Cum să distrugi adidaşii de la prima spălare - Om Activ

Cum să distrugi adidaşii de la prima spălare

23249 /24/03/2016
Te numeri printre cei, care spală adidaşii în maşina de spălat la regim de clătire sau stoarcere? La fel procedam şi noi, dar nu se va mai repeta, deoarece am aflat de la Eugen Martînov ceea ce nu ştiam nici noi.

Eugen ştie ce înseamnă alergările, de aceea are o atitudine grijulie faţă de pantofii sport. Nu doar din experienţa sa amară, dar şi pe greşelile clienţilor, el a înţeles ce se interzice categoric şi ce este admisibil la îngrijirea încălţămintei sportive.

Oamenii spală adidaşii din 2 cauze: sau sunt murdari,
sau miros urât. Vă spun cum puteţi scăpa de mirosul neplăcut:

Metodele de luptă cu mirosul neplăcut

●  Aeriseşte şi usucă branţurile

După fiecare plimbare usucă neapărat branţurile, scoţându-le preventiv din încălţăminte. Chiar dacă nu este vorba despre branţuri obişnuite, ci de cele înalt ecologice eco ortholite.

●  Foloseşte cu regularitate mijloace dezinfectante pentru încălţăminte

Preparatele dezinfectante sunt universale, ele se potrivesc pentru toate tipurile de încălţăminte. Funcţia lor de bază este de a dezinfecta şi a înlătura mirosurile neplăcute.

Le poţi procura în reţeaua magazinelor de încălţăminte Salamander, în magazinele de echipamente pentru sportul extrem LiMon, precum şi în supermarketul preferat, în secţia pentru îngrijirea încălţămintei.

Optează pentru un spray, care nu pur şi simplu camuflează mirosul neplăcut, îmbibându-l cu arome, ci pentru unul cu acţiune antiseptică, care împiedică înmulţirea bacteriilor şi ciupercilor. Pur şi simplu pulverizează soluţia în interiorul încălţămintei.
●  Foloseşte un agent de absorbţie 

Îţi aduci aminte de pacheţelul micuţ din cutia pentru încălţăminte? Exact, cel pe care de cele mai multe ori îl aruncăm. Anume el ne salvează temporar de mirosurile neplăcute şi îmbibă umezeala. Pentru aceasta cu regularitate pune pacheţelele în interiorul încălţămintei după fiecare plimbare.

●  Ai grijă de sănătatea pielii şi unghiilor

Infecţiile micotice provoacă mirosul neplăcut al picioarelor. Foloseşte întotdeauna încălţămintea de cauciuc în duşul sălii de fitness şi respectă alte reguli de igienă.

Curăţarea adidaşilor

Nici producătorii, nici distribuitorii nu recomandă spălarea pantofilor sport. Dar nu te indispune, există şi excepţii, vă invit să analizăm separat fiecare categorie de încălţăminte sportivă.

Categoric este interzis spălatul:

Adidaşilor pentru alergători profesionişti

Caracteristici:

Adidaşii pentru alergătorii profesionişti sunt concepuţi de ingineri cu aplicarea tehnologiilor performante. Acest tip de încălţăminte se caracterizează printr-un anumit grad de amortizare, de asemenea, ei sunt strânşi pe picior.

puma-ignite-review

Nici să nu-ţi treacă prin cap să speli în maşina de spălat adidaşii pentru alergări.

În timpul spălării, se exercită o presiune semnificativă asupra porţiunilor, pentru care nu este prevăzută. Ca urmare, se accentuează deformarea şi se reduce amortizarea lor. De asemenea, există riscul de a spăla toate tehnologiile, pentru care ai cheltuit un pumn de bani.

Soluţia:

Atunci cum îşi îngrijeşte încălţămintea un alergător profesionist, – vei întreba. Foarte simplu. El se înarmează cu o perie şi cu răbdare, precum şi cu mijlocele de dezinfectare pentru înlăturarea mirosurilor neplăcute. De îndată ce adidaşii s-au uzat, ei trebuiesc înlocuiţi.

Adidaşii pentru toate anotimpurile (de iarnă)

Caracteristici:

Aceste modele sunt fabricate preponderent din materiale GORE-TEX. Este o ţesătură de membrană, impermeabilă, care se aeriseşte. Este alcătuită din câteva straturi, iar porii (membranele) sunt atât de mici, încât împiedică pătrunderea apei din exterior, în schimb lasă să se evapore umezeala eliminată de corp.

Dacă vei spăla această încălţăminte în maşina-automat, atunci îţi poţi lua rămas bun de la proprietăţile ţesăturii poroase, deoarece toate straturile se vor lipi între ele şi îşi vor pierde proprietăţile. Treptat, apa va începe să pătrundă în încălţăminte.

Soluţia: 

Înlătură murdăria cu peria sau cu un burete, înmuiat în apă caldă. Foloseşte cu regularitate mijloace dezinfectante pentru încălţăminte!

Adidaşii pentru mers din materiale naturale (piele, piele întoarsă, nubuc)

Caracteristici:

Nu se recomandă nici spălatul, nici înmuierea lor. În contact cu o cantitate mare de apă şi ca urmare a uscării, materialele naturale se usucă, pierzându-şi elasticitatea.

gatsby-2

Soluţia:

Dacă încălţămintea din piele întoarsă sau nubuc s-a murdărit şi are un miros izbitor, care nu poate fi înlăturat cu spray special, cea mai bună metodă este curăţarea chimică.
După această procedură vei avea o încălţăminte renovată, curată, moale şi frumos mirositoare. Preţul – nu depăşeşte 200 de lei.

Se admite spălarea:

Adidaşilor pentru mers din textil

Dacă poţi evita spălarea adidaşilor din textil, atunci îţi recomand să faci acest lucru. Însă dacă nu ai de ales, atunci respectă următoarele recomandări:

Pregătirea pentru spălat

●  Curăţă talpa de noroi şi pietre.

●  Scoate şireturile şi branţurile. Ele nu trebuie spălate împreună cu adidaşii.

În timpul spălării şireturile pot deteriora adidaşii, rupându-i în două. Aceasta se întâmplă în timpul scurgerii. Branţul poate deteriora maşina de spălat.

Spălare

●  Setează temperatura apei la 30-40 de grade

●  Include regimul de clătire şi scurgere

De obicei, în procesul de clătire este folosită apă rece. Respectiv, are loc o oscilaţie bruscă a temperaturii, care dăunează cleiului şi talpa va începe să se dezlipească.
●  Nu folosi înălbitori. Acesta distruge totul.

Clătire

●  După spălare clăteşte încălţămintea în apă curgătoare de aceeaşi temperatură ca şi în timpul spălării (30-40 de grade)

Uscare

●  După clătire, în nici un caz nu stoarce şi nu răsuci încălţămintea.
Usuc-o grijuliu la temperatura camerei, departe de calorifer şi de razele directe ale soarelui (nu uita de oscilaţia temperaturii şi aşteaptă cu răbdare o zi-două, cât va fi nevoie pentru uscare.
Dacă vei pune încălţămintea pe calorifer, cleiul se va usca şi… problemele nu vor întârzia să apară.pumawalkshoes

Pe internet pot fi găsite numeroase metode „inofensive” de uscare a adidaşilor prin stoarcere, uscare cu foenul şi alte lifehackuri. Dar chibzuieşte bine, merită să rişti o pereche de încălţăminte sportivă scumpă şi de calitate înaltă pentru o economie neînsemnată de timp?

Сохранить

(23249)

Eugen Martînov

şef al secţiei marketing PUMA, alergător, înotător profesionist

Alte articole la aceiaşi temă