5 marinade originale pentru frigăruie suculentă şi aromată de pui - Om Activ

5 marinade originale pentru frigăruie suculentă şi aromată de pui

2163

5 marinade originale pentru frigăruie suculentă şi aromată de pui

Iana Canonic

food-blogger

Frigăruile nu sunt contraindicate. Dar nu şi alţi „oaspeţi de onoare” la picnicuri – franzelele din făină albă, uleiul de floarea soarelui, limonada şi marinadele oribile, cu care se impregnează sărmana carne. Despre neajunsurile uleiului rafinat vom vorbi altă dată, iar astăzi vom dezvălui câteva secrete despre marinade.

divider_breakfast

Frigăruia fără marinadă este ca un samurai fără spadă. Dar nu este neapărat să laşi carnea la marinat toată noaptea, dacă ideea de a petrece week-endul în sânul naturii ţi-a venit spontan. Este suficient şi o oră. Totuşi, ar fi perfect să laşi carnea la marinat de cu seară.
Marinadele noastre sunt calculate pentru 1-1,5 kg de piept de pui. Planifici o cină romantică în sânul naturii şi nu veţi consuma atât de mult? Atunci scade proporţional cantitatea ingredientelor şi marinează carnea în pungi de plastic, astfel vei evita ocupaţia „plăcută” de a spăla vasele şi carnea va fi mai uşor de transportat.

Oriental

12 pachete de iaurt clasic

12 căţei de usturoi pisat

1sucul şi coaja de la 1 lămâie

1sare şi piper după gust

12 linguriţe de ardei măcinat

11 linguriţă de chimion

1½ linguriţă de curcuma

1½ linguriţă de oregano uscat

1¼ linguriţă de scorţişoară

*Carnea cu asemenea marinadă îţi recomand s-o frigi cu batat.

Mediteranean

110 lingură de ulei de măsline

12 căţei de usturoi pisat

1sucul şi coaja de la 2 lămâi

1sare şi piper după gust

11 linguriţă de oregano uscat

11 linguriţă de busuioc uscat

11 linguriţă de rozmarin uscat

1un pumn de pătrunjel verde tăiat mărunt

*Pentru carnea cu asemenea marinadă îţi recomand să foloseşti ciuperci, broccoli, sparanghel, vinete, dovlecei.

1_chick

Chinezesc

15 linguri de ulei de măsline

15 linguri de miere

15 linguri de sos de soia

12 căţei de usturoi pisat

11 lingură de ghimbir dat prin răzătoare

1piper negru măcinat după gust

*Pentru carnea cu asemenea marinadă îţi recomand să adăugi paprică, ardei gras şi ciuperci.

Mexican

1un pumn de coriandru proaspăt

1un pumn de mentă verde

13 căţei de usturoi

13 cepe verzi

11 ardei

1sucul şi coaja de la 2 limete

1sare şi piper după gust

1ulei de măsline după gust

Fă un pireu din toate ingredientele, în afară de ulei de măsline. Cu ajutorul uleiului diluează compoziţia până se obţine o marinadă lichidă.
*Carnea cu asemenea marinadă te sfătuim s-o consumi cu ciuperci, vinete şi dovlecei.

maxresdefault-2

Indian

12 pachete de iaurt clasic

12 căţei de usturoi pisat

13 linguri de ulei de măsline

11 lingură de garam masala

11 lingură de ghimbir dat prin răzătoare

11 linguriţă de ardei măcinat

1¼ linguriţă de chile sau după gust

1sare şi piper după gust

*Se recomandă a fi servită cu orez pe turte fierbinţi.

(2163)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă