3 compoturi neobișnuite fără zahăr rafinat - Om Activ

3 compoturi neobișnuite fără zahăr rafinat

949 / 31.08.2020
Iana Canonic
Într-un articol recent am abordat tema băuturilor benefice de vară. Desigur puteți adăuga lămâie în apă, pentru a o face mai utilă pentru organism, însă câteva reţete de compot nu strică.

Compot de struguri cu coaja de portocală

Ingrediente pentru ~2,5 litri de compot:

apă 3 litri
struguri 1 kg
miere 100 g
coajă de portocală 1 buc.
  • 1 Se spală bine strugurii și se pun într-o cratiţă mare împreună cu mierea și coaja de portocală.
  • Mierea poate fi substituită cu orice îndulcitor, însă fiecare va schimba puțin gustul compotului. Cantitatea de îndulcitor variază în funcție de preferințele tale și de dulceața fructelor.
  • 2 Peste struguri se toarnă 3 litri de apă și se lasă la foc mediu. Cratița nu se acoperă cu capac.
  • 3 Se lasă să dea în clocot, se face focul mic şi se fierbe în jur de 30 de minute.
  • 4 Mai apoi compotul se strecoară și se lasă să se răcească până la temperatura camerei. După care se păstrează în frigider.
  • Nu este neapărat de a steriliza vasul, pentru că probabil vei bea cei 3 litri de compot mult mai repede ca acesta să se altereze. 

Compot de pere cu condimente

Ingrediente pentru ~2,5 litri de compot:

apă 3 litri
pere 1 kg
zahăr de cocos 100 g
scorțișoară 1 beţişor
cuişoare 6-8 buc.
anason 1 buc.
cardamom măcinat ½ linguriță
nucșoară măcinată ½ linguriță
  • 1 Perele se spală bine şi se taie în patru. Se pun într-o cratiţă mare împreună cu condimentele și cu zahărul de cocos.
  • Zahărul de cocos poate fi substituit cu orice îndulcitor, însă fiecare va schimba puțin gustul compotului. Cantitatea de îndulcitor variază în funcție de preferințele tale și de dulceața fructelor.
  • 2 Peste pere se toarnă 3 litri de apă și se lasă la foc mediu. Cratița nu se acoperă cu capac.
  • 3 Se lasă să dea în clocot, se face focul mic şi se fierbe în jur de 30 de minute.
  • 4 Mai apoi compotul se strecoară și se lasă să se răcească până la temperatura camerei. După care se pune în frigider.
  • Nu este neapărat de a steriliza vasul, pentru că probabil vei bea cei 3 litri de compot mult mai repede ca acesta să se altereze. 

Compot de piersici şi mure

Ingrediente pentru ~2,5 litri de compot:

apă 3 litri
piersici 800 g
mure 200 g
miere 100 g
vanilie ½ beţişor
  • 1 Piersicii se spală minuţios, se taie în două și se scoate sâmburele. Bețișorul de vanilie se taie în patru. Piersicii se pun într-o cratiţă mare împreună cu murele, vanilia și mierea.
  • 1 Se poate utiliza atât mure proaspătă, cât și congelată.
  • 1 Mierea poate fi substituită cu orice îndulcitor, însă fiecare va schimba puțin gustul compotului. Cantitatea de îndulcitor variază în funcție de preferințele tale și de dulceața fructelor.
  • 2 Fructele se acoperă cu 3 litri de apă și se lasă la foc mediu. Cratița nu se acoperă cu capac.
  • 3 Se lasă să dea în clocot, se face focul mic şi se fierbe în jur de 30 de minute.
  • 4 Mai apoi compotul se strecoară și se lasă să se răcească până la temperatura camerei. După care se pune în frigider.
  • Nu este neapărat de a steriliza vasul, pentru că probabil vei bea cei 3 litri de compot mult mai repede ca acesta să se altereze.

(949)

comments powered by HyperComments

Alte articole la aceiaşi temă