5 instalaţii impresionante cu tematica sportului (nu uitaţi de lecţia noastră) - Om Activ

5 instalaţii impresionante cu tematica sportului (nu uitaţi de lecţia noastră)

522

5 instalaţii impresionante cu tematica sportului (nu uitaţi de lecţia noastră)

Redacţia OMactiv

Pe 20 aprilie la 19:00 vă aşteptăm la lecţia gratuită „Sportul în arta contemporană”. Speaker – Roman Gromov, pictor din Odessa. Linkul la eveniment îl găsiţi aici. L-am rugat pe Roman să vă pregătească moral pentru eveniment şi să ne demonstreze câteva capodopere.

Autor: Victor Solomon
Denumirea lucrării: Literally Balling

Pictorul Victor Solomon a amintit despre bogăţia cunoscuţilor sportivi de performanţă, creând o serie de vitalii în mozaic în stil art nouveau sub forma unor panouri de baschet. Mai mult de 100 de ore a durat crearea instalaţiei somptuoase. Lucrările din această serie pot fi procurate aici.

Autor: Adel Abdessemed
Denumirea lucrării: Răzbunarea lui Zidane

În anul 2012 în faţa Centrului Naţional de Artă şi Cultură „George Pompidou” din Paris a fost instalată o sculptură cu înălţimea de 5 m, care îl întruchipează pe Zidane, căpitanul selecţionatei Franţei, lovindu-l cu capul pe fundaşul naţionalei Italiei, Materazzi. Incidentul a avut loc în finala Campionatului Mondial de Fotbal 2006.

„Îmi amintesc bine cât de mult m-a frapat gestul fotbalistului, furia care se citea în mişcările sale. Anume aceasta am ţinut să redau în compoziţie”, – a relatat autorul sculpturii, Adel Abdessemed.

Apropo, atunci au învins italienii.

Autor: Maurizio Cattelan
Denumirea lucrării: Stadion

În anul 1991 pictorul italian Maurizio Cattelan a format o echipă de fotbal din emigranţi nord-africani şi s-a autoproclamat preşedintele şi antrenorul acesteia. Ca un bun preşedinte, el le-a permis să construiască un stadion. Iată care este rezultatul – o instalaţie de fotbal de masă pentru 22 de jucători.

Instalaţia „Stadionul” are la bază tematica imigraţiei refugiaţilor senegalezi în Italia, rasismul, abordând tangenţial şi subiectul fascismului.

Autor: Jeff Koons
Denumirea lucrării: „Three Ball 50/50 Tank”

Una din cele mai conceptuale lucrări ale lui Koons, Warholul contemporaneităţii, cum mai este numit. Mesajul operei este echilibrul. Pentru a-l obţine, artistul s-a consultat cu laureatul Premiului Nobel, Richard Feisman.

Autor: ОIeg Kulik
Denumirea lucrării: Tenismana

O imagine colectivă uşor înfiorătoare a tinerei sportive, dar totodată fermecătoare. Senzualitate, agresivitate şi sexualitate – toate acestea sunt redate pe fundalul unui gol lăuntric, fapt la care face trimitere postura unei maimuţe împăiate din muzeu.

Aşadar, vă aşteptăm la lecţie. Linkul la eveniment îl găsiţi aici.

(522)

comments powered by HyperComments
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă