14 conturi de Instagram despre gătit, pe care e păcat să nu le urmăreşti - Om Activ

14 conturi de Instagram despre gătit, pe care e păcat să nu le urmăreşti

5772 / 11.05.2020
Nu se recomandă de a citi acest articol pe stomacul gol, mai întâi convinge-te că nu ai frigiderul gol. Îţi prezentăm în continuare 14 conturi de Instagram atât de la noi din ţară, cât şi de peste hotare, toate despre mâncare. Îţi recomandăm să te abonezi la ele şi în scurt timp vei putea face deosebirea între batat şi anghinare, îţi vei perfecţiona abilităţile culinare şi te vor inspira să găteşti după noi reţete originale.

Jamie Oliver

Followeri: 8 100 000
www.instagram.com/jamieoliver

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Legendarul britanic a fascinat lumea întreagă, fiind arhicunoscut, nu are sens să ne oprim asupra personalităţii sale. El cutreieră lumea în lung şi lat, studiază bucătăriile diferitor popoare, scrie cărţi şi îşi împărtăşeşte cu abonaţii săi bagajul colosal de informaţii utile adunate de-a lungul anilor.

Tasty

Followeri: 37 300 000
www.instagram.com/buzzfeedtasty

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tasty (@buzzfeedtasty) on

Un account splendid în care zilnic sunt publicate lecţii video cât se poate de detaliate, care îţi vor spulbera toate întrebările la capitolul culinar. Rețetele sunt simple, ingredientele sunt relativ accesibile, există și o rubrică aparte cu feluri de mâncare din trei ingrediente – cu siguranţă vei găsi o reţetă potrivită.

Andrei Rudikov

Followeri: 637 000
www.instagram.com/darkzip

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Андрей Рудьков 🇷🇺 Энди Шеф (@darkzip) on

Cu greu veţi găsi un account cu reţete mai detaliate decât ale lui Andy Chef, blogger din Habarovsk, care cu aproximativ 10 ani în urmă s-a concediat de la o companie de construcţii pentru a-şi împlini visul – să-i inspire pe oameni. Direcţia principală sunt deserturile (Andy are şi un magazin pentru cofetari), dar şi cu carnea se descurcă la fel de bine.

Minimalist baker

Followeri: 1 900 000
www.instagram.com/minimalistbaker

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MINIMALIST BAKER (@minimalistbaker) on

Acest account are un specific aparte, fiece reţetă include cel mult zece ingrediente, pentru gătit vei avea nevoie doar de o cană, iar prepararea bucatelor nu durează mai mult de 30 de minute. Toate rețetele sunt vegane și fără gluten.

Laleh Mohmedi

Followeri: 228 000
www.instagram.com/jacobs_food_diaries

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LALEH MOHMEDI | ARTIST (@jacobs_food_diaries) on

În 2015 Laleh a pregătit pentru fiul său pancakes din alac spelt de forma unui leu – astfel a luat naştere proiectul Jacobs food diaries. Astăzi aceasta este o platformă pentru părinţi şi copii, care serveşte drept sursă de inspiraţie pentru a găti bucate sănătoase pentru copii, asemănătoare cu personajele preferate. Laleh are contracte cu Disney, Nickelodeon, Universal Pictures, 20th Century Fox şi Jamie Oliver. Da-da, tot ce vedeți în postări este comestibil!

Rawnice

Followeri: 170 000
www.instagram.com/rawnice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Healthy foods made fun 🥰 (@rawnice) on

Unul dintre cele mai frumoase conturi despre alimentaţia vegetală. Nu-ţi vine să crezi că datorită coloranţilor alimentari naturali se obţin culori atât de aprinse. Apropo, pe pagină le puteţi comanda cu livrare în Moldova, îţi recomandăm colorantul din spirulină albastră și colorantul de culoare fuchsia din pitahaya.

Tal Spiegel

Followeri: 311 000
www.instagram.com/desserted_in_paris

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @desserted_in_paris on

Te-ai gândit vreodată atunci când alegi desertul dacă acesta se asortează cu pantofii tăi? Autorul acestui cont, cofetarul Tal Spiegel de la Paris, are grijă de această combinație.

Înfometatul Hugh

Followeri: 455 000
www.instagram.com/hungryhugh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Food & Travel with Hugh Harper (@hungryhugh) on

Acest food-blogger a cutreierat lumea întreagă pentru a demonstra că fast-food-ul merită atenţie. Or anume mâncarea gătită în grabă reflectă specificul cultural al fiecărui popor şi preferinţele lui adevărate. Aici vei putea admira burgeri cu nouă etaje, înghețată curcubeu de 30 cm, biscuiți japonezi de orez fluffy și alte feluri neobișnuite de mâncare. Toate fotografiile sunt făcute cu smartphone-ul.

Dennis Prescott

Followeri: 546 000
www.instagram.com/dennistheprescott

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dennis Prescott (@dennistheprescott) on

Estetica neglijenţei şi hedonismul gastronomic, iată care este conceptul acestui account. Acesta aparţine bucătarului Dennis Prescott, care ştie gustul vieții și dorește să-l insufle abonaților săi.

Alcool şi pisici

Followeri: 13 900
www.instagram.com/coqtale

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chad Coombs (@coqtale) on

Da, nu este un cont tocmai despre mâncare, dar imaginile pisicilor sunt binevenite oricând. Aparţine barmanului Chad Coombs din Canada. El publică cu regularitate rețete de cocktail-uri din întreaga lume, cu fotografii minimaliste ale băuturilor și animale de companie drăgălaşe.

Mic dejun simetric

Followeri: 755 000
www.instagram.com/symmetrybreakfast

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Zee (@symmetrybreakfast) on

Contul le aparţine la doi gay Michael şi Mark, care publică zilnic o nouă reţetă pentru micul dejun, alcătuit din felul de bază, desert şi băutură. Fotografia absolut simetrică va bucura perfecționistul din tine.

Iana Canonic

Followeri: 759
www.instagram.com/ianacanonic

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iana Canonic (@ianacanonic) on

Iana Canonic este food-bloggerul omactiv. Pe contul ei vei găsi o varietate mare de rețete vegane și vegetariene, precum şi numeroase recomandări ce ţin de alegerea alimentelor și clipuri amuzante filmate împreună cu fratele ei.

Valeria Ţurcan

Followeri: 68 000
www.instagram.com/valeriesfood

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valeria Țurcan I Food Lover (@valeriesfood) on

Încă un account moldovenesc, autorul căruia împărtăşeşte cu followerii săi reţete din întreaga lume. Aici vei găsi bucate pentru gustul fiecăruia – de la „baba neagră” specifică meleagurilor moldave până la clătitele tradiţionale olandeze cu sirop şi fructe.

Olea Bux

Followeri: 15 200
www.instagram.com/oleabux

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Супер Здоровые Детки 🍒🥦🍋 (@oleabux) on

Olea este fondatorul proiectului culinar autohton „Simplu şi Gustos” («Просто и Вкусно») şi autoarea unuia dintre cele mai bune conturi de Instagram despre alimentaţia sănătoasă. Aici vei găsi şi informaţii despre magazinele alimentare, şi ghid de alegere a produselor, precum şi reţete de bucate sănătoase simplu de gătit, noutăţi de la producătorii autohtoni, informaţii despre nutriţie şi multe alte lucruri utile.

Abonaţi-vă, citiţi, primiţi satisfacţie şi răsfățați-vă mai des.

(5772)

comments powered by HyperComments
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă