3 băuturi calde cu mirodenii: lapte de ghimbir, cacao picant și cidru de mere - Om Activ

3 băuturi calde cu mirodenii: lapte de ghimbir, cacao picant și cidru de mere

5573

3 băuturi calde cu mirodenii: lapte de ghimbir, cacao picant și cidru de mere

Iana Canonic

food-blogger

La începutul fiecărui anotimp, vă recomandăm să vă adaptaţi alimentaţia la rigorile vremii. Pentru a trece mai uşor peste provocările iernii, consumaţi alimente și băuturi calde și picante – mirodeniile nu doar că încălzesc, dar și fortifică imunitatea și accelerează metabolismul.

Lapte de cocos cu ghimbir și curcuma

Număr de porţii: 1
Volumul porţiei: 300 ml
Valoarea energetică a porţiei: 530 kcal

Ingrediente:

lapte de cocos 200 ml
apă 200 ml
miere 20 g
ghimbir proaspăt 10 g
curcuma praf 2 lingurițe
  • 1 Ghimbirul se curăţă şi se taie rondele.
  • 2 Se pun toate ingredientele într-o cratiţă, se lasă să dea în clocot la foc mic şi se fierbe 5-7 minute la foc minim, amestecând periodic.
  • 3 Strecoară băutura pentru a filtra ghimbirul şi resturile de curcuma, care nu s-au dizolvat.
  • În mod similar se poate prepara orice fel de lapte fierbinte, nu neapărat lapte vegetal.
  • În loc de miere, ai putea să foloseşti orice îndulcitor – sirop de arțar sau sirop de agave, zahăr de cocos sau stevia.

Cacao cu piper

Număr de porţii: 1
Volumul porţiei: 300 ml
Valoarea energetică a porţiei: 220 kcal

Ingrediente:

laptele preferat 400 ml
cacao 2 lingure
zahăr de cocos 1 linguriță
piper Cayenne ¼ linguriță
  • 1 Laptele se lasă să dea în clocot într-o cratiţă la foc mic.
  • Foloseşte orice fel de lapte la dorinţă, atât lapte vegetal, cât şi clasic. 
  • 2 Se adaugă cacao, zahăr, piper și se amestecă bine cu un tel.
  • 3 Se fierbe cacao timp de 5-7 minute la foc minim, după care se strecoară într-o cană.
  • Zahărul de cocos poate fi substituit cu orice tip de zahăr nerafinat – de exemplu, cu muscovado. Mierea și siropul de arțar nu sunt potrivite după gust, dar le poţi încerca dacă nu ai alți îndulcitori.

Cidru fierbinte de mere

Număr de porţii: 2
Volumul porţiei: 300 ml
Valoarea energetică a porţiei: 240 kcal

Ingrediente:

mere 4 buc. (500 g)
portocală 1 buc. (300 g)
miere 20 g
scorțișoară 1 beţişor
cuişoare 5 buc.
anason 1 buc.
nucșoară măcinată ½ linguriță
cardamom măcinat ½ linguriță
ghimbir măcinat ½ linguriță
  • 1 Înainte de a prepara cidru, este necesar de a pregăti un compot de mere. Pentru aceasta se taie merele în patru, peste ele se toarnă 2-3 litri de apă, în funcție de concentrația dorită, se lasă să dea în clocot şi se fierbe timp de 30-45 de minute. Compotul poate fi îndulcit după gust – nu am ţinut cont de valoarea energetică a îndulcitorului.
  • 2 Într-o cratiţă nu prea mare se toarnă 2 căni de compot de mere, se adaugă coaja şi sucul de portocală, mierea şi condimentele. Se lasă să dea în clocot la foc mic şi se fierbe timp de 10-15 minute.
  • 3 Cidrul se toarnă în pahare strecurându-l cu o sită pentru a elimina condimentele și bucățile de portocale. Adaugă miere după gust.

(5573)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă