5 filme despre snowboard pentru vacanţa de iarnă - Om Activ

5 filme despre snowboard pentru vacanţa de iarnă

2711 / 25.12.2015

Se apropie vacanţa de iarnă şi concediile. De sărbători, unii vor pleca la odihnă în munţii înzăpeziţi, iar alţii vor rămâne acasă şi vor privi filme. Şi pentru unii, şi pentru alţii am selectat cinci cele mai bune filme artistice despre snowboard, care vă vor îmbunătăţi starea de spirit şi vă vor încărca bateriile cu energie de iarnă, chiar dacă zăpada întârzie să apară.

Johnny Tsunami

johnny_tsunami

Anul: 1999

Țara: SUA

Regizor: Steve Boyum

În rolirole principale: Cary-Hiroyuki Tagawa, Mary Page Keller

Gen: drama, familie

Durata: 88 min.

 

Comedie sportivă în stil Disney despre cucerirea valurilor oceanice şi troienelor de zăpadă. Protagonistul este tânărul surfer Johnny, care a fost nevoit să se mute cu familia din Hawai în oraşul înzăpezit Wyoming. Unde poţi prinde valul doar într-o ceaşcă de cafea.

La început, băiatul crede că va fi nevoit să-şi ia rămas bun pentru totdeauna de la visul de a deveni surfer vestit. Dar într-o bună zi descoperă că snowboardul se aseamănă foarte mult cu surfingul, iar pantele înzăpezite amintesc de valurile mari.

 

Trailer

Valea avalanşelor / Avalanche Alley

avalanche_alley

Anul: 2001

Ţara: Canada

Regiyor: Paul Ziller

În rolirole principale: Ed Marinaro, Nick MancusoKristen Robek

Gen: acţiune, drama

Durata: 90 min.

 

Fostul campion olimpic Rick, încercând să atragă atenţia asupra staţiunii montane, decide să organizeze competiţii pentru iubitorii de adrenalină. Dar din cauza furtunii de zăpadă şi riscului de producere a avalanşelor, este nevoit să închidă toate pârtiile.

Însă un grup de tineri înflăcăraţi, pasionaţi de snowboarding, totuşi se încumetă să meargă în zona extrem de primejdioasă, fără să-şi imagineze că în curând vor fi acoperiţi de o avalanşă. Aflând despre tragedie, Rick pleacă în căutarea lor. El este presat de timp, deoarece în munţi sunt instalate bombe puternice cu ceas.

Trailer

Risc extrem / Extreme Ops

extreme_ops

Anul: 2002

Ţara: Marea Britanie, Germania

Regiyor: Cristian Duguay

În rolirole principale: Devon Sawa, Bridgette Wilson, Rupert Graves

Gen: acţiune, aventuri

Durata: 93 min.

 

Unul din cele mai captivante filme despre sportul extrem, în special despre snowboard. Subiectul relatează istoria unor sportivi profesionişti, care s-au pornit spre poalele Alpilor în apropiere de frontiera cu Iugoslavia, pentru a filma un spot publicitar. Dar nici nu puteau bănui că se vor pomeni în centrul acţiunilor de luptă.

Întâmplător, tinerii ajung într-o tabără secretă a unui criminal de război şi atunci sunt nevoiţi să facă totul pentru a supravieţui.

Trailer

Schimbul / Switch

switch

Anul: 2007

Ţara: Norvegia

Regizor: Ole Martin Hafsmo

În rolirole principale: Ida Elise Broch, Espen Klouman Høiner, Hilde Lyrån

Gen: acţiene, drama

Dzrata: 90 min.

 

 

Dramă norvegiană despre tăria de caracter şi bineînţeles, despre boardurile sportive! Protagonistul Mikkel se mută cu traiul din Oslo într-un mic orăşel din vestul Norvegiei, unde maică-sa a primit o nouă ofertă de lucru. Tânărul, posedă de minune skateboardul, dar în noua localitate toţi sunt amatori de snowboard. După primirea rece a tinerilor localnici, Mikkel hotărăşte să devină cel mai bun în snowboarding.

Trailer

Покорители вершин / Deep Winter

deep_winter

Anuţ: 2008

Ţara: SUA

Regizor: Mikey Hilb

În rolirole principale: Eric Lively, Kellan Lutz, Michael Madsen

Gen: acţiune, aventură

Durata: 97 min.

 

Unul din cele mai bune filme despre snowboard – peisaje care-ţi taie răsuflarea, viteză, adrenalină, munţi şi zăpadă.

Doi prieteni de nedespărţit, un schior alpin şi un profesionist în snowboarding, pleacă în munţii înzăpeziţi din Alaska, pentru a escalada unul din cele mai virgine şi necunoscute piscuri. Ei au acelaşi vis – să cucerească pantele periculoase.

Trailer

(2711)

comments powered by HyperComments
Vera Borcuta

cinefil

Alte articole la aceiaşi temă