Sinteză: Toate birourile de închiriere a bicicletelor din Chişinău. Unde poţi arenda o bicicletă pentru Velohoră - Om Activ

Sinteză: Toate birourile de închiriere a bicicletelor din Chişinău. Unde poţi arenda o bicicletă pentru Velohoră

6560 / 13.05.2016
Bicicleta este un mijloc de transport comod şi necesar, dar nu pentru toţi este o necesitate zilnică. Este costisitor să-ţi procuri o bicicletă, dacă nu circuli regulat cu ea, soluţia se cere de la sine – închirierea.

Pentru chişinăuieni închirierea bicicletelor este deosebit de actuală, mai ales că se apropie Velohora. Noi am vizitat şi am testat practic toate punctele de închiriere a bicicletelor din Chişinău.

Botanica

Grădina Botanică

La Grădina Botanică nu s-a schimbat nimic. Punctul de închiriere a bicicletelor, care funcţionează de mai mulţi ani, există în continuare, acum îşi ademeneşte clienţii nu doar prin amplasarea sa, ci şi prin elementul de vintage. Vechile biciclete „Aist” au pălit uşor la culoare, dar sunt la fel de sigure ca mai înainte. În pofida aspectului lor, este evident că sunt îngrijite şi întreţinute corespunzător de proprietar – toate atributele de bază, cum ar fi regulatorul scaunului sau ghidonului funcţionează perfect. Cu bicicleta se poate accelera, iar apoi frâna brusc (apropo, e frână de picior) şi nu vei risca să-i sară lanţul.

Punctul de închiriere a bicicletelor se află la 1 minut distanţă de la intrarea centrală, pentru orice eventualitate întreabă de paznic. Bicicleta poate fi folosită doar pe teritoriul parcului. Arendatorul are încredere în onestitatea vizitatorilor (sau în tenacitatea paznicilor) şi nu solicită gaj.

Biciclete: AIST (pentru plimbare)

Preţ: 10 lei – intrarea la Grădina botanică; jumătate de oră – 20 de lei, o oră – 30 de lei

Orele de lucru: zile de lucru – 11:00-21:00, zile de odihnă – 10:00-21:00

Nota: 6 din 10

botsad

Valea trandafirilor, I Love Velo

În Valea trandafirilor se află unul din cele patru puncte ale reţelei I Love Velo. Nu sunt prea multe biciclete, în schimb aici se pot găsi patine cu rotile şi maşinuţe pentru preşcolari. Vă prevenim din start că bicicletele autohtone Masterteh nu se potrivesc pentru persoanele cu statura de peste 190 cm – regulatorul de înălţime nu funcţionează cum se cuvine, noi n-am reuşit să coborâm şaua de sine stătător. Merită o atenţie aparte cioara albă a colecţiei de aici, o bicicletă neagră singuratică, care nu se ştie de ce marcă e, dar cu ea am găsit limbă comună şi am făcut o plimbare pe cinste.

Punctul de închiriere e uşor de găsit, intraţi în parc pe aleea principală şi mergeţi tot înainte. Orice act de identitate este acceptat în calitate de gaj. Nu este limitată zona de folosire.

Biciclete: Masterteh

Preţ: jumătate de oră – 25 de lei, o oră – 35 de lei

Orele de lucru: 10:00-21:00

Nota: 5 din 10

Număr de telefon: 079465584

dolinka_iz_fb_ilovevelo

Alancar

Biroul Alancar este situat în apropiere de „Toamna de Aur” pe adresa Independenţei, 28. Se oferă o gamă largă de biciclete, dar în oficiu se află permanent doar 6-7 modele, de aceea, ar fi bine să preveniţi din timp despre vizită. Atunci vă vor ajuta şi vor pregăti bicicleta necesară.

Bicicletele sunt calitative şi îngrijite. Bicicleta va fi ajustată după înălţime, iar în caz de necesitate vei fi familiarizat cu schimbarea vitezei, cu frâna şi alte detalii.

Drept garanţie a returnării bicicletei serveşte contractul prin care îţi asumi responsabilitatea pentru integritatea bicicletei. În calitate de gaj ţi se va solicita suma de 300 de lei.

Biciclete: GIANT, dar există şi exemplare de altă marcă. Montane, de şosea, de promenadă.

Preţ: o zi – 150 de lei, 8 ore – 100 de lei.

Bicicletele nu se dau în chirie pe termen mai scurt. În schimb dacă termenul este mai mare, poţi negocia o reducere.

Orele de lucru: grafic neregulat, e nevoie de un apel telefonic preventiv

Nota: 8 din 10

Număr de telefon: 079925991

Centru

Velopoint

Pe str. Şciusev, 86 se află probabil cel mai complet, stilat şi autentic punct de închiriere a bicicletelor din Chişinău. Velopoint este amplasat într-un garaj pictat pe dinafară în stil graffiti. Se propun biciclete montane şi de promenadă – modele BTWIN. Ambele tipuri sunt într-o stare excelentă, iar bicicletele de promenadă s-au dovedit a fi cele mai plăcute din toate pe care le-am testat (doar cu excepţia fat-bike-ului despre care vom relata mai târziu).

La închirierea bicicletei vei primi o cască, un lacăt, o lanternă, o vestă reflectorizantă, iar în caz de necesitate un scaun pentru copil şi un coş. Rămâne să semnezi contractul şi bicicleta va fi a ta pe termenul stabilit. Dacă nu reuşeşti să-l întorci la timp sau intenţionezi să prelungeşti termenul de arendă este suficient să-i înştiinţezi la telefon.

Biciclete: BTWIN

Preţ: biciclete de promenadă – prima oră costă 40 de lei, fiecare oră următoare – 10 lei; bicicletele montane – prima oră costă 50 de lei, iar fiecare următoarea – 10 lei.

Orele de lucru: 9:00-19:00

Nota: 9 din 10

Număr de telefon: 069737979

velopoint

Parcul Ştefan cel Mare, I Love Velo

Aceleaşi biciclete Masterteh ca şi în Valea trandafirilor. Dacă intenţionezi o oră să faci o plimbare prin parc, este o variantă acceptabilă. Însă dacă ai un scop mai grandios, atunci trebuie să cauţi o bicicletă în altă parte.

Biciclete: Masterteh

Preţ: jumătate de oră – 25 de lei, o oră – 35 de lei

Orele de lucru: 10:00-21:00

Nota: 5 din 10

Număr de telefon: 079465584

Râşcani

Parcul Râşcani, I Love Velo

Anterior la capitolul închirierea bicicletelor în sectorul Râşcani se atesta o hegemonie a Daac Velo Sport, însă ei deja se ocupă doar de vânzare. O variantă fără alternativă acum este I Love Velo din parcul Râşcani. Bicicletele şi condiţiile de închiriere sunt aceleaşi.

Biciclete: Masterteh

Preţ: полчаса – 25 леев, час – 35 леев

Orele de lucru: 10:00-21:00

Nota: 5 din 10

Număr de telefon: 079465584

Buiucani

Velojan

Velojan se ocupă atât de vânzare, cât şi de închirierea bicicletelor. Magazinul se află după supermarketul Punguţa de pe str. Ion Creangă.

Se propun biciclete de două tipuri – standard şi confort. Cele standard se consideră bicicletele de şosea (pentru adulţi şi copii), iar „confortul” merită toată atenţia – astfel se numesc singurele fat-bike-uri din Chişinău (cel puţin din cele, care pot fi luate în chirie). Fat-bike sunt biciclete cu anvelope groase, cu care poţi trece de orice obstacole fără a clipi din lanternă. E o plăcere de nedescris.

Prin semnarea contractului vă asumaţi obligaţia de a întoarce vehiculul nu doar la timp şi fără defecţiuni, dar şi curat – în caz contrar, veţi achita 70 de lei pentru serviciul spălătoriei.

Biciclete: Asogo

Preţ: de şosea – 20 de lei pentru jumătate de oră, 30 de lei ora, 50 de lei – 2 ore; fat-bike – 50 de lei pentru jumătate de oră, 90 de lei pentru o oră, 140 de lei pentru 2 ore, 180 – 3 ore

Orele de lucru 9:00-20:00 în zilele de lucru, 10:00 -18:00 – în zilele de odihnă

Nota: de şosea – 8 din 10, fab-bike – 10 din 10

Număr de telefon: 062004414

velojan

Veloprim

Biroul de închiriere se află la 10 minute de mers de la Piaţa Buiucani. Gama cuprinde biciclete de şosea şi montane de marcă diferită. Principalul dezavantaj al acestui birou de închiriere este graficul de lucru stihinic şi deservirea confuză – nu există un grafic clar şi niciuna din cele 5 conversaţii telefonice nu s-a încheiat cu stabilirea unui grafic concret de lucru. În decurs de o săptămână, am încercat, dar aşa şi n-am avut ocazia să facem o plimbare cu bicicletele de la Veloprim.

Drept gaj serveşte buletinul de identitate.

Biciclete: GIANT, Torpado, DEMA şi altele

Preţ: 2 ore — 50 lei, 3 ore — 70 lei, 5 ore — 80 lei, 8 ore — 100 lei, 24 ore — 160 lei

Ore de lucru: se precizează la telefon

Nota:

Număr de telefon 060257159

veloprim

Valea Morilor, I Love Velo

Este concomitent cel mai bun şi cel mai rău punct de închiriere I Love Velo. Aici sunt multe biciclete Masterteh, de aceea probabilitatea de a alege un model bun este mai mare. În plus, este plăcut să faci o plimbare în jurul lacului. Ne-a surprins neplăcut deservirea – după refuzul nepoliticos de a fotografia, arendatorul avea dubii dacă să ne dea în chirie bicicletele. Neînţelegerea s-a aplanat abia după ce am telefonat la numărul indicat pe site.

Ca şi la celelalte puncte de închiriere I Love Velo, se poate lăsa drept gaj orice act de identitate.

Biciclete: Masterteh

Preţ:: jumătate de oră – 25 de lei, o oră – 35 de lei

Orele de lucru: 10:00-21:00

Nota: 5 din 10

Număr de telefon: 079465584

cams1

Telecentru

Punctul de închiriere lângă turnul de televiziune

Biroul fără nume de la Telecentru este minunat cel puţin din 3 motive: aici sunt biciclete bune şi îngrijite, funcţionează 24/24 şi aici se poate comanda o bicicletă cu livrare. La solicitare este pus la dispoziţie un scaun pentru copii, aşadar dacă vei avea dorinţa să cutreieri Chişinăul cu copilul în spate să ştii că este o idee realizabilă.

Sortimentul este divers, atât referitor la brandurile prezente, cât şi la dimensiunile bicicletelor, iar proprietarul este atent şi glumeţ cu clienţii.
Biroul de închiriere a bicicletelor se află la intersecţia străzilor Lăpuşnei şi Drumul Viilor.

Biciclete: GIANT, Author, Decathlon

Preţ: o oră – 30 de lei, costul livrării şi închirierii pentru mult timp este negociabil

Orele de lucru: 24/24

Nota: 8 din 10

Număr de telefon: 078782338

 

(6560)

comments powered by HyperComments
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă