Cum se coace pâine de banană fără zahăr şi drojdii - Om Activ

Cum se coace pâine de banană fără zahăr şi drojdii

1379

Cum se coace pâine de banană fără zahăr şi drojdii

Iana Canonic

food-blogger

Înlocuirea făinii albe rafinate cu alta mai nutritivă este un prim pas în coacerea pâinii sănătoase. Dacă nu ai făină, mărunţeşte fulgi de ovăz, care cu siguranţă se găsesc în bucătăria ta. Restul sunt detalii. Noi am adăugat banană.

Număr de porţii: 6
Greutatea porţiei: 125 g
Valoarea energetică: 200 kcal

Ingrediente:

banană 3 buc. (~450 g)
fulgi de ovăz 190 g
ulei de cocos 100 g
nuci 75 g
ouă 2 buc.
scorţişoară 2 linguriţe
bicarbonat 1 linguriţă
sare ¼ linguriţă
  • 1Se încălzeşte cuptorul până la 180 de grade.
  • 2Fulgii de ovăz se macină în râşniţa de cafea sau robotul de bucătărie. Se adaugă bicarbonat, sare, scorţişoară şi se amestecă bine.
  • Fulgii de ovăz pot fi substituiţi cu orice tip de făină: de migdale, cocos, integrală, de hrişcă etc.
  • 3Bananele se mărunţesc cu o furculiţă până se obţine un pireu. Se adaugă ouăle şi se amestecă până se obţine o consistenţă omogenă.
  • Foloseşte banane coapte şi moi. Ţine bananele verzi şi tari în rolă la 180 de grade până se vor înnegri.
  • 4Toate ingredientele se amestecă până se obţine o masă omogenă.
  • 5Se adaugă nucile tăiate mărunt şi amestecăm din nou.
  • 6Tava pentru copt se unge cu unt de cocos şi se tapetează cu pergament.
  • 7Aluatul se pune în tavă. Acesta trebuie să fie destul de vârtos.
  • 8Pâinea de banană se coace 45 de minute – o oră. Încearcă dacă e gata cu un cuţit subţire – pe suprafaţa lui nu trebuie să rămână aluat umed sau fărâmituri mari.
  • Dacă faţa pâinii începe să ardă înainte ca pâinea să fie coaptă, acoper-o cu foaie de staniol.
  • 9Lasă pâinea să se răcească şi scoate-o din tavă.
  • Taie câte o felie, iar restul pâinii păstrează-l la temperatura camerei sub un prosop.

Dimineaţa feliile pot fi încălzite în toaster, după care se ung cu un strat subţire de unt, pastă de nuci sau orice-ţi place.

(1379)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă