3 bucate cu mere la micul dejun: pancakes, şarlotă şi terci de ovăz - Om Activ

3 bucate cu mere la micul dejun: pancakes, şarlotă şi terci de ovăz

796

3 bucate cu mere la micul dejun: pancakes, şarlotă şi terci de ovăz

Iana Canonic

food-blogger

Diversitatea este criteriul de bază al alimentaţiei sănătoase. Ţinem cont de această regulă şi întotdeauna includem în reţetele noastre produse sezoniere. Pentru că acum avem mere din belşug, vă invit să preparăm din ele micul dejun.

Pancakes din mere

Număr de porţii: 5
Greutatea porţiei: 250 g
Valoarea energetică: 330 kcal

Ingrediente:

mere 3-4 buc. (500 g)
ouă 2 buc.
unt 30 g
lapte 360 ml
făină integrală 250 g
extract de vanilie ½ linguriţă
agent de afânare 2 linguriţe
scorţişoară 1 linguriţă
sare ¼ linguriţă
  • 1Merele se decojesc şi se înlătură mijlocul cu un cuţit special pentru a păstra mărul întreg.
  • Dacă nu ai un cuţit special, atunci taie mărul în rondele, apoi înlătură atent mijlocul fiecărui inel.
  • 2Merele curăţite se taie rondele cu grosimea de aproximativ 0,5-1 cm.
  • 3Untul se topeşte.
  • 4Se amestecă ingredientele până se obţine o masă omogenă. Se obţine un aluat dens, puţin mai dens decât cel obişnuit pentru blinii şi pancakes.
  • 5Se afundă fiecare ineluş în aluat şi se prăjeşte pe tigaia unsă cu unt de cocos.
  • 6Se prăjesc pe ambele părţi la foc mic.

Terci de ovăz cu mere şi scorţişoară

Număr de porţii: 2
Greutatea porţiei: 150 g
Valoarea energetică: 200 kcal

Ingrediente:

fulgi de ovăz 1 pahar
lapte 1 pahar
apă 1 pahar
mere 1 buc. (200-250 g)
miere 50 g
scorţişoară ½ linguriţă
mere uscate 4 buc.
sare după gust
  • 1Într-o cratiţă se pun fulgii de ovăz, se toarnă laptele şi apa.
  • 2Mărul se decojeşte şi se dă prin răzătoare în cratiţă.
  • 3Se pune la foc încet, se lasă să dea în clocot, se face focul mic, se adaugă sare şi se fierbe terciul 10 minute, amestecând permanent.
  • 4Peste 10 minute sau când crupele vor îmbiba tot lichidul, se adaugă mierea şi scorţişoara, se amestecă bine şi se toarnă terciul în boluri.
  • 5Se decorează cu mere uscate.

Şarlotă cu brânză

Număr de porţii: 8
Greutatea porţiei: 175 g
Valoarea energetică: 130 kcal

Ingrediente:

mere 4 mici sau 2 mari (500 g)
făină integrală 100 g
brânză 5% 250 g
chefir 150 g
ouă 2 buc.
scorţişoară 1 linguriţă
miere după gust
  • 1Se încălzeşte cuptorul până la 200 de grade.
  • 2Merele se taie rondele de câţiva milimetri.
  • 3Ouăle se bat, se adaugă brânza, iarăşi se bat până se obţine o masă omogenă. Se poate folosi mixerul sau telul.
  • 4Se adaugă chefirul, făina, scorţişoară, miere şi se face un aluat dens.
  • 5O tavă nu prea mare se unge cu ulei neutru, iar pe fund se aşterne un strat nu prea mare de aluat. Deasupra acestuia se aranjează merele, peste care se toarnă restul aluatului, amestecând merele pentru ca aluatul să pătrundă între ele şi să umple golurile.
  • 6Şarlota se coace 30 de minute sau până când aluatul este gata.

(796)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă