Opinia expertului: exerciţii pe care bărbaţii adevăraţi nu trebuie să le ignore - Om Activ

Opinia expertului: exerciţii pe care bărbaţii adevăraţi nu trebuie să le ignore

9336 / 06.02.2016
Expertul rubricii Be Strong, în perioada îndelungată de când lucrează în sala de sport a remarcat că majoritatea bărbaţilor ignoră o bună parte a exerciţiilor din cele mai ciudate motive.  Şi lucrează exclusiv asupra bicepsului şi pieptului. Despre consecinţele ignorării lor veţi afla în articolul ce urmează.

 

13

 

Astăzi vom discuta despre exerciţii cu adevărat utile, pe care mulţi bărbaţi le ignoră. De cele mai multe ori cauza sunt presupunerile că aceste exerciţii sunt destinate doar femeilor şi puţini înţeleg însemnătatea lor.

Dar corpul trebuie dezvoltat armonios din 3 motive.

  • Încălcarea echilibrului sistemului circulator

Când ignoraţi exerciţiile pentru picioare şi fese, apare un dezechilibru în sistemul circulator.
Musculatura bine dezvoltată a părţii superioare a corpului are un sistem extins de capilare, pentru a asigura îmbogăţirea muşchilor cu oxigen şi substanţe nutritive. Sistemul circulator al părţii inferioare a corpului rămâne nedezvoltată. Din cauza dezechilibrului, inima este suprasolicitată, fapt care poate provoca dezvoltarea maladiilor.

  • Apariţia durerilor de spate şi articulaţii

Natura este cumpătată, de aceea muşchii membrelor inferioare trebuie să constituie 60% din greutatea totală a corpului. Nu indispuneţi natura. Dezvoltă muşchii feselor şi picioarelor.
Dezvoltarea incorectă a organismului face imposibilă stabilizarea lui normală în spaţiu. Muşchii trunchiului slăbesc, fapt care provoacă dureri lombare.

  • Dezechilibru estetic

Dragii mei, nu trebuie să vă asemănaţi cu o căsuţă din poveşti pe picioare de găină.

În continuare, voi descrie toate avantajele fiecărui exerciţiu pe care-l ignoraţi. Lupta cu timiditatea o las pe seama voastră.

1

Tracţiuni cu picioarele drepte sau tracţiuni româneşti

 

Scopul: de a prelucra partea externă a şoldului (fesele, bicepsul coapselor, muşchii ligamentului posterior al genunchiului).

Acest exerciţiu, care se execută într-o poziţie nu prea comodă, este îndrăgit preponderent de femei pentru că dezvoltă muşchii fesieri şi redă o formă rotunjită plăcută.
Dar tracţiunile româneşti sunt cele mai potrivite exerciţii pentru a obţine o masă a părţii posterioare a coapsei. Ignorându-le, bărbaţii se condamnă la o disproporţie a muşchilor părţii inferioare a corpului.

1_тяга

 

1

Apropierea picioarelor la aparatul multifuncţional

 

Scopul: prelucrează partea exterioară şi interioară a coapselor (muşchii aductori, fesele, muşchii sartorius, pelvieni şi ai perineului).

Este o raritate să vezi bărbaţii pe acest aparat multifuncţional. Fac excepţie doar profesioniştii, care cunosc beneficiile dezvoltării unui corp armonios şi bărbaţii de vârsta a treia. În schimb fetele sunt nebune după el – fac exerciţiile şi în picioare, şi lateral, şi cu spatele, apropo, ceea ce nu se recomandă. Dar despre aceasta vom vorbi în alt articol.

Un efect benefic al acestor exerciţii asupra organismului masculin este nu doar antrenarea izolată a muşchilor, dar şi îmbunătăţirea vieţii sexuale. Exact, aceste exerciţii au un efect favorabil asupra prostatei şi potenţei, aşadar ocupaţi rând la acest aparat, care se va forma după publicarea articolului.

2_сведение_ног

 

1

Puntea fesieră

 

Scopul: de a antrena musculatura trunchiului, fesele, muşchii pelvieni.

Pe bărbaţi îi intimidează acest exerciţiu, de aceea l-au lăsat femeilor, dar degeaba. Exerciţiul antrenează intens alternativ muşchi abdomenului şi fesele. O mişcare simplă cu efect dublu.

3_мостик

 

1

Tracţiuni inverse orizontale

 

Scopul: de a include în lucru muşchii spatelui, centura umărului, bicepsul mâinilor şi antebraţul.

Aduceţi-vă aminte de anii de şcoală, când la educaţia fizică băieţii făceau tracţiuni la bara fixă, iar fetele – tracţiuni orizontale. Sincer vorbind, versiunea feminină, în opinia învăţătorilor de educaţie fizică, nu este atât de uşor de îndeplinit. Încercaţi şi vă veţi convinge singuri.

4_ горизонтальные подтягивания

 

1

Pullover vertical în crossover

 

Scopul: de a antrena în lucru muşchii spatelui şi centura umărului.

Acest exerciţiu este ignorat nu din cauza că este considerat feminin, ci pentru că e greu de îndeplinit. Dacă execuţi pulloverul, neapărat roagă-l pe antrenor să controleze tehnica: doar dintr-o parte pot fi observate greşelile la îndeplinirea lui.

5_пуловер

Deşi pullover arată ca un exerciţiu pentru triceps, se execută o mişcare complet diferită.

Evită îndeplinirea lui cu articulaţia cotului. Totul se face cu umerii.  

 

1

Ridicarea în vârful degetelor la aparatul multifuncţional sau îndoirea tălpi

 

Scopul: antrenează muşchiul gastrocnemius.

Dezvoltarea lor necesită o muncă titanică. Fiţi gata să lucraţi din greu şi minuţios asupra acestei părţi a corpului, care s-ar părea că nu iese în evidenţă. Atunci vara veţi putea purta cu mândrie nu doar tricouri, dar şi pantaloni scurţi.

6_носки

 

1

Îndoirea şi dezdoirea mâinilor

 

Scopul: de a dezvolta musculatura antebraţului, antrenând muşchii flexori şi extensori.

Aici este la fel ca şi în cazul muşchilor gastrocnemius. Ba e chiar mai greu. Dacă şi aşa ne aflăm mult timp în picioare, iar muşchiul gastrocnemius şi aşa este pus în funcţiune, atunci muşchii antebraţului de obicei se odihnesc. Dar anume de puterea lor depinde tenacitatea şi rezistenţa mâinilor. Toate exerciţiile şi mişcările din viaţa reală, când este necesar de a ţine ceva în mâini, precum şi toate tracţiunile vor fi mai uşor de făcut cu un antebraţ bine dezvoltat.

7_кисти

Aşadar, atrageţi atenţia cuvenită exerciţiilor destinate pentru toţi muşchii, chiar şi cei, care la prima vedere vi s-ar părea neînsemnaţi. Ei la fel merită respectaţi şi antrenaţi!

Vă aştept în sala de sport!

 

Sesiunea foto a avut loc în fitness centrul Max Fitness 

Adresa: Bulevardul Moscova 11/5, Chișinău, Moldova

Telefon: 022442700/ 060400700

MaFitness

(9336)

comments powered by HyperComments
Vadim Oleinicov

instructor de fitness, specialist în gimnastică curativă, antrenor superior la "ZSport"

Alte articole la aceiaşi temă