3 reţete cu piept de pui suculent la cuptor (de la 150 kcal per porţie!) - Om Activ

3 reţete cu piept de pui suculent la cuptor (de la 150 kcal per porţie!)

6500 / 03.05.2018
Iana Canonic
Pieptul de pui este un produs dietetic. 100 g de carne conţin aproape 24 g de proteine uşor de asimilat şi doar 1,1 g de grăsimi. În total – 101 calorii. Dar asta ştiţi şi fără noi.

Astăzi vom demonstra că pieptul de pui poate fi nu doar sănătos, dar şi gustos, suculent şi cu o aromă îmbietoare.

#1 Piept de pui “Caprese”

Număr de porţii: 2
Greutate totală: 200 g
Calorii: 260 kcal

Ingrediente

piept de pui 1/2 buc.
sos Pesto 1 lingură
o roşie mare 1 buc.
mozzarella 6 bile sau 50 g

  • 1Se încălzeşte cuptorul până la 200 de grade.
  • 2Pieptul de pui se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se curăţă.
  • 3Se unge cu sos Pesto şi se dă la cuptor pentru 30 de minute, aproape până va fi gata.
  • 4Se scoate din rolă, se aşează peste el rondelele subţiri de roşii, iar mai apoi bilele de mozzarella tăiate în jumătate.
  • 5Şi se dă iar la cuptor pentru încă 10 minute.

#2 Piept de pui cu portocale şi sos de pomuşoare

Număr de porţii: 2
Greutate totală: 200 g
Calorii: 150 kcal

Ingrediente

piept de pui 1/2 buc.
rozmarin 1 crenguţă
portocală 1 buc.
fructe de pădure congelate 100 g

Sosul

  • 1Fructele de pădure se pun într-o cratiţă cu 200 ml de apă.
  • 2Se dă în clocot şi se fierbe aproximativ 10 minute, până la îngroşarea sosului.
  • Dacă pomuşoarele sunt acrişoare, se adaugă o lingură de miere

Pieptul de pui cu sos

  • 1Se încălzeşte cuptorul până la 200 de grade.
  • 2Pieptul de pui se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se curăţă.
  • 3Se presară puţină sare, piper şi se stropeşte cu ulei de măsline.
  • 4Crenguţa de rozmarin se aşează peste piept şi se acoperă din toate părţile cu rondele de portocală.
  • 5Se coace în rolă ~40-45 de minute până va fi gata.
  • 6Pieptul de pui se aranjează pe farfurie şi se stropeşte cu sos de pomuşoare.

#3 Piept de pui în cocă cu quinoa, umplut cu ricotta şi spanac

Număr de porţii: 2
Greutate totală: 200 g
Calorii: 380 kcal

Ingrediente

piept de pui 1/2 buc.
spanac congelat 100 g
ricotta 100 g
făină integrală 10 g
quinoa 40 g
parmezan 25 g
ou 1 buc.

  • 1Se încălzeşte cuptorul până la 200 de grade.
  • 2Spanacul se dezgheaţă, lichidul de prisos se stoarce.
  • 3Se amestecă spanacul cu ricotta, se adaugă sare şi piper după gust.
  • 4Quinoa se fierbe, 15 minute în apă sărată.
  • 5Pieptul de pui se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se curăţă.
  • 6Pieptul se taie de-a lungul, lăsând în partea de sus şi de jos câte 2-3 cm, formând astfel un buzunăraş. Acesta se adânceşte, astfel încât să încapă mai multă umplutură.
  • 7Buzunăraşul se umple, dar nu până la refuz – în acest fel vom putea acoperi mai uşor pieptul cu aluat.
  • 8Se pregăteşte aluatul. Pe o farfurie se presară făină integrală, iar în alta – quinoa fiert. Batem oul într-un bol.
  • 9Mai întâi se acoperă cu făină, apoi cu ou şi la final cu quinoa.
  • 10Pieptul de pui se aranjează pe tava pentru copt şi a venit timpul de a pune restul umpluturii.
  • 11Se coace în rolă ~ 30 de minute, aproape până va fi gata.
  • 12Se scoate din cuptor, se presară cu parmezan dat prin răzătoare şi se coace încă 10 minute.

(6500)

comments powered by HyperComments

Alte articole la aceiaşi temă