5 achiziţii la modă pentru garderobă în toamna anului 2019 - Om Activ

5 achiziţii la modă pentru garderobă în toamna anului 2019

6203

5 achiziţii la modă pentru garderobă în toamna anului 2019

Radion Cicic

expert în modă

Ecourile anilor ’90 le cedează locul celor din anii 2000, asta înseamnă că acum dictează moda minimalismul, îndrăgit atât de mult de esteţi. Croială oversize, mâneci raglan şi îmbrăcămintea lungă pentru exterior, iată ce va fi în vogă în acest sezon. Dacă vei ţine cont de recomandările de mai jos, mereu vei avea ce îmbrăca în această toamnă.

Total bej


Total bej este o ţinută alcătuită din câteva articole vestimentare de culoare bej. Arată extraordinar pe timp de toamnă şi se potriveşte tuturor. Pentru o ţinută total bej reuşită, ţine cont de câteva reguli:
– optează pentru ţesătură deasă naturală şi croială liberă,
– dacă ai pielea închisă la culoare, încearcă un bej cu două tonuri mai deschise decât pielea, iar dacă ai tonul feţei deschis sau roz, optează pentru stofă mai deschisă cu 2 nuanţe.
– cu cât mai multe straturi, cu atât mai cool.

Costum voluminos


Costumul clasic e nelipsit într-o garderobă – el te salvează la întâlnirile oficiale şi la ceremonii. În acest sezon, sunt actuale costumele cu croială liberă şi umeri ascuţiţi, sacou la două rânduri cu nasturi deosebiţi. Ţesătura – lână fină, tweed sau bumbac des cu amestec de mătase.

Experimentează. Nu tinde cu tot dinadinsul să-ţi procuri un costum monocromatic, măsoară carouri mărunte, dungi late sau labă de gâscă.

La birou poartă costume cu pantofi şi cămaşă, iar la petrecere înlocuieşte pantofii cu adidaşi, iar cămaşa cu un top.

Pentru a echilibra sobrietatea costumului, poartă-l cu ceva mai lejer şi relaxant, cum ar fi o agrafă uriașă de perle, cizme sau adidași de neon. Și nu cumva să-ţi treacă prin minte să porţi costumul cu balerini sau loafer, păstrează-i pentru rochii și fuste midi.

Pantaloni oversize


Acum în trend pantalonii uriaşi cu talia înaltă, bej sau de nuanţe verde închis sau pământii. De asemenea, nu ezita să-ţi procuri pantaloni cargo cu buzunare uriaşe aplicate.

Este important să-i porţi cu o pereche de încălţăminte sofisticată, de aceea va trebui să renunţi la adidaşi în favoarea cizmelor-ciorap, cizmuliţelor scurte cu vârful ascuţit sau a sandalelor cu cureluşe subţiri. Acum este în vogă de a lega cureluşele în jurul gleznelor peste pantaloni.

Cerc


Moda este ciclică şi lucrurile vechi şi demult uitate revin în actualitate. Cine să fi crezut că şi acest accesoriu va fi iarăşi în vogă?

Alege nu un cerc subţire, ci unul lat, voluminos care abundă în detalii şi facturi. În această toamnă cercul este un accesoriu statement (care denotă intenţiile tale) şi nu are nemijlocit doar funcţia de aranjare a părului.

Dacă grotescul nu te caracterizează şi îţi doreşti un cerc mai liniştit, atunci pune accentul pe stofă – fă alegerea în favoarea catifelei sau a mătăsii. Sau optează pentru imprimeuri şi ozoare, poartă cercuri brodate cu pietre, mărgeluşe şi panglici.

Cea mai tare ţinută cu cerc arată în felul următor: pantaloni scurţi de ciclism/fustă de mătase/rochie de şifon + un sacou voluminos + sandale cu vârful pătrat/cizme căzăceşti + cercul. Nu ezita să-ţi ocupi un loc în primul rând la o prezentare de modă.

Cizme căzăceşti


Ultima pe achiziţiilor neapărat de făcut în această toamnă este încălţămintea.
Cizmele căzăceşti câştigă teren. Ele sunt de două tipuri: cizmuliţe scurte şi cizme până la glezne. Modelele sunt din cele mai diverse, însă cele mai populare sunt modelele în alt. Poartă-i cu rochii scurte, fuste midi și fuste plisate.

(6203)

comments powered by HyperComments
Radion Cicic

expert în modă

Alte articole la aceiaşi temă