7 localuri în Chişinău, unde vei fi servit cu terci de ovăz foarte gustos (pe alocuri chiar delicios!) - Om Activ

7 localuri în Chişinău, unde vei fi servit cu terci de ovăz foarte gustos (pe alocuri chiar delicios!)

2139

7 localuri în Chişinău, unde vei fi servit cu terci de ovăz foarte gustos (pe alocuri chiar delicios!)

Daşa Cegarovscaia

jurnalist, fotograf, experimentator

Astăzi vom face o trecere în revistă a localurilor, care le propun clienţilor terci de ovăz. Fireşte este imposibil să vizităm toate cafenele şi restaurante, care îl au în meniu, însă nu acesta a fost scopul nostru. Am ţinut să vă învăţăm să faceţi alegerea corectă în localuri, precum şi să vă demonstrăm mai multe posibilităţi de servire, care pot fi repetate şi în condiţii casnice.

Delis d’Ange Café

Preţ – 32 lei

Gramaj – 350 g

Timp de aşteptare – 19 min

Micul dejun este accesibil până la 12:00

Aşadar am început degustarea terciului de ovăz într-un local cu o ambianţă plăcută din centrul oraşului – Delis d’Ange Café. Aici vă aşteaptă o porţie mare de terci pe bază de lapte cu o bună bucată de unt şi căpşuni. Fulgii de ovăz fără zahăr sunt un avantaj evident. De altfel, nu uita că în orice local ai posibilitatea de a comanda terciul (şi orice alte bucate) fără zahăr. Terci din fulgi de ovăz măcinaţi, atunci ne-am pus întrebarea dacă se deosebesc cu mult de cei integrali. I-am adresat această întrebare nutriţionistului nostru Ecaterina Didîc.

ekaterina-dydik

Ecaterina Didîc:

Se cunosc 40 de tipuri de ovăz, care ulterior sunt procesaţi transformându-se în fulgi de ovăz. Cei mai mari sunt şi cei mai folositori, deoarece sunt boabe strivite cu o cantitate maximală de celuloză integrală! Cu cât mai multă celuloză conţine produsul, cu atât mai mic este indicele glicemic al acestuia (indică viteza de pătrundere a zahărului în sânge şi secreţia de insulină) şi cu atât mai scăzută e puterea calorică. În plus, cantitatea de fibre determină eficienţa acestuia pentru curăţarea intestinelor. Unde mai pui că acest gen de terci aduce senzaţia de saturaţie pe timp mai îndelungat.

Vă atenţionez o dată în plus că orice terci de ovăz este mai sănătos, decât o tartină cu salam la micul dejun şi mult mai folositor decât alte tipuri de terci. Cu toate acestea, îţi recomand să optezi pentru fulgii de ovăz integrali.

Sherlock Holmes Pub

Preţ – 45 lei

Gramaj – 300 g

Timp de aşteptare – 18 min

Micul dejun este accesibil în regim non-stop

Când a preluat comanda, chelneriţa a precizat dacă dorim cu zahăr sau miere. Eu am optat pentru miere. Fulgii de ovăz sunt integrali, mari şi neprelucraţi. Terciul este servit cu bucăţi de mere, struguri, nuci, fiind ornat cu câteva frunzuliţe de mentă. Apropo, merele sunt coapte sau au fost fierte împreună fulgii de ovăz, este o combinaţie foarte plăcută.

Găseşte aici reţeta noastră a terciului de ovăz cu mere..

Este preparat pe bază de lapte, tocmai potrivit de dulce, cu nuci folositoare. Aici ai posibilitatea de a comanda terciul la orice oră de zi sau noapte – este un local cu deservire non-stop, fără restricţii legate de micul dejun.

Taxi Blues

Preţ – 19 lei

Gramaj – 300 g

Timp de aşteptare – 9 min

Micul dejun este accesibil în regim non-stop

„Exact ca cea de la cantina şcolară”, este primul gând, care mi-a venit în minte, când am gustat terciul de la Taxi Blues. Cel mai ieftin terci din ovăz din topul nostru este şi cel mai „laconic”. Suficient de dulce, presărată cu zahăr pudră şi ornat cu frunzuliţe de mentă. Fulgii sunt pisaţi cu mult lapte. Un mare mulţumesc pentru amintirile legate de şcoală. Dar pe de altă parte, aşteptările au corespuns cu realitatea – nu în zadar costă doar 19 lei.

Eli-Pili

Preţ – 40 lei

Gramaj – 350 g

Timp de aşteptare – 30 min

Micul dejun este accesibil în regim non-stop

Mânia legată de aşteptare s-a spulberat imediat ce ni s-a adus comanda. Fulgi de ovăz integrali, bucăţi de unt, banană, kiwi şi portocală. În două boluri separate ni s-au adus nuci şi dulceaţă de vişine. Îţi recomand să laşi dulceaţa la o parte ca să poţi savura terciul fără nicio remuşcare. Terciul este fără zahăr, toată dulceaţa se datorează fructelor – perfect. Este consistent, nutritiv şi are destule calorii, însă totodată e foarte sănătos. Un mic dejun excelent pentru cei, care duc un mod de viaţă activ.

Forshmak

Preţ – 35 lei

Gramaj – 300 g

Timp de aşteptare – 15 min

Micul dejun este accesibil între orele 11.00 şi 00:00

Nimeni nu este perfect, chiar şi noi uneori ne desfătăm cu mici delicii interzise, însă, precum ne-a învăţat Denis Semenihin, cunoscut blogger de fitness, invitatul unui offline marca omactiv: „Dacă ai făcut abuz de mâncare, fuga la sală”. Am primit fulgii de ovăz integrali împreună cu o franzelă crocantă din făină albă, unt şi dulceaţă de caise. Nu am avut pretenţii faţă de terci, nici prea dulce, nici răsfiert, garnisit cu o bucată de unt. La aceasta se rezumă toate pretenţiile faţă de surpriza bogată în calorii, dar nu-i nimic, le-am lichidat pe toate la sală;)

Sensi

Preţ – 40 lei

Gramaj – 300 g

Timp de aşteptare – 10 min

Micul dejun este accesibil în regim non-stop

Încă un local, care propune terci de ovăz fără zahăr, aşa cum ne place nouă. Acesta este îndulcit cu fructe uscate: 2 tipuri de stafide, caise şi mere uscate. De asemenea, este îmbogăţită din belşug cu nuci: migdale şi caju. E un terci dens cu fulgi măcinate, servit cu unt.

Penthouse

Preţ – 45 lei

Gramaj – 350 g

Timp de aşteptare – 27 min

Micul dejun este accesibil în regim non-stop

Chelnerul grijuliu a precizat: „Cu lapte sau apă? Cu fructe sau fără?”. Am ales unul cu lapte şi fructe. Căpşuni, struguri şi zmeură, fulgi de ovăz integrali, unt şi lapte, toate acestea formează o combinaţie savuroasă, însă pentru că terciul era îndulcit cu zahăr, a fost excesiv de dulce. Cu toate acestea, după ce ai citit articolul nostru, deja îl vei putea comanda fără zahăr. Până la ora 12 la micul dejun se oferă o băutură gratis. Acesta la fel este un local non-stop, de aceea vei putea servi micul dejun la orice oră.

P.S.: încă 3 reţete din fulgi de ovăz de la food-bloggerul nostru găseşte aici.

(2139)

comments powered by HyperComments
Daşa Cegarovscaia

jurnalist, fotograf, experimentator

Alte articole la aceiaşi temă