3 salate consistente cu pui până la 250 kcal pentru cei care slăbesc - Om Activ

3 salate consistente cu pui până la 250 kcal pentru cei care slăbesc

3854

3 salate consistente cu pui până la 250 kcal pentru cei care slăbesc

Iana Canonic

food-blogger

Despre beneficiile pieptului de pui am scris în repetate rânduri. Ba chiar v-am relatat cum se preparată gustos şi uşor. Pentru că s-a încălzit timpul afară, trebuie să ne învăţăm să facem salate cu carne de pui, fireşte fără maioneză şi ulei rafinat, în care din cauza specificului producerii lui nu mai rămâne nimic bun. Dar despre aceasta vom vorbi în alt articol.

Nr. 1 „Cole slaw” cu pui

„Cole slaw” este o salată americană pe bază de varză hăcuită. În versiunea clasică se foloseşte un sos mai dăunător şi grad, dar noi ne vom limita la uleiul de măsline presat la rece. Adăugăm şi ridichi, care în timpul sezonului trebuie să fie folosită pretutindeni, în măsura posibilităţilor, iar salata noastră nu este o excepţie. Obţinem o salată uşoară, dar consistentă şi foarte folositoare.

Количество порций Вес порции Время приготовления Время приготовления
4 porţii ~ 200 g ~ 45 de min pentru coacerea găinii
+ 20 de min
~ 130 kcal
ingredients

Ingrediente:

1piept de pui – 250 g (1 jumătate)

1varză albă – 150 g

1varză roşie – 150 g

1morcov – 100 g

1ridichi – 100 g

1ceapă roşie – 50 g

1sucul ½ de lămâie

1ulei de măsline – 1 lingură

IMG_6451_copy

Găina, marinată preventiv, se coace la 180 de grade timp de 45 de minute.

În timp ce găina se află în cuptor, se taie varza albă şi roşie. Se curăţă morcovul cu ajutorul cuţitului pentru legume şi cu acelaşi instrument se taie în continuare fâşii subţiri. Se adaugă la varză.
Varza împreună cu morcovul se freacă cu sare, până când se înmoaie.
Ridichile se taie rondele, ceapa – pai şi se adaugă la restul legumelor.

Când găina este gata, o lăsăm să se răcească, se taie pai şi se adaugă la salata din legume. Salata se condimentează cu suc de lămâie şi ulei de măsline.

IMG_6486-copy

Nr. 2 Salată caldă cu fileu de găină şi legume coapte

Găina se combină armonios cu legumele coapte, atunci de ce să nu preparăm din toate aceste ingrediente o salată? Foloseşte vinete, dovlecel, ardei, ceapă, tot ce-ţi pofteşte stomacul!

Количество порций Вес порции Время приготовления Время приготовления
2 porţii ~ 200 – 250 g ~ 45 de min pentru coacerea găinii
+ 10 min
~ 250 kcal
ingredients

Ingrediente:

1piept de pui – 250 g (1 jumătate)

1vânătă – 1 buc.

1dovlecel – 1 buc.

1ardei gras – 1 buc.

1ardei dulce roşu – 1 buc.

1ceapă roşie – ½ buc.

1ierburi uscate (busuioc, oregano, rozmarin) şi piper roşu – la dorinţă.

1ulei de măsline – 1 lingură

IMG_6461_c

Găina, marinată preventiv, se coace la 180 de grade timp de 45 de minute. Recomand pentru această salată ierburile uscate şi uleiul de măsline.

Vinetele şi dovleceii se taie felii a câte 5-6 cm, ardeii se taie în jumătate, se înlătură codiţa şi seminţele. Adăugăm sare şi piper, stropim cu ulei de măsline şi dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Legumele şi găina se lasă să se răcească, ardeii se taie felii mari, iar găina – bucăţi mici. Legumele şi găina se pun în farfurie, se stropesc cu ulei de măsline.

IMG_6490_c

Nr. 3 Salată mexicană cu pui

Salata mexicană este cel mai săţios fel de bucate din cele trei propuse de noi, deoarece în ea am adăugat fasolele consistente. Este potrivită pentru prânz sau chiar şi pentru o cină devreme.

Количество порций Вес порции Время приготовления Время приготовления
4 porţii ~ 250 g ~ 45 de min pentru coacerea găinii
+ 15 min
~ 200 kcal
ingredients

Ingrediente:

1piept de pui – 250 g (1 jumătate)

1fasole roşii conservate – 250 g

1porumb îngheţat – 150 g

1castraveţi – 1 mare sau 2 mici

1ceapă verde – 3-4 buc.

1ardei dulce roşu – 1 buc.

1sucul ½ de limetă

1verdeaţă de coriandru – 1 mănunchi

IMG_6468_c

Găina, marinată preventiv, se coace la 180 de grade timp de 45 de minute.

În timp ce găina se coace, se taie castravetele şi ardeiul cuburi. Ceapa se taie rondele, porumbul se dezgheaţă, iar fasolele se spală de suc.

Găina se lasă să se răcească, se taie cuburi şi se amestecă cu toate ingredientele. Salata se stropeşte cu suc de limetă şi ulei de măsline, se adaugă sare după gust.
Se aranjează în farfurii şi se presară cu verdeaţă tăiată mărunt.

IMG_6502_c

(3854)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă