Cum să serveşti o masă de Revelion din 5 bucate în doar 1 oră, dacă prietenii ţi-au venit pe neaşteptate în ospeţie - Om Activ

Cum să serveşti o masă de Revelion din 5 bucate în doar 1 oră, dacă prietenii ţi-au venit pe neaşteptate în ospeţie

1805

Cum să serveşti o masă de Revelion din 5 bucate în doar 1 oră, dacă prietenii ţi-au venit pe neaşteptate în ospeţie

Iana Canonic

food-blogger

Pentru început ai de pregătit felul principal de bucate. În timp ce peştele se va afla la cuptor, vei reuşi să faci gustările.

Somon copt glazurat cu legume

Număr de porţii: 4
Calorii per porţie: 570 kcal

Ingrediente:

somon 600 g
un morcov nu prea mare 2 buc. (~200 g)
ceapă roşie 2 buc. (~150 g)
un batat mijlociu 1 buc. (~400 g)
cuşcuş 150 g
ulei de măsline 2 lingură
sare şi piper după gust

Marinada:

sos de soia 1 lingură
miere 1 lingură
usturoi după gust
  • 1 Mierea se topeşte.
  • 2 Usturoiul se pisează şi se adaugă la el mierea topită şi sosul de soia.
  • 3 Somonul se pune într-o pungă de celofan peste care se toarnă marinada. Punga se pune la frigider pentru cel puţin 10 minute. Dacă dispui de timp, ar fi bine să laşi peştele la marinat pentru o oră.
  • 4 Se încălzeşte cuptorul până la 200 de grade.
  • 5 Batatul se curăţă şi se taie felii mijlocii.
  • 6 Morcovul şi ceapa se curăţă şi se taie felii echivalente cu cartoful dulce.
  • 7 Legumele se aranjează pe fundul vasului pentru copt, se adaugă sare, piper şi ulei de măsline.
  • 8 Se amestecă bine pentru a îmbiba bine legumele cu ulei.
  • 9 Somonul se pune peste legume şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
  • 10 Peste cuşcuş se toarnă apă clocotită în proporţide de 1:1½.
  • 11 Se adaugă puţină sare şi ulei de măsline. Se amestecă minuţios, se acoperă cu capac şi se lasă la răcit pentru 10-15 minute pentru ca apa să se îmbibe bine.
  • 12 Pe farfuria de servit se face o pernuţă din cuşcuş, peste care se adaugă legumele coapte şi apoi somonul.

Bruschete cu cherry colorate

Număr de bruschete: 12
Valoarea energetică a bruschetelor: 50 kcal

Ingrediente:

pâine din soiuri tari de grâu „pentru toasturi” 6 felii
roşii cherry de diferite culori 300 g
măsline mari 6 buc.
busuioc 4-5 crenguţe
ulei de măsline 1 lingură
sare după gust
  • 1 Pâinea se prăjeşte în toaster sau pe o tigaie uscată. Fiecare felie se taie în jumătate.
  • 2 Roşiile cherry se taie în 4 bucăţi.
  • 3 Măslinele şi frunzele de busuioc se mărunţesc şi se adaugă la roşii.
  • 4 Se presară cu sare şi se adaugă ulei de măsline, amestecând bine.
  • 5 Se pune pe fiecare felie de pâine câte 1-2 linguri de roşii.
  • 6 Se ornamentează cu frunzuliţe de busuioc.

Somon sărat pe furculiţă

Număr de porţii: 6
Calorii per porţie: 50 kcal

Ingrediente:

somon puţin sărat 120 g
ridiche 4 buc.
castravete ½ buc.
mărar câteva crenguţe
  • 1 Ridichea şi castravetele se taie rondele subţiri sau semi-rondele.
  • 2 Frunzuliţele de mărar se rup de pe crenguţe.
  • 3 Нарезаем сёмгу на 6 ломтиков и насаживаем каждый на вилку в нескольких местах.
  • Somonul se taie în 6 felii şi fiecare se îmbracă pe furculiţă în câteva locuri.
    Somonul poate fi sărat după reţeta
    noastră.
  • 4 Se adaugă câte 1-2 rondele de ridiche şi castraveţi, precum şi o crenguţă de mărar. Restul legumelor se folosesc la decorul farfuriei pe care se aranjează furculiţele.

Ouă umplute cu humus

Număr de ouă: 20 de bucăţi
Valoarea energetică a ouălor: 50 kcal

Ingrediente:

ouă 10 buc
năut 1 borcan
usturoi 2 căţei
tahini (Pastă de susan) 1 lingură
lămâie 1 buc.
chimion praf ½ linguriţă
ulei de măsline sau susan 1 lingură
sare şi piper după gust
susan prăjit pentru decor
  • 1 Ouăle se fierb tari şi se lasă în apă rece.
  • 2 Se face un pireu din năut, usturoi, tahini, coaja unei lămâi şi sucul unei jumătăţi de lămâie, chimion, sare, piper şi ulei de măsline.
  • Dacă humusul nu este prea dens, se adaugă lichid din borcanul cu năut până când humusul are consistenţa unei paste.
  • 3 Ouăle se taie în două şi se scoate gălbenuşul.
  • 4 Jumătăţile se umplu cu humus.
  • 5 Se presară cu susan.

Şi desertul. Într-adevăr, nu e bine să consumi dulciuri după mâncare, dar să lăsăm această regulă pentru altă dată.

Parfait

Număr de porţii: 1
Calorii per porţie: 500 kcal

Ingrediente:

fulgi de ovăz 20 g
iaurt 2 păhărele
alune 20 g
seminţe decojite 15 g
kiwi 1 buc.
banană 1 buc.
rodie ¼ buc.
  • 1 Fulgii de ovăz se rumenesc pe tigaia uscată.
  • 2 Banana se taie rondele, kiwi – cubuleţe, seminţele de rodie se separă.
  • 3 Într-un pahar transparent se aşează straturi în formă arbitrară toate ingredientele, alternând iaurtul cu adaosurile. Se începe cu iaurtul şi se încheie cu adaosurile.

(1805)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă