10 filme despre sport pentru copii, care îi vor lua din faţa calculatorului - Om Activ

10 filme despre sport pentru copii, care îi vor lua din faţa calculatorului

32375 / 31.05.2017
Filmele bune despre sport îi inspiră pe spectatori să muncească cu abnegaţie, să aspire la victorie, să lucreze în echipă şi să ducă un mod de viaţă sănătos.

Am selectat 10 cele mai bune filme despre sport pentru copii, ca şi cei mai mici spectatori să-şi petreacă vara activ.

Billy Elliot (2001)

IMDb: 7,7

Acţiunea are loc în 1984, în timpul grevei minerilor britanici. Eroul principal este Billy Elliot de 11 ani, care e pasionat de balet, chiar dacă taică-său şi fratele mai mare vor să-l vadă pe ringul de box.

Rudele sunt în culmea mâniei când află că băiatul a schimbat boxul pe baletul, pe care nu-l consideră o pasiune demnă de un bărbat adevărat şi doar missis Wilkinson îl susţine pe Billy în dorinţa lui de a dansa şi el obţine şansa de a se înscrie la Şcoala regală de balet.

Trailer

Răţuştile atotputernice (1992)

IMDb: 6,4

Comedie a studioului Disney despre un avocat, care în adolescenţă era pasionat de hochei. Pentru o încălcare este condamnat la munci în folosul comunităţii în funcţie de antrenor al echipei de hochei pentru copii, cu cea mai proastă poziţie în ligă.

Tinerii săi discipoli nici nu se pot ţine bine pe patine, tot timpul ratează şi fac toate tribunele să râdă de ei. Avocatul îşi numeşte echipa „Răţuştile atotputernice” şi începe să-i pregătească pentru victorie.

Trailer

Novicele anului (1993)

IMDb: 5,9

Eroul principal visează să devină un jucător vestit de baseball, dar timp îndelungat nu-i reuşeşte până când într-o bună zi o simplă întâmplare îi schimbă radical viaţa.

După o fractură de braţ, începe să arunce mingea cu putere şi abilitate neobişnuită, lucru care nu poate să rămână neobservat. Astfel, băiatul de 12 ani este invitat în echipa de seniori şi devine o adevărată senzaţie.

Trailer

În căutarea lui Bobby Fischer (1993)

IMDb: 7,5

Film biografic despre copilăria şahistului Joshua Waitzkin, despre condiţiile în care şi-a început cariera. Învăţătorul lui Joshua a întrezărit în tânărul băiat un geniu în lumea şahului, asemeni lui Bobby Fischer şi a încercat să-i impună stilul agresiv al marelui maestru. Dar într-un final, Josh îşi găseşte propria cale spre succes.

Trailer

Echipa de bob (1993)

IMDb: 6,9

Comedia bazată parţial pe evenimente reale. O peliculă despre debutul echipei de bob din Jamaica la Jocurile Olimpice de iarnă din anul 1988 în Calgary.

Trailer

Câmpul minunilor (1989)

IMDb: 7,5

Eroul principal, un fermier din Iowa, aude o voce, care-l sfătuieşte să construiască un câmp de baseball în locul lanurilor sale de porumb. Cândva tatăl său era pasionat de acest sport şi el decide să urmeze sfatul.

După încheierea lucrărilor de construcţie, pe câmp apare o echipă fantomă din jucători legendari.

Trailer

Joacă ca Beckham (2002)

IMDb: 6,7

Filmul relatează istoria unei tinere indiene Jess, pasionată de fotbal. În timp ce aleargă după minge în parcul din Londra, demonstrându-le băieţilor că şi fetele sunt pricepute la fotbal, părinţii ei şi numeroasele rude, îi găsesc un mire destoinic. Înţelegând că familia niciodată nu va accepta pasiunea vieţii sale, Jess contemplează din plin fericirea ei de scurtă durată şi se pregăteşte să-şi apere drepturile până la capăt.

Trailer

Echipa din statul Indiana (1986)

IMDb: 7,6

Film bazat pe evenimente reale, relatează despre o echipă de baschet pentru copii de la un gimnaziu din provincie, care în 1954 a acces în finala campionatului statului Indiana. Echipă, care a avut un antrenor cu caracter independent şi gândire originală, anume datorită lui aceasta a obţinut victorie.

Bate şi strigă (2005)

IMDb: 5,6

Film despre fotbal, dar nu atât despre sport, cât despre confruntarea dintre tată şi fiu. Ani buni, protagonistul încearcă să se elibereze de influenţa tatălui despotic. Ajungând mare, eroul începe să antreneze echipa de fotbal de juniori, în care joacă propriul fiu de 10 ani. Ea obţine o victorie după alta, dar într-o bună zi se confruntă pe teren cu un adversar puternic, echipă antrenată de tatăl său tiran.

Trailer

The Karate Kid (2010)

IMDb: 6,2

Un remake al filmului omonim din anii ’80. Eroul principal în vârstă de 12 ani împreună cu mama solitară se mută cu traiul de la Detroit la Beijing. Acolo o întâlneşte pe fetiţa Mei In, tatăl căreia nu agreează prietenia lor din cauza prejudecăţilor culturale. Un alt obstacol este şi banda de huligani în frunte cu Chan, care posedă kung fu.

Singura modalitate de a-şi demonstra însemnătatea este să lupte cu Chan la un turneu grandios de arte marţiale. Îl ajută pe băiat să-şi atingă scopul un bun cunoscător al artelor marţiale, mister Han, interpretat de celebrul Jackie Chan.

Trailer

Surferul sufletului (2011)

IMDb: 7,1

Film biografic despre Bethany Hamilton, care din copilărie s-a îndrăgostit de surfing. La 13 ani pe litoralul de nord a Kauai a fost atacată de un rechin. Fata era cât pe ce să-şi piardă viaţa şi a rămas fără mâna stângă. Puterea de voinţă şi caracterul dârz au făcut-o să încalece din nou valurile şi să participe la competiţii de amploare.

Trailer

(32375)

comments powered by HyperComments
Vera Borcuta

cinefil

Alte articole la aceiaşi temă