3 bucate detox, care vor elimina salata olivier din organism: smoothie, supă şi salată - Om Activ

3 bucate detox, care vor elimina salata olivier din organism: smoothie, supă şi salată

3055

3 bucate detox, care vor elimina salata olivier din organism: smoothie, supă şi salată

Iana Canonic

food-blogger

Am scris, mai devreme cum se face o zi de detoxifiere. Dacă nu eşti gata pentru măsuri radicale, atunci adaugă în alimentaţie mai multe fibre alimentare. Am alcătuit trei feluri de bucate pe baza lor, tocmai bune pentru a curăţa organismul după sărbători.

Smoothie

Număr de porţii: 2
Volumul porţiei: 400 ml
Calorii per porţie: 150 kcal

Ingrediente:

apă 200 ml
banană 1 buc.
măr verde 1 buc.
spanac 1 mănunchi (~ 50 g)
avocado ½ buc.
  • 1Banana se taie rondele şi se congelează.
  • 2La fel se procedează şi cu spanacul.
  • 3Se amestecă în blender apa cu ingredientele necongelate.
  • 4Se adaugă ingredientele îngheţate şi se amestecă minuţios până se obţine o masă omogenă.

Supă

Număr de porţii: 6
Greutatea porţiei: 300 g
Calorii per porţie: 200 kcal

Ingrediente:

lapte de cocos 400 ml
spanac 100 g
țelină 2 buc.
morcov 1 buc.
ceapă 1 buc.
usturoi 2 căţei
nuşcoare 1 linguriţă
ulei 1 lingură
sare după gust
  • 1Ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina se taie mărunt.
  • 2Legumele se înăbuşă în tigaie la foc mic cu o lingură de ulei şi o boaghe de sare aproximativ 7-10 minute.
  • 3Se adaugă în tigaie spanacul, se amestecă bine şi se lasă la înăbuşit câteva minute – până când spanacul va scădea.
  • 4Se adaugă laptele de cocos şi un litru de apă, se lasă să dea în clocot şi se fierbe aproximativ 5 minute.
  • 5Se adaugă sare, nucşoare şi se amestecă bine, apoi se face un pireu cu ajutorul blenderului.
  • 6Se toarnă supa în cratiţă şi se dă un clocot.

Salată

Număr de porţii: 3
Greutatea porţiei: 200 g
Calorii per porţie: 70 kcal

Ingrediente:

varză 200 g
salată iceberg 200 g
morcov 100 g
sfeclă 100 g
microverdeaţă 35 g
ruccola 35 g
lămâie (suc) ½ buc.
ulei de măsline 2 lingură
sare după gust
  • 1Varza şi salata iceberg se hăcuiesc, se pun într-un bol, se adaugă sare şi se amestecă bine.
  • 2Morcovul şi sfecla se decojesc şi se dau prin răzătoare cu ochi mari.
  • 3Se adaugă la salată, împreună cu ruccola şi microverdeaţa.
  • 4Se stoarce sucul de lămâie, în caz de necesitate se adaugă sare şi se amestecă încă o dată.

(3055)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă