10 obiceiuri sănătoase ale Ecaterinei Zadvornaia, fondatoarea Let’s Pie - Om Activ

10 obiceiuri sănătoase ale Ecaterinei Zadvornaia, fondatoarea Let’s Pie

4205 / 11.09.2020
Astăzi am întrebat-o pe Ecaterina Zadvornaia, jurnalistă, prezentatoare TV și creatoarea plăcintăriei Let’s Pie despre obiceiurile zilnice, care o apropie de versiunea ei perfectă.

  • 1 Mă trezesc cu mult timp înainte de răsăritul soarelui.

Cel puțin din două motive. În primul rând, aceasta este o posibilitate de a găsi timp pentru mine însumi. În al doilea rând, trezindu-mă devreme, reușesc să lucrez mai mult și să petrec mai mult timp împreună cu familia.

Când te trezești la ora 5, neapărat trebuie să mergi la culcare devreme. Nu respect această regulă cu stricteţe, dar mă străduiesc să o fac. Cel mai bun lifehack pentru a te trezi repede este să respecți regimul și să o faci sistematic.

  • 2 Ador ritualurile matinale.

După ce m-am trezit neapărat stau tolănită în pat cel puțin 10 minute. Apoi urmează exerciții ușoare de flexibilitate și un duș. Doar dușul îmi pune în mișcare creierul și mă încarcă cu energie acționând ca o cafea energizantă.

Înainte ca să mă spăl pe dinți, îmi clătesc gura cu ulei de cocos, așa m-a învățat nutriţionistul Ira Ghiliova. Este o procedură care elimină perfect bacteriile din cavitatea bucală, totodată contribuie la detoxifierea organismului.

Dimineața îmi place să fac exerciții simple de yoga. Acum mai rar, însă numai pentru că munca la bucătărie necesită mult efort fizic. După yoga, meditez. Acum am învățat să combin meditația cu gătitul, este o mare descoperire pentru mine. Ritualurile de dimineață se încheie la balcon, unde întâlnesc zorii.

  • 3 Nu am tabuuri alimentare.

Savurez orice gust pe care mi-l oferă lumea gastronomiei. Îmi cunosc organismul și mereu mă adaptez la necesitățile lui.

  • 4 Întotdeauna am în frigider avocado, afine și lapte vegetal.

Consum fructe în cantități mari, mă străduiesc să fac rezerve de fructe și legume congelate. Ador batatul și brânza de capră. În familia noastră domnește cultul mâncării. Îmi place să gătesc, iar Iura și Timur (fiul) iubesc bucatele gătite de mine.

  • 5 Pentru mine sunt foarte importante emoțiile pe care le primesc datorită mâncării.

Sunt absolut sigură că orice fel de bucate (sănătoase și nu prea) pot fi gătite gustos. În ultimii ani, studiez bucătăria vegană și înțeleg că ea poate oferi o varietate bogată de gusturi, la fel ca cea tradițională. Cred că totul se rezumă la combinația reușită de ingrediente. M-am impus să beau doar sucul proaspăt de țelină. A fost nevoie de o săptămână ca să mă obișnuiesc.

  • 6 Mă străduiesc să-i ofer corpului sarcina pe care o cere.

Anterior am practicat dansurile, am făcut studii de antrenor de fitness, antrenamente de forță, pilates și alergări. În prezent, mă axez pe yoga.

  • 7 Mi se potrivește sistemul coreean de îngrijire a feței – ulei hidrofil, spumă, loțiune tonică, ser și cremă.

Pe an ce trece pe policioarele mele apar tot mai multe flacoane cu denumiri ciudate.
Mereu sunt în căutare de măști bune de noapte și loțiune ideală pentru corp. Dar sinceră să fiu, nici o mască sau loțiune tonică nu poate să camufleze oboseala, lipsa de somn și epuizarea, îngrijirea vine din interior.

  • 8 Îmi încarc bateriile în sânul naturii.

Plimbările zilnice cu întreaga familie după o zi de muncă sunt obligatorii. Mergem pe jos într-un parc din oraș pentru a fi mai aproape de pământ. Familia mea adoră picnicurile, natura și animalele, de aceea alegerea modului de odihnă este evidentă. Ziua mea este foarte lungă și visez ca ziua să aibă câteva ore în plus.

  • 9 Nu demult a apărut și ocupația preferată, care a scos la iveală un potențial energetic imens.

După ce timp de 10 ani am activat în jurnalism, am înțeles că vreau altceva. Astfel am deschis plăcintăria Let’s Pie și am început să gătesc tarte și plăcinte pentru locuitorii capitalei. Schimbările radicale în viață mi-au dat puteri să răstorn munții.

  • 10 Rețeta fericirii pentru mine este simplă și banală – trăiește-ți viața.

Nu aștepta condiții, care să te facă fericită. Pentru a fi fericit nu aștepta să ți se îmbunătățească situația financiară, să apară copiii sau să te căsătorești. Poți fi fericit fără motiv, este o chestiune de alegere. La prima vedere pare simplu, dar de fapt este mult mai complicat. Însă când vei înțelege acest lucru, totul va fi ușor.

Ecaterina pe Instagram: www.instagram.com/katrunea.x

Am conceput această rubrică înainte de anunțarea pandemiei. Credem că, în curând, toate restricțiile vor fi anulate. Sperăm că seria de articole despre obiceiurile utile te va inspira și te va ajuta să-ți formezi o atitudine sănătoasă față de sine, față de corpul tău și modul de viață. Toate cele enumerate mai sus sunt doar un exemplu de obișnuințe, fiecare dintre noi își formează propriile ritualuri zilnice. Studiază-te, caută echilibrul și fii mai bun față de sine și față de cei din jur.

(4205)

comments powered by HyperComments
Maria Mirnaya

jurnalist

Alte articole la aceiaşi temă