3 reţete cu mandarine pentru cei, care încă nu au simţit atmosfera de sărbătoare - Om Activ

3 reţete cu mandarine pentru cei, care încă nu au simţit atmosfera de sărbătoare

2374

3 reţete cu mandarine pentru cei, care încă nu au simţit atmosfera de sărbătoare

Iana Canonic

food-blogger

Dacă aroma de mandarine n-o să ajute, atunci nimic n-o să te mai ajute.

Salată cu mandarine

Număr de porţii: 2
Greutatea unei porţii: 175 g
Calorii: 250 kcal

Ingrediente

40 g valeriană
20 g microverdeaţă
2 buc. mandarine
50 g brânză de capră
25 g grăuncioare de rodie
35 g migdale
după gust sare, ulei de măsline

  • 1 Valeriana şi microverdeaţa preferată se spală şi se usucă. Din ele se formează „o pernuţă” pe farfurie.
  • 2 Următorul strat va fi constituit din feliile de mandarine, aranjate peste verdeaţă.
  • 3 După care urmează brânza de capră tăiată cuburi. Aceasta estse presărată cu grăuncioare de rodie şi migdale.
  • 4 Se presară puţină sare şi se stropeşte cu ulei de măsline.

Gem de mandarine şi chia

Общий вес: 200 g
Calorii: 300 kcal

Ingrediente

400 g mandarine
1 lingură miere
20 g ghimbir
2 linguri seminţe de chia

  • 1 Mandarinele se curăţă de coajă şi se face un pireu în blender.
  • 2 Pireul se pune într-o cratiţă cu mierea, seminţele de chia şi ghimbirul tăiat mărunt. Se amestecă minuţios, se lasă să dea în clocot şi se fierbe la foc mic 15-20 de minute.
  • 3 Gemul se toarnă în borcan, se lasă să se răcească şi se pune în frigider.

Tartă cu mandarine şi migdale

Număr de porţii: 12
Greutatea unei porţii: 80 g
Calorii: 200 kcal

Ingrediente

500 g (~5 buc.) mandarine
6 buc. ouă
100 g zahăr de cocos sau brun
1 linguriţă agent de afânare
250 g făină de migdale
la dorinţă vanilie (esenţă sau miezul din beţişoare)

  • 1 Mandarinele necurăţate se pun într-o cratiţă umplută cu apă. Se fierb circa 2 ore la foc mic, turnând în permanenţă apă fierbinte.
  • 2 Mandarinele se aranjează pe prosoape de hârtie şi se lasă la răcit.
  • 3 Se încălzeşte cuptorul până la 180 de grade.
  • 4 Mandarinele întregi se pun în blender împreună cu ouăle şi vanilia. Se prepară o masă omogenă lichidă.
  • 5 Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făina, zahărul şi agentul de afânare. Se adaugă amestecul lichid şi se amestecă minuţios pentru a obţine un aluat omogen.
  • 6 O tava rotundă de 23-26 cm se unge cu ulei. Fundul ei se tapetează cu hârtie de copt.
  • 7 Aluatul se toarnă în tava şi se pune la copt pentru 45 de minute sau până va fi gata. Cu o scobitoare se verifică dacă este gata – aluatul se străpunge până la fund (scobitoarea trebuie să rămână fără fărâmituri pe ea).

(2374)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă