Locuri de vizitat în Chişinău: 10 idei pentru un healthy rendez-vous - Om Activ

Locuri de vizitat în Chişinău: 10 idei pentru un healthy rendez-vous

3990 / 10.02.2020
Februarie este în toi, romantismul pluteşte în aer, trandafirii şi inimioarele se întâlnesc la orice pas. Am decis să ne lăsăm duşi de val şi să alcătuim o listă de scenarii pentru întâlniri romantice în stil sport. Dacă partenerul tău este adeptul modului de viaţă sănătos la fel ca şi noi, atunci cu siguranţă vei găsi o idee potrivită din cele enumerate mai jos.

Plimbare cu caii

Ai vrea să te întruchipezi într-un erou al romanelor de dragoste? E cât se poate de simplu! Clubul ecvestru „Sparta” oferă nu doar cursuri de călărie, dar şi şedinţe foto şi plimbări romantice.

Dacă ambii sunteţi începători, vi se va potrivi un antrenament personal de călărie şi dresaj. Lecţia durează 30 de minute şi costă 300 de lei. După antrenament, veți face un tur gratuit al clubului – nu ratați ocolul berbecilor cu coarnele răsucite foarte amuzant.

Dacă te ţii bine în şa, ai putea solicita o plimbare în doi, însă în zilele geroase ar putea să ţi se refuze această plăcere, pentru siguranţa dvs.

O opţiune mai puţin sportivă este şedinţa foto cu cai. Costă 500 de lei pentru 45 de minute.

Adresa: satul Budeşti, str. Bălţata, 45
Telefon: +373 60 400 200
Site
Facebook

Zid de alpinism

Zidul de alpinism „Aventura” în aer liber activează şi pe timp de iarnă. Acesta are înălţimea de 8,5 metri. Acesta ar putea să fie închis pe timp de ploaie sau ninsori, însă toate modificările în grafic sunt afişate pe Facebook.

Doar deţinătorii cardului Climber’s pass se pot antrena de sine stătător la zidul de alpinism. Acesta este eliberat gratuit după susţinerea examenului la tehnica securităţii, utilizarea echipamentului etc.

Dacă sunteţi prima dată la zidul de alpinism, atunci întâlnirea romantică va avea loc împreună cu instructorul. Ea va începe cu încălzirea și instruirea detaliată, după care veţi urca pe zid, asigurându-vă unul pe altul – este un test bun de încredere. Lecţia durează 1,5-2 ore, în funcție de rezistența dvs.

Preţ: 400 de lei pentru două persoane
Adresa: str. Ghioceilor, 1
Zidul de alpinism se află la „Aventura Parc” în zona Valea Morilor. De la parcarea din faţa intrării principale pe teritoriul „MoldExpo”, mergeţi pe alee 30 de metri în direcţia lacului şi sunteţi pe loc.

Telefon: +373 69 150 923, +373 60 089 580
Grafic de lucru: urmăriţi pe pagina de Facebook

Rope jumping

Nu vei uita această săritură niciodată. Imaginează-ţi cum zbori în cădere liberă de la mare înălţime, eşti copleşit de exaltare şi auzi doar cum vântul îţi şuieră în urechi. Nu vă recomandăm acest scenariu pentru prima întâlnire, totuşi rope jumping le poate fi pe plac cuplurilor amatoare de senzaţii tari.

Salturile se efectuează de pe Turnul Vinificatorilor din Dănceni şi de pe podul părăsit din Rezina. Ambele zone sunt nespus de pitoreşti şi merită văzute chiar dacă nu intenţionaţi să săriţi de la înălţime.

Înălţimea Turnului Vinificatorilor: 75 m.
Preţ: 400 de lei/persoană Biletul de călătorie până la faţa locului nu este inclus în preţ.

Înălţimea podului de la Rezina: 95 m.
Preţ: 400 de lei/persoană Biletul de călătorie până la faţa locului nu este inclus în preţ.

Cu aceeaşi companie se poate sări cu paraşuta de la înălţimea de 3000 m.
Preţ: 175 de euro

Telefon: +373 69 498 565

Facebook

Patinoar

Cu toate că în acest an nu am avut parte de zăpadă, ştim unde domneşte atmosferă de iarnă – la patinoar. Îmbrăcaţi-vă mai călduros şi patinaţi cât vă pofteşte inima.

