3 tipuri de role vegetariene cu lavaş (primul este pentru vegani) - Om Activ

3 tipuri de role vegetariene cu lavaş (primul este pentru vegani)

2408

3 tipuri de role vegetariene cu lavaş (primul este pentru vegani)

Iana Canonic

food-blogger

Să începem cu puţină teorie. Bucatele, pe care le numim vegetariene, nu conţin carne, peşte şi fructe de mare, însă ar putea să conţină lapte şi ouă. Însă reţetele vegane de pe site-ul nostru nu conţin niciunul din ingredientele enumerate mai sus.

Ştim că există şi alte clasificări. De exemplu pentru unii vegetarian este echivalent cu vegan. Nu vom intra în polemici. Sarcina noastră este să alcătuim reţete de bucate gustoase din ingrediente naturale. Îţi propunem în continuare role gustoase de-ţi lingi degetele.

Role cu humus şi legume coapte

Număr de porţii: 2
Greutatea porţiei: 200 g
Valoarea energetică: 300 kcal

Ingrediente:

vânătă ½ buc. sau ~150 g
lavaş 100 g
humus 100 g
dovlecel 1 buc. sau 100 g
ardei dulce 1 buc. sau 75 g
ceapă roşie 1 buc. sau 75 g
ulei pentru copt 1 lingură
sare şi piper după gust
  • 1Legumele se taie cubuleţe medii.
  • 2Se adaugă sare, piper, uleiul şi se coc în cuptor timp de 30-40 de minute la temperatura de 200 de grade.
  • Se pot folosi orice legume sau rădăcinoase.
  • 3Se taie o foaie de lavaş – aproximativ 20×40 cm.
  • 4Humusul se unge pe partea inferioară a lavaşului, precum şi marginile lui, pentru ca acestea să se lipească mai bine.
  • 5Umplutura se repartizează pe partea de jos a lavaşului, unsă cu humus, lăsând câte 2-3 cm de la marginile din dreapta şi stânga.
  • 6Marginile se împăturesc în interior şi se rulează lavaşul, presând uşor umplutura.
  • 7Se poate pune la frigider pentru 10-15 minute ca să se îmbibe mai bine sau se poate tăia imediat în role cu grosimea de 4-5 cm.

Role cu brânză cremă şi ciuperci

Număr de porţii: 2
Greutatea porţiei: 150 g
Valoarea energetică: 300 kcal

Ingrediente:

ciuperci 250 g
lavaş 100 g
brânză cremă 50 g
microverdeaţă 25 g
usturoi 1 căţel
nuşcoare ¼ linguriţă
ulei pentru copt 1 lingură
sare şi piper după gust
  • 1Ciupercile se taie în patru.
  • 2Se adaugă sare, piper, uleiul şi se coc în cuptor timp de 25-30 de minute la temperatura de 200 de grade.
  • 3Se taie o foaie de lavaş – aproximativ 20×40 cm.
  • 4Brânza cremoasă se unge pe partea inferioară a lavaşului, precum şi marginile lui, pentru ca acestea să se lipească mai bine.
  • Alege brânză de cremă fără conservanţi şi alte adaosuri dubioase. Vei găsi, dacă vei căuta insistent.
  • Brânza cremă poate fi înlocuită cu brânză de capră, ricotta sau alt tip de caşcaval moale.
  • 5Umplutura se repartizează pe partea de jos a lavaşului, unsă cu brânză, lăsând câte 2-3 cm de la marginile din dreapta şi stânga.
  • 6Marginile se împăturesc în interior şi se rulează lavaşul, presând uşor umplutura.
  • 7Se poate pune la frigider pentru 10-15 minute ca să se îmbibe mai bine sau se poate tăia imediat în role cu grosimea de 4-5 cm.

Role greceşti

Număr de porţii: 2
Greutatea porţiei: 200 g
Valoarea energetică: 250 kcal

Ingrediente:

roşii 150 g
ardei dulce 100 g
lavaş 100 g
iaurt 75 g
brânză feta 75 g
ceapă roşie 50 g
sare şi piper după gust
  • 1Roşiile şi ceapa se taie cuburi. Ardeiul se taie pai.
  • 2Se taie o foaie de lavaş – aproximativ 20×40 cm.
  • 3Iaurtul se unge pe partea inferioară a lavaşului, precum şi marginile lui, pentru ca acestea să se lipească mai bine.
  • Alege iaurt natural fără adaosuri.
  • 4Repartizează uniform legumele şi feta, lăsând câte 2-3 cm de la margini. Se poate adăuga sare şi piper după gust.
  • 5Umplutura se repartizează pe partea de jos a lavaşului, unsă cu iaurt.
  • Feta poate fi înlocuită cu orice tip de brânză sărată sau caşcaval.
  • 6Marginile se împăturesc în interior şi se rulează lavaşul, presând uşor umplutura.
  • 7Se poate pune la frigider pentru 10-15 minute ca să se îmbibe mai bine sau se poate tăia imediat în role cu grosimea de 4-5 cm.

(2408)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă