Cum se prepară clafoutis cu ouă şi vişine (140 kcal per porţie!) - Om Activ

Cum se prepară clafoutis cu ouă şi vişine (140 kcal per porţie!)

2398

Cum se prepară clafoutis cu ouă şi vişine (140 kcal per porţie!)

Iana Canonic

food-blogger

Tarta, la fel ca şi orice bucate, pot fi sănătoase, dacă ingredientele de-a dreptul dăunătoare se înlocuiesc cu cele analogice sănătoase.

Făina albă rafinată se înlocuieşte cu cea integrală, bogată în fibre şi elemente utile.

Zahărul rafinat – cu orice alt îndulcitor benefic. Pentru această reţetă am folosit sirop de arţar. Într-adevăr este bogat în glucide, dar cel puţin are şi o sumedenie de elemente utile.

La fel am adăugat şi multe ouă – acesta este specificul tartei clafoutis.

Număr de porţii: 6
Greutate: 150 g
Calorii: 140 kcal

Ingrediente:

vişine proaspete sau congelate 400 g
ouă 4 buc.
sirop de arţar 40 g
lapte 400 ml
vanilie 1 linguriţă
făină integrală 80 g
agent de afânare 1 linguriţă
sare după gust
unt pentru uns tava

  • 1Se încălzeşte cuptorul până la 180 de grade.
  • 2O tavă de copt de dimensiuni medii se unge cu unt sau ulei de cocos.
  • 3Se pun vişinele la fundul tăvii. Vişinele congelate se dezgheaţă preventiv şi se scurge sucul.
  • 4Celelalte ingrediente se amestecă până se obţine o masă omogenă cu ustensilele pe care le avem la îndemână – tel, blender sau mixerul. Se obţine un aluat subţire, ca şi cel pentru clătite.
  • 5Acesta se toarnă peste vişine şi se pune tarta la copt pentru 35 de minute sau până când se va rumeni.
  • Se lasă să se răcească complet şi abia atunci se taie.

(2398)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă