5 filme, care te vor inspira să participi la maraton - Om Activ

5 filme, care te vor inspira să participi la maraton

788 / 14.04.2016
Zile numărate au rămas până la maratonul din Chişinău. Antrenamente, alimentaţie corectă, odihnă la timp şi motivaţie puternică – de toate acestea au nevoie amatorii de alergări şi ai stilului sănătos de viaţă. Dar acum este vorba despre motivaţie. Am selectat 5 filme despre maraton, care te vor impune să fii mai iute, mai sus şi mai puternic

Singurătatea alergătorului pe distanţe lungi / The Loneliness of the Long Distance Runner

51mZpwpAPKL

Anul: 1962

Ţara: Marea Britanie

Regizor: Tony Richardson

Distribuţie: Michael Redgrave, Tom Courtenay, Avis Bunnage

Gen: Dramă, sport

Durata: 104 min.

Filmul relatează despre tânărul Colin Smith, condamnat la o şcoală de corecţie după jefuirea unei franzelării. Directorul şcolii crede în posibilităţile de reabilitare ale sportului şi aflând că Colin este un alergător înnăscut, îl convinge să se antreneze. În cea mai mare parte a filmului sunt demonstrate antrenamentele lui Colin, în timpul cărora el îşi aduce aminte de evenimentele şi oamenii, care l-au adus până aici. Când vine ziua competiţiilor, Colin îi învinge cu uşurinţă pe adversari, dar lângă linia de finiş face un truc neaşteptat de nimeni.

Trailer

Fără limite / Without Limits 

without-limits-movie-poster-1997-1020205181

Anul: 1998

Ţara: SUA

Regizor: Robert Towne

Distribuţie: Billy Crudup, Donald Sutherland, Monica Potter

Gen: Dramă, biografie, sport

Durata: 117 min.

Istoria succeselor sportive ale alergătorului Steve Prefontaine, care a fost campion, întruchipare vie a visului american şi deţinător al tuturor recordurilor. În anii ’70 el a stabilit şapte recorduri pe distanţe de la 2000 până la 10 000 metri fiind instruit de antrenorul Bill Bowerman. Faima lui poate fi comparată doar cu celebritatea unui rock-star: milioane de admiratori şi suporteri îl idolatrizau.
În film este demonstrată deosebit de interesant relaţia dintre Prefontaine şi antrenorul său, precum şi voalat apare istoria apariţiei firmei Nike.

Trailer

Atletul / Atletu 

Viernes-de-cine-el-atleta

Anul: 2009

Ţara: SUA, Germania, Etiopia

Regie: Davey FrankelRasselas Lakew

В ролях: Rasselas Lakew, Dag Malmberg, Ruta Gedmintas

Gen: Dramă, biografie

Durata: 92 min.

Dramă biografică despre Abebe Bikila, primul african, care a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice şi apoi în repetate rânduri a avut acelaşi succes. În urma unui accident rutier grav s-a întrerupt cariera sa sportivă. Această istorie accentuează că viaţa niciodată nu se sfârşeşte şi mereu există o ieşire demnă din orice situaţie.

Trailer

Aleargă, grăsanule, aleargă / Run Fatboy Run 

run-fat-boy-run01_1797

Anul: 2007

Ţara: Marea Britanie, SUA

Regizor: David Schwimmer

Distribuţie: Simon Pegg, Thandie Newton, Hank Azaria

Gen: Melodramă, comedie, sport

Durata: 100 min.

Comedia britanică a lui David Schwimmer relatează despre ghinionistul Dennis Doyle, care a decis să participe la Maratonul din Londra. Face aceasta pentru a o întoarce pe Libby, pe care în urmă cu 5 ani a abandonat-o însărcinată şi cu inima frântă. Alături de el aleargă noul iubit al lui Libby – un tânăr chipeş, sigur pe sine şi de succes.

Trailer

Maraton 

kinopoisk.ru

Anul: 2013

Ţara: Rusia

Regizor: Karen Oganesean

Distribuţie: Mihail Porecenkov, Ekaterina Vasilieva, Iulia Peresilid

Gen: Comedie

Durata: 110 min.

Comedia lui Karen Oganesean despre Tolik, viaţa căruia a luat o întorsătură neplăcută – cariera sportivă a eşuat, iar soţia l-a părăsit. El a pierdut cu desăvârşire încrederea în sine. Dar totul se schimbă radical într-o bună zi, când o întâlneşte întâmplător pe o necunoscută în etate Anna Iliinicna, care îi propune să participe la un maraton neobişnuit la Los Angeles.

Trailer

(788)

comments powered by HyperComments
Vera Borcuta

cinefil

Alte articole la aceiaşi temă