9 blendere perfecte pentru smoothie. Pe toate le vei găsi în Chişinău - Om Activ

9 blendere perfecte pentru smoothie. Pe toate le vei găsi în Chişinău

3555

9 blendere perfecte pentru smoothie. Pe toate le vei găsi în Chişinău

Iana Canonic

food-blogger

Ador smoothie. Ele sunt preparate preponderent din produse sănătoase – fructe, legume, verdeaţă, nuci şi seminţe – de aceea, conţin fibre, vitamine şi minerale. Despre beneficiile unui smoothie am relatat aici, iar astăzi te vom ajuta cum să alegi un blender potrivit pentru prepararea lor.

 • Optează pentru un blender staţionar, nu submersibil.

Avantajele blenderului staţionar:

 • 1Putere mare.
  Blenderul submersibil, cu putere mai mică, nu va face faţă nucilor şi ingredientelor congelate.
 • 2Viteză înaltă.
  Putere = viteză. Prepararea unui smoothie cu blenderul staţionar va dura un minut, dar nu cinci ca în cazul celui submersibil.
 • 3Cuţite trainice.
  Blenderul staţionar are lame mai bune şi mai durabile. Şi iarăşi, cel submersibil nu va putea mărunţi ingredientele dure, cum ar fi gheaţa sau sâmburii.
 • 4Măcinat fin.
  Blenderul submersibil nu se va isprăvi cu seminţele şi cafeaua, care sporesc beneficiile unui smoothie.

Atunci care este rolul blenderului submersibil?

El este potrivit pentru amestecare omogenă – la a prepara supe-cremă, pireu de vinete, salsa sau pateuri de tipul humusului.

Iată şi o listă în care ţi-am sugerat 9 blendere staţionare.

BOMBA

„Vitek VT-1474”

999 de lei

800 W

Blenderul se potriveşte perfect pentru cei care abia încep să exploreze lumea smoothie-lui. Preţ accesibil, putere mare, bol de sticlă de 1,5 litri – tot de ce ai nevoie pentru început.

Datorită bolului din sticlă în blender se pot mărunţi produse fierbinţi (vei aprecia acest lucru când vei prepara supe-cremă), precum şi gheaţă sau ingrediente congelate. Bolurile din plastic de calitate inferioară ar putea să crape sau să elimine substanţe cancerigene.

În set nu sunt incluse boluri sau ajutaje, însă vei găsi funcţia Pulse – foarte comodă. Datorită ei vei putea mărunţi gheaţă, fructe congelate, precum şi nuci, seminţe şi alte ingrediente solide. Graţie acestei funcţii, puterii înalte, cu aceste blender vei prepara un smoothie omogen în doar 30-60 de secunde.

În afară de regimul de impulsuri, menţionat mai sus, blenderul oferă două regimuri de viteză. La prima viteză vei putea răci supa fierbinte, de exemplu, iar la a doua – vei obţine o omogenitate maximală.

„Bosch MMBM7G3M”

2 599 de lei

350 W

Blender mai scump pentru cei, care sunt siguri că au nevoie de el. În afară de bolul de bază din sticlă cu volumul de 600 ml, setul include o sticluţă din plastic de 500 ml fără BPA dăunător, în care vei putea lua un smoothie cu sine.

De asemenea, este inclusă în set şi o mică râşniţă din plastic cu volumul de 200 ml pentru mărunţirea produselor uscate, cum ar fi nucile şi cafeaua.

Nu este un blender cu mare putere, însă este suficient pentru prepararea unui smoothie.

Preţul este înalt, însă nu este prevăzut cu regim Pulse, are doar două viteze, de aceea mărunţirea gheţii şi a fructelor congelate va dura mai mult timp.

„Gorenje B800HC”

1 599 de lei

800 W

Blenderul puternic cu bol de sticlă de 1,5 l îţi va permite să prepari un smoothie gustos pentru întreaga familie. Este dotat cu râşniţă pentru mărunţirea produselor uscate. Apropo, aceasta poate fi utilizată şi pentru măcinarea cafelei.

Acest model este prevăzut cu funcţie Smoothie, datorită căreia vei pregăti o băutură omogenă şi delicioasă în timp foarte scurt.

Cele 4 viteze şi funcţia de deconectare automată te va scuti de necesitatea de a aştepta lângă blender cât timp acesta va funcţiona.

MAXIMUM

„Hotpoint-Ariston TB 050 DXB0”

999 de lei

500 W

Încă un blender simplu cu funcţii clare la un preţ accesibil cu care vei face primii paşi în lumea smoothie-lui şi a supelor cremoase. Datorită vasului de sticlă de 1,5 litri vei putea prepara o porţie mare de smoothie sau supă pentru o companie numeroasă.

Două viteze standard completate cu funcţia Pulse pentru mărunţirea rapidă a gheţii şi ingredientelor congelate.

 • Cum activează Pulse?
  Adaugă toate ingredientele pentru smoothie în bol și activează butonul Pulse prin apăsare scurtă de aproximativ 10 ori, iar apoi setează viteza dorită și prepară smoothie încă 30-60 de secunde.

„KitchenAid 5KSB1585EAC”

4379 de lei

550 W

La prima vedere nu e un blender foarte puternic, însă la un preţ înalt. Aceasta datorită faptului că KitchenAid este una din companiile de frunte în producerea tehnicii de uz casnic pentru prepararea bucatelor, iată de ce vei scoate din buzunar cu câteva sute de lei mai mult doar pentru brand. Totodată, toate produsele KitchenAid au un design ireproşabil. Însă cea mai importantă este calitatea şi capacitatea de funcţionare. Iată de ce puterea nu prea mare n-ar trebui să te determine să dai preferinţă concurenţilor.

Blenderul este dotat cu un bol de plastic cu volumul de 1,75 l, însă în KitchenAid poţi avea încredere – în procesul de producere este utilizat doar plastic inofensiv ce nu conţine BPA.

Setul nu conţine nimic altceva, însă de îndată ce vei vedea panoul cu butoane se vor spulbera toate întrebările. Este prevăzut cu regim aparte pentru mărunţirea gheţii, pentru a bate spumă cu impulsuri, pentru prepararea de smoothie, cocktailuri, supe, hrană pentru copii, aluat lichid, dar şi funcţia de creştere treptată a vitezei pentru bucatele calde. Fără îndoială vei prepara un smoothie rapid şi calitativ.

Dacă există regimul de mărunţire a gheţii, iniţial se activează pentru 10 secunde, apoi urmează regimul smoothie pentru încă 15-30 de secunde.

„Philips HR3556/00”

2999 de lei

900 W

Un raport foarte reuşit între preţ şi calitate. La un preţ puţin mai sus de mediu, vei obţine un bol de sticlă de 2 litri pentru experimente de amploare la bucătărie, precum şi un bol suplimentar de 600 ml. Apropo, al doilea recipient este dotat cu capac ermetic, astfel vei putea lua cu sine rezultatul experimentelor tale.

Seminţele, nucile şi gheaţa cu fructe congelate se mărunţesc cu uşurinţă datorită funcţiei Pulse. În plus, producătorii au elaborat tehnologia ProBlend pentru a obţine un smoothie amestecat omogen, minuţios şi rapid. Cu numărul mare de viteze vei putea regla consistenţa bucatelor.

Ce se mai poate prepara în blenderul staţionar în afară de smoothie:

 • 1cocktail;
 • 2supă-cremă;
 • 3pireu de fructe şi legume pentru copii;
 • 4sos, paste şi dip;
 • 5aluat pentru clătite şi tarte;
 • 6lapte de nuci şi din alte produse;
 • 7nuci pisate, cafea şi alte ingrediente solide mărunţite.

RUSSELL HOBBS

„Aura, 22340-56”

1190 de lei

300 W

Acest blender va fi de mare folos celor, care în marea majoritate a cazurilor prepară smoothie şi cocktailuri pentru a le lua cu sine. Are inclus în set doar două sticle portative a câte 600 ml din plastic, fără BPA. Pentru mărunţirea seminţelor, nucilor şi măcinarea cafelei cu acest blender este prevăzută o cupă specială şi un cuţit cu două lame. De aceea, blenderul are şi rol de râşniţă de cafea.

Însă este prevăzut cu o singură viteză. La prima vedere s-ar părea că nu are puterea necesară, însă credeţi-mă va face faţă volumelor mici.

Doar la mărunţirea gheţii şi a ingredientelor congelate vei avea bătaie de cap. În acest caz, ai putea să adaogi gheaţa în smoothie gata preparat.

„Performance Pro, 22260-56”

3599 de lei

1000 W

Probabil este o legitate ca un blender costisitor să nu dispună de boluri, cuţite şi alte accesorii. Şi de astă dată producătorul s-a concentrat pe fabricarea unui blender multifuncţional de calitate. Acest tip de blendere sunt proiectate pentru a fi utilizate în cafenele, restaurante sau în procesul de producere casnică. Cu alte cuvinte, sunt destinate pentru utilizare activă.

Blenderul dat este cel mai puternic din lista noastră. Are inclus în set un bol de formă triunghiulară neobişnuită cu capacitatea de 1,8 litri şi fără BPA. Se spune că în acest tip de bol se creează un vârtej intensiv, pentru prepararea mai rapidă a cocktailurilor.

În afară de cele două moduri de preparare a smoothie (nu se ştie de ce există o funcţie aparte pentru pregătirea unui smoothie verde), blenderul este prevăzut cu funcţie de preparare a supelor-cremă, hrănii pentru copii şi pentru mărunţirea ingredientelor solide. Totodată, este dotat cu funcţii Pulse şi Auto.

TOP SHOP

„NutriBULLET”

1999 de lei (la reducere)

1700 W

Blenderul NutriBULLET deja i-a cucerit pe adepţii alimentaţiei sănătoase. Nu este de mirare. Blenderul dotat cu zeci de funcţii diverse şi numeroase accesorii se vinde la un preţ nu prea mare.

Imaginează-ţi, NutriBULLET are incluse în set bolul de bază cu volumul de 700 ml, precum şi două cupe a câte 500 ml, una din ele fiind prevăzută cu mâner. Toate bolurile sunt fabricate din plastic non-toxic fără BPA.

În afară de boluri sunt incluse în set diverse capace şi garnituri de etanşare, astfel vei putea lua cu sine oricare din cele trei cupe. Include două cuţite – unul pentru omogenizarea lichidelor, iar altul – râşniţă pentru produse solide. Lamele mărunţesc cu uşurinţă gheaţa şi ingredientele congelate. L-am testat la No Rest OM Fest – am obţinut o băutură densă şi omogenă, chiar dacă se adăugau seminţe.

Chiar dacă nu este prevăzut cu funcţii speciale, cu acest blender vei prepara atât smoothie, supe şi aluat pentru clătite, cât şi hrană pentru copii şi alte bucate de acest gen.

(3555)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă