6 cafenele din Chișinău cu deserturi relativ sănătoase - Om Activ

6 cafenele din Chișinău cu deserturi relativ sănătoase

3340 / 25.09.2020
Maria Mirnaya
Deserturile sănătoase sunt un subiect care trezește multe polemici. Există ingrediente vădit dăunătoare – zahăr rafinat, substituenți artificiali ai zahărului și alte produse sintetice, fructoză (organismul nu o poate asimila), fructe confiate (care conțin prea mult zahăr), făină albă rafinată, margarină și alte produse cu grăsimi transgenice.

Dar există, de exemplu, zahăr de cocos, sirop de agavă și miere. Pe de o parte, aceste ingrediente sunt bogate în substanțe valoroase pentru organism. Pe de altă parte, o cantitate mare de fructoză, care supraîncărcă ficatul. Aceste deserturi pot fi considerate sănătoase? Probabil că da, deoarece un desert nu conține atât de multă glucoză.

La fel, adesea deserturile fără gluten sunt atribuite la categoria sănătoase. Dar lipsa glutenului indică doar asupra faptului că ele pot fi consumate de persoanele alergice la gluten, care la nivel mondial sunt doar 1%. Cu toate acestea, unii nutriționiști recomandă de a renunța la gluten din diferite motive – alegerea îți aparține.

Este aceeași situație și cu deserturile fără lactoză – nu este neapărat să le consumi anume pe ele, dacă lactoza nu îți provoacă disconfort.

Deserturile vegane – de asemenea, nu întotdeauna sunt absolut utile (ele ar putea să conțină zahăr sau alte ingrediente dăunătoare). Dar, cel mai frecvent, într-adevăr deserturile vegane sunt preparate din ingrediente benefice pentru organism, de aceea întotdeauna citește compoziția. Totodată, tu alegi să consumi sau nu produse de origine animalieră.

De ce suntem absolut siguri:

  • optează pentru deserturi, care nu-ți provoacă alergie (cum ar fi cele fără gluten, dacă ești alergic la gluten),
  • alege deserturi fără ingrediente vădit dăunătoare sau cel puțin cu conținut redus de zahăr,
  • o porție de desert nu-ți va dăuna.

Am ales 6 cafenele extraordinare, unde există deserturi relativ sănătoase.

Sincer

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gastromarket (@sincer_md) on

Sincer Gastromarket este o cafenea cu o terasă plăcută, un magazin de alimente sănătoase și o brutărie. Oferă un meniu bogat de deserturi, producție proprie din ingrediente naturale și rețete de autor create de cofetarul-șef Oxana Vieru.
Celor care preferă deserturi mai puțin dăunătoare le recomandăm să guste budinca fără lactoză cu tapioca și fructe, înghețata de porumb cu conținut redus de zahăr și brownie vegan.

De asemenea, există croissant clasic de cereale integrale și croissant de cereale integrale cu semințe de chia – cu siguranță acestea sunt mai sănătoase decât copturile din făină albă.

Biorganic raw cafe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIOrganic Raw Cafe (@biorganicrawcafe) on

BIOrganic Raw Cafe este o cafenea și un magazin de produse alimentare sănătoase și produse cosmetice ecologice.
Toate deserturile la BIOrganic Raw Cafe sunt preparate fără adaos de zahăr și alte ingrediente dăunătoare. Aici există analogi vegani ai dulciurilor ca Snickers, Bounty, Rafaello și multe alte dulciuri populare.

Deserturile sunt preparate doar din ingredientele cu certificate BIO și Organic: nuci, curmale, roșcovă în loc de pudră de cacao, sirop de agava, lapte vegetal, fructe și semințe.

De asemenea, la BIOrganic Raw Cafe se poate face comandă de un tort de sărbătoare cu blat din curmale și nuci cu cremă de nuci caju și un candy bar.

Creme de la creme

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crèmedelacrème Moldova (@cremedelacreme.md) on

Creme de la creme este o cafenea în stil francez. Pe lângă copturi aromate, feluri principale de bucate și ecleruri ideale, în meniu veți găsi deserturi fără zahăr, făină albă și lapte de vacă.

Meniul sănătos cuprinde: brownie de ciocolată fără zahăr, granola bar cu quinoa și portocală, precum și desert cu mac. De asemenea, favoritul nostru este Madison, bezele de migdale fără gluten cu cremă de fistic și nuga de migdale.

Rozmarin cafe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rozmarin Cafe (@cafe.rozmarin) on

Rozmarin cafe este o cafenea cu bucătărie europeană și deserturi de autor.

Meniul alternativ include un desert vegan cu ciocolată belgiană fără ouă, lapte și unt. De asemenea, vă recomandăm să gustați bilele de ciocolată cu fructe uscate și brownie fără gluten – încearcă-le pe ambele.

Tucano Coffee

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tucano Coffee Moldova (@tucanocoffee.moldova) on

Tucano Coffee este o cafenea cu un colorit deosebit, inspirată din călătorii și cultura bogată a indienilor indigeni.

În meniu vei găsi seria „Green”. Pe lângă smoothies, shot-uri, mâncare și cafea cu lapte natural vegetal, există și deserturi vegane. Meniul include brioșe cu fructe de pădure, granola bar cu fructe, bomboane cu portocale, petale de trandafir, fulgi de cocos, mac și nuci, precum și tort vegan cu nuci caju, lapte de orez, coacăză neagră, sirop de miere, cacao și smochine. E la fel de gustos precum sună.

Delice d’Ange

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F E E L S L I K E H O M E (@delicedange) on

Delice d’Ange este o altă patiserie în stil francez și una din terasele Chișinăului cele mai potrivite pentru pozele de pe Instagram. Pe lângă copturi, aici vei găsi numeroase deserturi de autor, la fel se poate comanda și un tort individual.

Din deserturile sănătoase: chia pe lapte de migdale sau cocos cu fructe și granola, precum și Maeva – prăjitură cu blat crocant, biscuit de fistic și cremă de portocale.

O dată la câteva săptămâni un desert nu strică, chiar dacă acesta conține zahăr rafinat sau margarină. Pentru orice eventualitate, am decis să vă reamintesc acest lucru. Important e să fie delicios.

(3340)

comments powered by HyperComments

Alte articole la aceiaşi temă