10 filme pe care trebuie să le vizionezi neapărat vara - Om Activ

10 filme pe care trebuie să le vizionezi neapărat vara

12659 / 30.06.2017
Pentru cei, care iubesc să-şi petreacă serile sau nopţile de vară privind un film bun, am selectat 10 filme despre sport, de astă dată, cu atmosferă estivală.

Golf, skateboarding, box, surfing, fotbal şi chiar echitaţie – ca întotdeauna, n-ai nicio şansă să te plictiseşti!

Vis de glorie / International Velvet (1978)  

IMDb: 5,8 

Istoria tinerei americane Sarah, care după moartea părinţilor se mută cu traiul în Anglia, la moşie mătuşii sale Velvet.

Mătuşa ţine cai de călărie, cu care periodic participă la competiţii. Anume aici, în provincia britanică, începe maturizarea fetiţei, tot aici îşi face şi noi prieteni. Printre ei se numără şi un cal de galop, cu care fata începe pregătirile pentru Jocurile Olimpice.

Trailer

Valul azuriu / Blue Crush (2002)

IMDb: 5,6

Acţiunea filmului se desfăşoară într-un colţ dintre cele mai pitoreşti de pe planetă – în Hawai. Într-o căsuţă pe plajă trăiesc trei prietene: Annie, Eden şi Lena. Ziua fetele lucrează cameriste la un hotel, iar tot timpul liber fac surfing. Încălecând valurile, ele plutesc cu surful pe suprafaţa oceanului, însă lui Annie asta i se pare prea puţin, ea vrea o porţie mai bună de adrenalină şi tinde să participe la competiţiile surferilor profesionişti. Totul decurge conform planului, până când îl întâlneşte pe Matt. Tentaţia e mare şi riscă să-şi piardă cumpătul în orice clipă.

Trailer

Jappeloup (2013)

IMDb: 6,7

Un frumos film de suflet, bazat pe istoria reală a campionului olimpic Pierre Durand şi a calului său Jappeloup.
La începutul anilor ’80, renunţând la cariera promiţătoare de avocat, Pierre decide să se dedice echitaţiei. Nimeni nu crede că va obţine rezultate însemnate, or are şi un cal, care nu seamănă cu toţi ceilalţi: e scund şi nărăvaş.

Trailer

Mary Kom (2014)

IMDb: 6,8

Film bazat pe istoria reală a sportivei indiene Mary Kom, de 5 ori campioană mondială la box, premiată la Jocurile Olimpice şi mamă a trei copii.

Da, există filme indiene care te cutremură şi fără arhicunoscutele cântece şi dansuri. Actriţa Priyanka Chopra s-a dedicat întru totul acestui rol şi a demonstrat o condiţie fizică formidabilă.

Trailer

Big Wednesday (1978)

IMDb: 7,3

Este considerat unul din cele mai bune filme despre surfing din toate timpurile. Cauza sunt filmările impresionante şi apariţia pe ecrane a adevăraţilor campioni de surfing pentru îndeplinirea trucurilor. Filmul are la bază istoria personală a regizorului şi experienţa lui de cucerire a valurilor.

Trailer

Bhaag Milkha Bhaag (2013)

IMDb: 8,3 

Încă o peliculă indiană cu sportul în prim plan. Filmul biografic, axat pe viaţa grea a mândriei naţionale a Indiei – sportivul Milkha Singh, supranumit „Singh zburătorul”. Milkha, câştigător a numeroase competiţii şi deţinătorul medaliei de bronz la Olimpiada de la Roma în anul 1960, a vândut dreptul de ecranizare a biografiei sale cu doar o rupie.

Trailer

Dogtown and Z-Boys (2011)

IMDb: 7,7 

Film documentar spectaculos şi incendiar, în care se relatează despre un grup de adolescenţi huligani din familii vulnerabile, care trăiau în anii ’60-’70 într-un cartier sărac din Santa Monica – „Orăşelul câinilor”. Aveau o singură pasiune, căreia i se dedicau cu mare ardoare – skateboardingul.

Trailer

Clubul de golf / Caddyshack (1980)

IMDb: 7,3

Comedie clasică despre golf cu irepetabilul Bill Murray. Vei râde cu mare poftă văzând cum un gen de sport cumpătat şi intelectual se transformă într-un haos.

Trailer

Fotbal Shaolin / Siu lam juk kau (2001) 

IMDb: 7,3

Film chinezesc de acţiune, pozitiv şi sportiv, despre fotbal, cât de ciudat s-ar părea la prima vedere. Pelicula redă istoria a şase fraţi, care conduşi de un antrenor experimentat formează o echipă de neînvins. Întrunind experienţa maeştrilor străvechi de kung fu şi tactica modernă a luptei în fotbal, ei depun cererea de participare la un campionat prestigios de fotbal cu premiul de un milion de dolari.

Trailer

Whip It (2009) 

IMDb: 6,9 

Comedie-dramă turnată pe motivele romanului autobiografic „Derby Girl” de Shauna Cross. Era o fată ghinionistă şi tăcută, trăia într-un orăşel sumbru şi plictisitor, până când într-o bună zi a sosit echipa feminină de roller-derby.

Trailer

(12659)

comments powered by HyperComments
Vera Borcuta

cinefil

Alte articole la aceiaşi temă