Reţetă: "Olivier" pentru oamenii sănătoşi - Om Activ

Reţetă: „Olivier” pentru oamenii sănătoşi

1887

Reţetă: „Olivier” pentru oamenii sănătoşi

Iana Canonic

food-blogger

„Olivier”, numită şi salată rusească, este nelipsită de pe masa de Revelion, dar, spre fericirea adepţilor alimentaţiei sănătoase, rareori este preparată în cursul anului.

Autorul salatei, bucătarul-şef Lucien Olivier, aşa şi nu a divulgat secretul pregătirii ei. De aceea, fără pic de remuşcări excludem maioneza din salata clasică sovietică şi înlocuim salamul cancerigen cu piept de pui.

Încălzim cuptorul până la 200 de grade.

Îmbibăm puiul cu mirodeniile preferate şi o stropim cu ulei de măsline. O învelim în foaie de staniol şi o dăm la cuptor pentru 40 de minute. Înlăturăm staniolul şi lăsăm să se coacă încă 7 minute.

Spălăm legumele, le aranjăm într-o cratiţă, turnăm deasupra apă rece şi le punem la foc. Când apa va fierbe, facem focul mediu, adăugăm sare şi fierbem până vor fi gata, încercându-le cu furculiţa.

Punem ouăle în altă cratiţă, turnăm apă rece, adăugăm sare şi le punem la foc mic. Peste 5 minute după ce apa a dat în clocot luăm ouăle de pe foc şi le lăsăm sub un jet de apă rece pentru încă 5 minute.

1

Pentru sos amestecăm iaurtul cu muştar şi sos de soia. Adăugăm sare şi piper după gust.

Când ingredientele sunt gata le tăiem cubuleţe şi le punem într-un bol. Adăugăm castraveţii tăiaţi, ceapa şi mazărea.

Adăugăm sosul şi amestecăm. Folosim verdeaţa pentru decor.

2

Dacă aveţi legume mari şi un piept de pui voluminos, atunci ar fi bine să aveţi de rezervă încă un pachet de iaurt.

„Olivier” pentru cei, care duc un mod de viaţă sănătos, nu se deosebeşte la gust de salata unui fumător. Şi nici nu ne mustră conştiinţa pentru că am lichidat maioneza. Oricum puţin ce a rămas din reţeta originală, care avea drept ingrediente cozi de rac, capere şi chiar caviar.

5_rom

ce-spune-expertul6Artiom Tcaciov, expert LOW FAT:

În opinia mea, este o reţetă excelentă a salatei olivie cunoscută din copilărie. Pentru cei, care se tem să pună câteva kilograme în plus de sărbători, este ideală: şi gustul clasic s-a păstrat, şi conţine de trei ori mai puţine calorii, decât reţeta tradiţională.
Versiunea uşoară a salatei conţine circa 110 kcal la 100 grame. Este o variantă dietetică şi folositoare a bucatelor preferate.

(1887)

comments powered by HyperComments
Iana Canonic

food-blogger

Alte articole la aceiaşi temă