Patinoar Ice Bravo

Preţ: 80 de lei/45 minute, chiria patinelor este inclusă în preţ
Adresa: str. Mihai Viteazul, 14
Telefon: +373 62 011 011
Grafic de lucru: 8:00–23:00

Rolledrom

Dacă nu-ţi place frigul, înlocuieşte patinoarul cu rolledromul – principiul este acelaşi.
Aici vei găsi rolledromurile din Chişinău..

SPA de iarnă

Adesea vă recomandăm să vă răsfăţaţi fără vreun motiv special cu proceduri plăcute pentru corp. Cu atât mai mult, dacă ai motiv, nu-ţi refuza această plăcere. Timpul petrecut într-o ambianţă plăcută, vă va apropia şi mai mult şi va asigura buna dispoziţie. Alege orice centre SPA, important este să te asiguri că acesta este dotat cu camere comune pentru bărbați și femei.

Unele centre SPA au programe pentru doi cu ocazia sărbătorii. De exemplu, o vizită romantică la Wellnes&SPA Thermal durează 3 ore şi include:

  • peeling „Macchiato” – pentru el,
  • peeling „ciocolată” – pentru ea,
  • masaj cu uleiuri eterice,
  • vin spumant și un platou de fructe.

Preţ: 120 de euro
Adresa: bd. Dacia, 31
Telefon: +373 22 632 929
Grafic de lucru: Luni: 9:00 – 20:00, Marţi – Duminică: 09:00 – 22:30
Facebook

Aparate de joc

Încearcă formatul întâlnirilor romantice, atât de vehiculate în filmele americane – mergeţi la aparatele de joc. Alege ceea ce vă place – baschet, dansuri, mini-bowling, hochei aerian, curse de maşini. Dar nu uita că în filme toate minunile se întâmplă anume după dansuri.

Preţ: de la 15 la 45 de lei pentru fiecare automat + 20 de lei pentru cardul de client
Adresa: CC Shopping Malldova, str. Arborilor, 21, etajul 4
Telefon: +373 79 922 104
Grafic de lucru: 10:00–22:00
Facebook

Acro yoga

Încă o posibilitate de a zbura în doi este acro yoga sau yoga în duet. Acesta este un mix de acrobaţie şi yoga. Primul gând care-ţi va veni la antrenament este „Niciodată nu voi putea face asta”. Dar spre sfârşitul lecţiei vei zbura – aşa ni s-a întâmplat nouă.

Am găsit un studio care propune acest serviciu în Chișinău.

Surya

Preţ: 600 de lei/antrenamentul, durata – 1,5 ore
Adresa: str. Eminescu, 12, etajul 3
Telefon: +373 78 713 407
Grafic de lucru: conform înţelegerii
Facebook

Lecţii de dans

Cum poţi să-ţi exprimi emoţiile într-o modalitate neobişnuită? Prin mişcare, atingere şi priviri. Toate acestea sunt o parte iminentă a dansului, de ce să nu-ţi dedici o zi însuşind mişcări simple de dans? Multe școli de dans sunt gata să accepte începători adulți, dar noi am găsit o școală unde puteți veni o singură dată pentru a petrece timpul minunat – studioul de dans Black & White.

Preţ: 300 de lei
Adresa: str. Matei Basarab, 5
Grafic de lucru: zile lucrătoare: 12:00-20:00, sâmbătă: 10:00-14:00
Telefon: +373 68 619 088
Facebook
Site

Cina la un restaurant sănătos

Dacă doriţi să vă petreceţi seara într-o atmosferă liniştită, dar ai grijă de sănătate, atunci optează pentru un restaurant cu bucate sănătoase. Favoritele noastre suntSincer şi Rozmarin Cafe.

Pe 14 februarie la Rozmarin se va da un concert de jazz. Intrarea – 100 de lei, bucatele şi băuturile se achită aparte. La Sincer intrarea este gratuită.

Sportul îi uneşte pe oameni, nu ştim asta doar din auzite. Petreceţi întâlnirea romantică după unul din scenariile pe care vi le-am propus şi s-ar putea ca acesta să fie un bun început comun în lumea sportului.

(3990)

comments powered by HyperComments
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă