Alternativă sălilor de forţă în Chişinău: XBody - Om Activ

Alternativă sălilor de forţă în Chişinău: XBody

2590 / 03.02.2017
Te informăm în continuare despre ceea ce se poate face în Chişinău pentru un corp sănătos, în afară de ridicarea greutăților. S-ar putea crede că rubrica se va epuiza în curând, dar nu este aşa. În oraşul nostru există o sumedenie de ocupaţii cât se poate de interesante, de existenţa cărora nici nu bănuiai.

Despre presimţiri

Ştiam evaziv ce înseamnă XBody. Periodic citeam în cronologie comentariile entuziasmate ale cunoscuţilor despre această pasiune, publicaţiile erau însoţite de fotografii într-un camuflaj ciudat – dar ca şi mulţi alţii, nu aveam nici cea mai vagă idee cum lucrează. Odată am auzit cum antrenorul din sală a spus că XBody este un sport pentru leneşi, dar atunci nu am stat să precizez detalii. Aşadar, la antrenamentul de probă mă duceam ştiind că mă vor pune să îmbrac un echipament special şi presupuneam că nu va trebui să depun mare efort.

Primele impresii

Sala de sport este un fost apartament în centrul oraşului. La dorinţă, aici se poate locui: există bucătărie, baie şi două camere (acestea au funcţia de sală de sport). Pe perimetrul camerei sunt oglinzi, haltere, greutăţi, diverse echipamente pentru antrenament şi aparatul EMS propriu-zis. Antreul are rol de recepţie, pe pereţi sunt afişate diplome, certificate, pe poliţe sunt aranjate cu grijă cupe, medalii şi diferite preparate cu proteine.


După o serie de întrebări menite să scoată la iveală contraindicaţiile pentru mine, m-au întrebat ce mărime la haine port, m-au condus în camera de baie şi mi-au înmânat costumul. Însă după ce am auzit întâmplător că mă vor supune la curent electric, m-a cuprins panica. Îmi schimbam hainele şi încercam să mă conving că dacă ar fi fost dureros, n-aş fi primit această însărcinare sau cel puţin m-ar fi prevenit că voi avea de suferit.

După ce am ieşit, antrenorul a pulverizat o soluţie dezinfectantă peste costumul special cu electrozi. Acesta este prelucrat cu o soluţie specială igienică şi antibacteriană după fiece client, special elaborat de compania XBody.

Succint mi s-a explicat ce urmează şi care este principiul de lucru al XBody. M-au îmbrăcat într-un costum ud pe care l-au întins puternic. Abdomenul, spatele, pieptul, mâinile şi picioarele, la început orice mişcare este anevoioasă, dar în cele 10 minute, cât durează instructajul, mă obişnuiesc şi mă simt mai confortabil.


Despre antrenamentul propriu-zis

În primul rând, am stabilit pragul dureros pentru diferite grupuri musculare, începem de la cele mai slabe impulsuri şi treptate puterea creşte, până când am ajuns să simt împunsături uşoare. Astfel este alcătuit programul meu personal, informaţiile sunt introduse în baza de date, rezultatele se păstrează pe tot parcursul antrenamentelor, prin urmare, vei putea urmări progresele. În următoarele 30 de minute repet după antrenor într-o anumită succesivitate exerciţiile pentru toate grupurile de muşchi. Treptat, în măsura încălzirii muşchilor, intensitatea impulsurilor creşte, până când încep să simt din nou împunsături.

La sfârşitul antrenamentului îmi tremurau picioarele şi aveam senzaţia că sunt eroul unui joc de computer cu mişcări stingherite.

Senzaţiile după antrenament

A doua zi dimineaţa aveam picioarele paralizate de durere, chiar dacă antrenamentul cu tot cu instrucţiuni a durat doar 30 de minute. Am simţit efectul şi în principiu, au dispărut şi mişcările stingherite. Mai există un avantaj, orice antrenament se desfăşoară cu un instructor personal, care nu te va lăsa să chiuleşti şi va avea grijă ca toate mişcările să fie îndeplinite corect.

P.S. 
Ca om, care de ani de zile frecventează sala de forţă, care primeşte plăcere de la procesul de antrenament, de la creşterea greutăţilor, care iubeşte antrenamentele cardio a câte trei or, îi înţeleg pe cei, care consideră aceasta o ocupaţie pentru leneşi. Bănuiesc că e jignitor să obţii aceleaşi rezultate, dar cu efort triplu. Dar, în primul rând, pentru economia de timp şi forţe va trebui să plăteşti la tarife total diferite. În al doilea rând, nu toţi au 3 ore în plus pe zi ca să se menţină în formă. În al treilea rând, acesta se numeşte progres. E minunat că acum pot obţine rezultate vizuale bune chiar şi cei, pentru care timpul liber e un lux, iar leneşii cum au stat tolăniţi pe canapea aşa şi vor sta, chiar dacă vor avea aparatul EMS instalat în casă.

63_circle

Denis Medînschi,

deţinător al diplomei EMS Trainer Institute, certificatelor în domeniul fiziologiei, anatomiei şi psihologiei, maestru în sport la polo pe apă, jucător al selecţionatei naţionale a RM

Antrenamentele sunt potrivite pentru cei, care vor să obţină o bună condiţie fizică şi rezultate rapide în timp restrâns, pentru cei, care nu se simt confortabil în sala de forţă în vizorul numeroşilor vizitatori. Este un antrenament exclusiv personal, bazat pe selectarea unui program individual. Se recomandă atât pentru procesul de ardere a grăsimilor, cât şi pentru tonifierea muşchilor, deoarece se lucrează în două regimuri: cardio şi de forţă.

Aparatul EMS în traducere înseamnă electrostimulare musculară. Vei fi îmbrăcat într-un costum special, întretăiat de fire electrice. Peste electrozi se pulverizează apă din abundenţă pentru o mai bună conductibilitate şi se lipesc de corp pentru transmiterea impulsurilor. Impulsul electric are impact asupra grupurilor mari de muşchi, conectându-i pe cei mai profunzi, care se implică mai dificil în timpul regimului obişnuit de antrenamente. Costumul este conectat la aparatul multifuncţional. În funcţie de puterea impulsurilor vei simţi o contracţie musculară uşoară (frecvenţe scăzute) sau intensivă (frecvenţe înalte), iar când efectuezi anumite mişcări, sarcina asupra musculaturii creşte de câteva ori. Adică acolo unde în sala de sport ar fi trebuit să faci 3 seturi, aici vei face numai 1, însă efectul va fi acelaşi.

Dar şi mai îmbucurător este faptul că antrenamentul durează doar 20 de minute, care, după rezultat, echivalează cu 1,5-2 ore de antrenament în sală. Totodată, nu se poate afirma că XBody este un antrenament pentru leneşi şi nu spera că vei depune mai puţin efort.

Deoarece povara creşte nu din contul greutăţii, ci cu ajutorul impulsurilor electrice, aceste antrenamente nu afectează articulaţiile şi coloana vertebrală. Este o soluţie perfectă pentru cei, care au probleme legate de coloană şi care suferă de dureri de spate. Pentru persoanele cu probleme grave, Xbody ar putea deveni singura variantă acceptabilă de a se menţine în formă fără daune pentru sănătate (şi (и Pilates – nota redacţiei). Am avut clienţi cu fractură de picior şi claviculă, chiar şi unul în scaun cu rotile cu partea inferioară a corpului imobilizată. Procesul de reabilitare a decurs mult mai repede, decât de obicei.

Stimularea electrică este inofensivă pentru sănătate. Într-adevăr, există o serie de contraindicaţii, cu care fiecare client este familiarizat la primul antrenament.

Înainte de a lucra la echipamentul EMS, fiecare antrenor, care lucrează în studioul nostru, este atestat de EMS Trainer Institute ca să devină specialist calificat.

Adresa

Alexandru cel Bun, 62 (între clinica Galaxia şi magazinul de încălţăminte Benazza). Deasupra intrării vei vedea un panou mare cu neon, pe care e imposibil să-l treci cu vederea.

Facebook 

Telefon: 0696-82-915

Orele de lucru: zilnic de la 06:30 până la 22:00

Preţ:

Primul antrenament de testare – 15 Euro

Fiecare antrenament următor – 20 Euro

Abonamente:

75 euro 4 antrenamente
145 euro 8 antrenamente
205 euro 12 antrenamente
385 euro 24 antrenamente
550 euro 34 antrenamente

Echipamentul necesar:

În acest studio poţi veni fără nimic. Aici vei primi un costum curat, apă, prosoape de unică folosinţă, toate mijloacele de igienă necesare, pentru a face un duş şi a te aduce în ordine.

La dorinţă îţi poţi aduce cu tine o pereche de încălţăminte sportivă, dar te poţi antrena şi în ciorapi.

(2590)

comments powered by HyperComments
Daşa Cegarovscaia

jurnalist, fotograf, experimentator

Alte articole la aceiaşi temă