10 obiceiuri sănătoase ale Tatianei Cuznețova - Om Activ

10 obiceiuri sănătoase ale Tatianei Cuznețova

2949 / 23.07.2020
Astăzi am întrebat-o pe Tania Cuznețova, mamă a doi copii, despre obiceiurile zilnice, care o apropie de versiunea ei perfectă.

Tanea susține că nu este antrenor de fitness, beauty blogger sau guru al alimentației sănătoase. Are o familie obișnuită – doi copii, muncă sedentară și telenovele în cursul serii. Dar cu mai bine de un an în urmă a decis să-și schimbe modul de viață și în doar câteva săptămâni a schimbat radical stilul de viață al familiei – s-a schimbat alimentația și au început să se formeze obiceiuri utile.

Dorm câte 9 ore pe zi. Merg la culcare strict la ora 23 și nici o carte, cât de captivantă ar fi, nu mă poate face să renunț la acest obicei.

Ceai și cafea doar dimineața. După prânz, lângă cana cu ceai, automat se materializează prăjituri de tot felul, iată de ce ceaiul se exclude complet. Dimineața se poate, doar că nu în loc de micul dejun. După ora 10 dimineața beau doar apă.

Cinci mese pe zi. La baza alimentației stau: ouăle, terciul, fructele și legumele sezoniere, brânza de vaci și pieptul de pui. Nu este o alimentație diversă, dar pe noi ne aranjează absolut. Am început să tratăm alimentația mult mai simplu, fără fanatism. Excepție fac fructele pe care toată familia le consumă în cantități colosale.

Nu gătesc cu rezervă, acesta este încă un obicei, care-mi place. Cu toate că știu 50 de rețete de preparare a pieptului de pui, inclusiv sous-vide și uscare în deshidratator, cel mai frecvent doar îl fierb fără să adaug nici frunze de dafin.
Rapid, sănătos și se poate hrăni întreaga familie, inclusiv un copil de un an și pe soțul sportiv.

Îți dorești un cheat meal – gătește, dar nu cumpăra. O dată din două lenea mă doboară și pur și simplu mănânc câțiva piersici în plus.

Da, pentru unele suplimente nutritive. Adaug la mâncare colagen, L-carnitină, Omega 3 și multivitamine bune. Vara fac pauză și consum fructe din belșug.

Sportul este important. Cândva împreună cu o prietenă ne-am dus la Nistru ca să sărim cu parașuta. Acolo am văzut o broșură, în care am citit regulile de bază ale tânărului parașutist. Prima din ele este – cunoaște-ți limitele și a doua – lărgește-ți orizontul. Iată tot ce trebuie să știi despre sport, realizări și viață în ansamblu.

Fă plimbări cu bicicleta (este super tare), aleargă, fă sărituri cu coarda, antrenează-te la aparatele multifuncţionale sau cel puțin urcă scările și nu folosi ascensorul. O brățară fitness care să numere pașii și să monitorizeze activitatea fizică îți poate fi de folos, dar nu este absolut necesară. Am în geanta pentru plimbări cu copiii o coardă și un set de benzi elastice pentru antrenamente.

CGM (Curly girl method) este un sistem minunat de îngrijire pentru cei, care doresc să descopere cea mai bună versiune a podoabei capilare. Șampon fără sulfați, balsam fără silicon, tratament termic și produse de îngrijire minime. Părul meu îmi este recunoscător, deși această metodă s-ar putea să nu fie potrivită pentru toți.

Când mă plictisesc, fotografiez gândăcei. Este adevărat. Nu este un secret că plimbările meditative agale la aer curat, mai ales dacă acestea au conotație creativă, calmează nervii și fac ordine în gânduri.

Când ești în criză de motivație, te ajută disciplina. Dacă dorești să schimbi ceva în viață, nu te baza pe motivație. Va trece prea mult timp înainte să vezi rezultatele în oglindă.. Iar disciplina și obiceiurile utile lucrează pe neobservate, dar sunt mult mai eficiente.

Tanea pe Instagram: www.instagram.com/tcuznetsova

  • Am conceput această rubrică înainte de anunțarea pandemiei. Credem că, în curând, toate restricțiile vor fi anulate. Sperăm că seria de articole despre obiceiurile utile te va inspira și te va ajuta să-ți formezi o atitudine sănătoasă față de sine, față de corpul tău și modul de viață. Toate cele enumerate mai sus sunt doar un exemplu de obiceiuri și recomandări, fiecare din noi își formează propriile ritualuri zilnice. Studiază-te, caută echilibrul și fii mai bun față de sine și față de cei din jur.

(2949)

comments powered by HyperComments
Maria Mirnaya

jurnalist

Alte articole la aceiaşi temă