8 etape de preparare, pentru o supă cremă perfectă - Om Activ

8 etape de preparare, pentru o supă cremă perfectă

4549 / 29.11.2019
Iana Canonic
În anotimpul rece ne dorim cât mai multe bucate calde, iată de ce a venit timpul să ne aprofundăm în procesul de preparare a supelor cremă.

Supa cremă este o posibilitate excelentă de a consuma o cantitate mare de produse sănătoase, care nu arată prea atractiv şi separat nu sunt atât de gustoase. În compoziţia supei cremă nu le vor observa nici copiii, nici adulţii – principiul de camuflare a produselor sănătoase este acelaşi ca şi la smoothie. Dar să revenim la supă.

  • 1 Prepară mirepoix

Mirepoix este aşa-numita verdeaţă de supă, amestec din ceapă, morcov şi ţelină. Raportul standard este de 2:1:1, unde cea mai mare parte o constituie ceapa. Sarcina ta este să înăbuşi lent legumele la foc mic într-o cantitate mică de ulei şi să ai grijă să nu se întunece la culoare. Dacă vei face totul corect, atunci legumele se vor îndulci uşor, vor deveni mai aromate şi consistente, iar odată cu ele şi supa.

Dacă foloseşti o cratiţă antiaderentă, atunci încearcă să prepari mirepoix fără ulei, vei obţine o supă cu mai puţine calorii.

Apropo, acest amestec este folosit, în primul rând, în bucătăria franceză la prepararea supelor, sosurilor şi altor feluri de bucate.

  • 2 Îmbogăţeşte mirepoix

La etapa de preparare a mirepoix ai putea încerca să experimentezi – adaugă diferite feluri de ceapă, rădăcinoase, verdeaţă picantă şi alte legume tari şi aromate.

  • 3 Adaugă ingredientele de bază

După aproximativ 15 minute (când legumele vor fi gata), se adaugă ingredientele principale: dovleacul – pentru supa de dovleac, ciupercile – pentru cea de ciuperci etc. Dacă prepari o supă cu un ingredient cu gust pronunţat (busuioc, ghimbir), pe care nu-l poţi folosi în cantităţi mari, atunci pentru volum adaugă cartofi.

Dovleacul, ciupercile şi alte legume/rădăcinoase pot fi coapte preventiv, astfel vor obţine un gust aparte.

  • 4 Foloseşte condimente

De regulă supele cremă se pregătesc în baza unui set de legume (doar dacă nu vei adăuga bulion de carne sau frişcă), de aceea trebuie să ai grijă ca supa să fie gustoasă şi consistentă.

La etapa de adăugare a ingredientului principal, se presară sare, piper și condimentele. Ai putea să foloseşti ierburi uscate, cardamom şi nucșoară măcinată, cumin, boia de ardei afumată, amestecuri de curry și garam masala și multe alte mirodenii după gust. Se poate utiliza şi verdeaţă proaspătă – pătrunjel, mentă sau rozmarin.

  • 5 Înăbuşă toate ingredientele şi adaugă lichidul

Lasă supa la foc mic câteva minute pentru ca toate ingredientele să se amestece şi toarnă lichidul – apă, bulion, frişcă, ulei, suc de legume sau o combinaţie din ele (de exemplu, lapte + apă). Începe cu un litru – mereu vei putea adăuga lichid după ce vei face un pireu, de aceea nu vei da greş.

  • 6 Fierbe supa

Lasă supa să dea în clocot şi las-o la fiert până când vor fi gata toate ingredientele. De exemplu, dacă fierbi supa din broccoli şi cartofi, atunci las-o la foc atât cât este necesar pentru a fierbe cartofii – broccoli va fi gata mai devreme.

  • 7 A venit timpul să faci pireul din supă

Foloseşte un blender submersibil sau unul cu bol. Dacă ai blenderul din plastic, lasă supa să se răcească. În caz contrar ai putea să faci pireul imediat.

  • 8 Întregeşte supa

Când vei obţine o consistenţă omogenă, întoarce supa în cratiţă şi la necesitate adaugă sare sau lichid. Las-o să dea în clocot. Supa cremă este gata!

(4549)

comments powered by HyperComments

Alte articole la aceiaşi temă