5 rochii-cămaşă în vogă în vara 2019 - Om Activ

5 rochii-cămaşă în vogă în vara 2019

2606 / 29.07.2019
Te ajutăm în continuare să ţii pasul cu moda când arşiţa de afară te doboară. Astăzi avem în prim plan rochia-cămaşă.

Oversize


Croiala liberă voluminoasă este o soluţie potrivită pentru toate tipurile de siluetă şi orice ocazie.

Dacă optezi pentru o rochie-cămaşă largă, atunci alege un model simplu din stofă de calitate înaltă. Maximum aceasta poate avea câteva detalii nu prea mari, cum ar fi buzunare aplicate, strânsă la brâu sau asimetrică. Optând pentru acest tip de croială, dă preferinţă culorilor pământii.

La plimbare se poartă cu adidaşi sau birkenstock. Ieşind în lume încalţă tocuri sau pantofi. Rochia se asortează perfect cu o pereche de pantofi pumps de culoare albă, care sunt potriviţi nu doar pentru nuntă. Evită încălţămintea cu talpă şi cureluşe subţiri.

Această rochie este potrivită pentru toate tipurile de siluetă, întrucât camuflează bine neajunsurile. Cea mai reuşită lungime a rochiei oversize este midi.

Volănaşe


Detaliul nostru preferat la rochii şi cămăşi sunt mânecile voluminoase. La rochia-cămaşă acestea arată extraordinar. Optează pentru modele cu cute la poale, de dorit din bumbac foşnitor, care-şi menţine bine forma.

Ia aminte principiul: dacă ai partea de sus voluminoasă, alege partea de jos minimalistă şi invers. De aceea, dacă doreşti să porţi o rochie cu mâneci frumoase sau umeri pronunţaţi, atunci aceasta trebuie să fie scurtă. Dacă dai preferinţă unei rochii lungi, atunci partea de sus trebuie să o ai foarte simplă, de exemplu, bretele, care pot fi late şi se leagă în fundiţă.

Poartă rochia scurtă cu volănaşe cu sandale elegante cu catarame sau toc transparent, iar pe cea lungă cu espadrile.

Pentru fetele late în spete se potriveşte mai bine o rochie cu mâneci, decât una cu volănaşe la poale.

Pijama


Rochia-pijama este ca un halat, pe care-l poţi îmbrăca în grabă şi merge dimineaţa la o întâlnire în parc sau pentru a lua micul dejun la cafenea.

Dacă preferi această croială, atunci alege ţesături ca batist, ştapel sau mătase, acestea sunt stofe curgătoare, care se aranjează exact aşa ca să creeze o ţinută gingaşă şi sofisticată. Totodată, aceste ţesături sunt uşor de îngrijit. Alege cu îndrăzneală imprimeuri complexe sau retro, culori închise sau aprinse. Pijamaua se poartă bine cu tenişi sau pantofi-ciorap.

Întregeşte rochia simplă şi modestă cu elemente şi bijuterii masive – o poşetuţă şi o pereche de încălţăminte deosebită vor echilibra ţinuta.

Province


Dacă adori şedinţele foto în lanurile de levănţică şi ai în garderobă o pălărioară din paie, atunci acest model îţi va fi pe plac. Volanele masive, broderia şi carourile sunt elemente care se încadrează armonios în acest stil. Pentru o notă de nobleţe, poartă rochia cu sandale cu toc geometric sau cu adidaşi ultramoderni. În timp ce purtând o astfel de rochie cu espadrile sau cu încălţăminte cu talpă-platformă, vei crea o ţinută prea tipică şi pretenţioasă.

Tinerele, pasionate de eclectică (îmbinare de stiluri), ar putea alege această croială cu imprimeu animalic – o ţinută confortabilă pentru vacanţă şi pentru a arăta elegant la picnicuri.

Clasică


Dacă preferi lucrurile simple, dar calitative, cumpără-ţi un model clasic de rochie-cămaşă. Dă preferinţă îmbrăcămintei din bumbac de calitate cu gulerul sau o centură voluminoasă. Măsoară un model cu dungi albastre sau azurii ca la modelele de cămăşi bărbăteşti clasice, ele redau prospeţime.

Poartă clasica în combinaţie cu tenişi, dar nu încerca să o asortezi cu adidaşi masivi, cu sandale cu cureluşe subţiri şi cu gladiatori.

Dacă eşti în formă bună, poartă o rochie cu o mărime mai mare ca să nu o ai prea strânsă pe corp.

Apropo, nu purta astfel de rochii cu sacou.

(2606)

comments powered by HyperComments
Radion Cicic

expert în modă

Alte articole la aceiaşi temă