3 salate neobişnuite de primăvară (nu castraveţi cu roşii) - Om Activ

3 salate neobişnuite de primăvară (nu castraveţi cu roşii)

2339

3 salate neobişnuite de primăvară (nu castraveţi cu roşii)

Iana Canonic

food-blogger

În sfârşit a început sezonul crudităţilor. Într-atât de mult le-am dus dorul, încât suntem gata să le mâncăm fără a le mai tăia. Următoarea etapă după ce ne-am săturat este salata clasică pentru regiunea noastră – din castraveţi şi roşii. Când vă veţi plictisi şi de ea, atunci pregătiţi una din salatele ce urmează – sunt uşor de gătit şi neobişnuite la gust!

#1 Salată de primăvară cu varză

Numărul de porții: 3
Greutatea: 200 g
Calorii: 300 kcal

Ingrediente:

varză tânără ½ buc. (~ 350 g)
avocado 1 buc.
roşii cherry 15 buc. (~ 250 g)
morcov 1 buc. (~150 g)
seminţe de in 1 lingură
nuci 50 g
ulei de măsline după gust

  • 1 Varza se hăcuieşte, morcovul se dă prin răzătoare cu ochi mari, cherry se taie în 2 sau 4 bucăţi, avocado se taie cuburi.
  • 2 La legume se adaugă seminţe de in şi nuci, care se mărunţesc cu mâna.
  • 3 Ingredientele se amestecă minuţios, se adaugă sare şi se drege cu ulei de măsline.
  • 4 Se amestecă încă o dată.

#2 Gustare de sfeclă cu mandarine şi brânză de capră

Numărul de porții: 3
Greutatea: 200 g
Calorii: 230 kcal

Ingrediente:

sfeclă 2 buc. (~ 300 g)
mandarine 2 buc. (~ 400 g)
brânză de capră 100 g

  • 1 Sfecla se fierbe, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie inele subţiri.
  • 2 Mandarinele se curăţă şi se taie ineluşe, după care fiecare din ele se taie în jumătate.
  • 3 Brânza de capră se taie la dorinţă.
  • 4 Se face o salată sau ingredientele se înfig pe ace culinare.

#3 Salată cu vitamine şi sos chinezesc

Numărul de porții: 2
Greutatea: 150 g
Calorii: 250 kcal

Ingrediente:

varză roşie ½ buc. (~ 350 g)
morcov 1 buc. (~150 g)
ridiche albă japoneză (daikon) ½ buc. (~ 100 g)
măr ½ buc. (~ 100 g)
susan 1 lingură

Pentru sos:

sos de soia 4 linguri
oţet de orez 2 linguri
ulei de susan 4 linguri
usturoi 1 buc.
ghimbir 10 g
miere / melasă / sirop de arţar 1 lingură

  • 1 Varza se hăcuieşte, morcovul şi ridichea se taie pai, merele se taie rondele subţiri.
  • 2 Se amestecă toate ingredientele.

Sosul

  • 1 Ghimbirul se dă printr-o răzătoare măruntă.
  • 2Имбирь натираем на мелкой тёрке.
  • 3 Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă minuţios până se obţine o masă omogenă.
  • Dacă se obţine o masă prea consistentă, atunci se diluează cu puţină apă.
  • 4 Se adaugă sosul în salată şi se amestecă bine.

(2339)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă