Alegerea sălii: cum să obţii efecte maxime cu cheltuieli minime - Om Activ

Alegerea sălii: cum să obţii efecte maxime cu cheltuieli minime

901 /15.11.2015
Vă salut, dragii mei Schwarzeneggeri în devenire!

Să zicem că mâine e luni și ai decis să mergi la sala de forță și să schimbi ceva în viață. Sau, să zicem că ți s-a stricat televizorul și spontan ai început să beneficiezi de mult timp liber. Sau ați dat întâmplător de-o poză de acum doi ani, în fine ați decis să introduceți sportul în viața voastră. Respectiv, își face apariția și o sală de sport.

În acest articol aș vrea să vă povestim de reperele pe care ar trebui să le considerați când alegeți o sală de forță, în afară de zâmbetul sincer, plin de entuziasm al managerului, care trăiește din procentul din comercializarea abonamentelor și din comisioane din promoții arhirentabile, care sunt valabile acum, în această secundă.

Loca-ie

Trebuie să alegeți o sală de forță lângă casa Dumneavoastră, sau poate lângă birou. E important să se intersecteze cu traseul pe care-l parcurgeți în zilele voastre de muncă. Pentru că dacă sala se va afla în afara acestei zone, veți fi nevoit să faceți ocolori colosale, să stați prin ambuteiaje, sau în transport public în ora de top, nu veți vizita foarte des sala de sport, cu siguranță. Sau veți fi totuși, dar veți un sportiv foarte stresat. Chiar dacă vă puteți permite sport doar în weekend, găsiți un centru lângă casă, o sală la care puteți ajunge pe jos și cu zâmbet pe față.

Igiena2

Un club decent de fitness sau sală de forță trebuie să fie într-un loc bine aerisit, cu multă lumină solară. Atrageți atenție maximă la curățenie în sălile de duș și veceuri, vestiare și inclusiv sali de sport. Prezența mirosurilor de transpirație sau umezeală este inadmisibilă. Însă uneori chiar și cele mai sofisticate sisteme de ventilare nu pot face față metabolismului unor vizitatori.

Auditoriu

Fiți sinceri, dacă vă plac greutăți mari, vă place să discutați cu colegii de sală combinațiile de proteine, probabil că cluburile lux, mirositoare a parfumuri tip Gurlain, nu vă vor fi chiar pe plac. Dacă sunteți domnișoară și căutați un auditoriu care vă va aprecia noul top roz, găsiți un club respectiv.

Pre-

Înainte de a procura un abonament, trebuie să evaluați posibilitățile voastre financiare și, desigur, necesitățile. Prețul unui abonament este, de obicei, definit de numărul de servicii pe care acest club le prestează. Sălile cu cele mai mari prețuri au bazine. Deci, dacă nu credeți vă veți face înot regulat — nu merită să vă supuneți acestor cheltuieli. Fitness cluburile de clasă medie nu oferă bazin, însă vă pot propune o sală de forță, programe de grup, bar, ringuri și saună infraroșie. O opțiune rentabilă ar fi să vă abonați doar la sală de forță sau la antrenamente în grup, tot depinde de necesitățile Dvs.

Zona-Cardio

O sală de forță trebuie să fie echipată cu o zonă de aparate cardio. Asigurați-vă că clubul are suficiente aparate, ce vă va permite să începeți antrenamentul, încălzindu-vă mușchii, fără a sta în rând. Asigurați-vă că clubul are cel puțin trei tipuri de aparate pentru cardio.

Zona-de-for-a

Fără a face reclamă producătorilor de aparate, orice sală de forță trebuie să fie înzestrată cu aparate care satisfac necesitățile tuturor grupurilor de mușchi, printre ele ar fi aparatul lui Smith, aparate de crossover, press aparate și altele. Este importantă menținerea echilibrului între aparate pentru culturism și ridicarea greutăților — 50/50.

Zona-de-greuta-i1

Ganterele și seturile de greutăți trebuie să fie în abundență, este important ca Dvs să aveți posibilitatea să vă urmăriți orarul de antrenament, fără a sta în rând pentru greutățile de care aveți nevoie.

Antrenament-functional_1

Pentru a prelucra toate grupurile de muşchi şi a dezvolta calităţile funcţionale ale organismului  veţi avea nevoie nu doar de fiare, dar şi de echipamente suplimentare. Aflaţi dacă în sală există mingi medicinale, mingi de gimnastică, elastice, bastoane, steppere, saltele, corzi, seturi de haltere 1-10 kg şi benzi trx. La fel, nu vor fi de prisos scara suedeză, bara fixă şi paralelele. Prea multe cerinţe? Cu timpul vom povesti detaliat despre fiecare în parte.

Fitness-Bar

Fitness – Barul este, de fapt, un punct opțional, dar plăcut. Nici într-un caz barul nu trebuie să vă ofere frigărui sau cartofi pai, ce desigur sună amuzant, dar este o realitate a unor fitness-cluburi din Capitală. Un bar ar trebui să ofere apă, suplemente sportive, nuci, fructe uscate și lactate.

Antrenorii

Inima oricărui club sportiv este desigur antrenorul, sau, mai bine zis, echipa de antrenori. Cu părere de rău, eficiența și calitatea serviciilor prestate de săli de sport e calculată în lux și imagine, dacât în eficiența echipei de antrenori.

1

Anume din acest motiv, următorul articol va fie dedicat primilor pași, pe care trebuie să-i faceți, când ajungeți pentru prima dată să vă antrenați într-un club de fitness și cum vă puteți alege corect un antrenor de fiteness.

(901)

Vadim Oleinicov

instructor de fitness, specialist în gimnastică curativă, antrenor superior la "ZSport"

Alte articole la aceiaşi temă