe stânci naturale de 25 m.
Vei însuţi tehnici de bază de escaladă pe diferite tipuri de relief şi reguli de bază de alcătuire a programelor de antrenament, vei învăţa să foloseşti funia. După curs te vei putea antrena în siguranţă pe orice ziduri de escaladă sau pe stânci naturale cu asigurare superioară, de asemenea, vei putea lucra de sine stătător asupra tehnicii de escaladă pentru a-ţi menţine condiţia fizică necesară.
Date de contact: тут

Cursuri suplimentare

Cluburi de turism sportiv „Travers” şi „Everest”, Staţii ale tinerilor turişti în afara Chişinăului. La Bălţi, Dubăsari, Bender şi Tiraspol la fel există ziduri de escaladă.

Instruire dincolo de hotarele Moldovei

Tabere de alpinism în munţii înalţi: Tuyuxu, Bezenghi, Ala-Archa. Periodic se organizează cursuri de scurtă durată în munţii mici din apropiere: în România, Ucraina şi Bulgaria. Alege programe, elaborate de profesionişti în domeniul alpinismului sportiv.

În Ucraina organizează cursuri de nivel înalt Federaţia de alpinism şi escaladă, Альпклуб “Одесса”.
În România – Federația Română de Alpinism și Escaladă, Clubul Alpin Roman, Mountain Guides Rucksack.

Munţii te ademenesc? Răspunde chemării.

(1087)

comments powered by HyperComments
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă