Mai aproape de cer! Tot ce trebuie să știți despre sporturile aeriene din Moldova - Om Activ

Mai aproape de cer! Tot ce trebuie să știți despre sporturile aeriene din Moldova

944 /06/10/2023
Moldova este cunoscută pentru priveliștile sale pitorești, dar, din păcate, nu este întotdeauna posibil să le admirăm de la sol. În acest caz, ne vin în ajutor sporturile aeriene – salturile cu parașuta, zborurile cu avioane sportive, baloane cu aer cald sau parapanta. Acestea pot fi practicate atât profesionist și în mod regulat, cât și o singură dată, dacă doriți o doză bună de adrenalină.

În acest articol, am adunat cele mai populare locuri din Moldova unde puteți zbura.

Zboruri cu avioane de mici dimensiuni

La aerodromul de la Vadul-lui-Vodă puteți zbura cu avioane sportive. Zborurile pot dura între 15 și 90 de minute și sunt permise doar pasagerilor care trec instruiri în prealabil.

Această experiență nu este recomandată persoanelor care au interdicții pentru efort fizic, precum și celor cu diverse afecțiuni ale sistemului cardiovascular, leziuni ale sistemului musculo-scheletic, boli grave ale sistemului respirator, boli psihice sau neurologice.

Prețurile variază de la 1300 până la 8100 de lei.

Telefon: 076 014 777

Zboruri cu balonul cu aer cald

Nu există prea multe contraindicații pentru zborul cu balonul. Totuși, nu este recomandat persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, epilepsie sau tulburări ale sistemului nervos central. Vestea bună e că zborurile cu balonul în țara noastră sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Aerobis 

Prețul este de 120 de euro pentru o persoană sau 400 de euro pentru 4 persoane, aceasta fiind și capacitatea maximă a balonului.

Telefon: 069 600 999

ZBOR CU BALONUL

Prețul, la fel, este de 120 de euro pentru o persoană sau 400 de euro pentru 4 persoane.
Telefon: 069 601 000

BALON MOLDOVA

Și aici prețul este de 120 de euro per persoană sau 400 de euro pentru 4 persoane.
Telefon: 069 822 005

Salturi cu parașuta

În Moldova aveți câteva opțiuni de salturi cu parașuta. Există salturi de tip static line, care reprezintă un prim salt independent cu o parașută sportivă dirijabilă, de la o înălțime de 1400 de metri. De asemenea, puteți opta pentru salturi în tandem, adică zburați împreună cu un instructor cu o parașută sportivă, de la o înălțime de 3000 de metri. Acesta este cel mai popular tip de salturi, fiind ales, în special, de către cei care sar pentru prima dată și preferă să fie pasageri.

Prețuri: salt în tandem de la 3000 de metri – 4 200 de lei, salt în tandem cu filmare video – 5 000 de lei; salt independent static line – 2 000 de lei.

Telefont: 068 760 760

Zboruri cu parapanta

Zborul este dirijat de un pilot profesionist care stă în spate, în timp ce pasagerul este așezat într-un sistem de suspensie confortabil, amplasat în față. Zborurile cu parapanta pot fi efectuate pe tot parcursul anului, inclusiv iarna, când cerul este senin. Durata unei sesiuni, care include instructajul și zborul propriu-zis, poate varia între 15 și 20 de minute.

Pentru un zbor confortabil vă recomandăm să îmbrăcați haine călduroase, deoarece este destul de rece la altitudine, dar și încălțăminte înaltă, cum ar fi bocanci sau cizme, care vă va proteja picioarele în timpul aterizării.

Prețul unei sesiuni este de 400 de lei.

Telefon: 069 392 862

(944)

Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă