6 cinematografe online, disponibile deja și în Moldova - Om Activ

6 cinematografe online, disponibile deja și în Moldova

932 / 24.09.2020
Te ajutăm să alegi din multitudinea de cinematografe online și servicii de streaming. Aceasta este deosebit de actual atunci când cinematografele și sălile multiplex rămân închise.

Serviciile de videostreaming s-au adaptat la standardele generale. Pentru început este necesar de a perfecta un abonament cu plată, după care va începe perioada gratuită de testare, care durează de la o săptămână până la o lună. La această etapă, nu se retrag banii de pe card.

După aceasta vei avea acces la catalogul de filme, seriale, desene animate, show-uri televizate și chiar la cărți audio pe toate dispozitivele tale. Contentul va fi disponibil în versiunea web pe ecranele computerelor sau laptopurilor, sub formă de aplicații mobile (smartphone-uri, tablete) și, desigur, pe marile ecrane SmartTV, proiectoare și console TV.

Banii de pe card vor fi transferați abia după încheierea perioadei de testare, dacă vei dori să utilizezi serviciul în continuare.

  • Vei putea petrece câteva luni în fața ecranelor vizionând content divers absolut gratuit, dacă vei utiliza perioadele de testare pe care le oferă prestatorii serviciilor de acest gen.

În Moldova până în prezent nu sunt disponibile OKKO, Amediateka cu catalogul HBO, HBO Max, YouTubeTV, Hulu, Amazon Prime, FX Network, DisneyTV și alte servicii.

În continuare veți afla mai multe despre o serie de cinematografe online, care deja sunt disponibile în zona noastră.

Neftlix

www.netflix.com

O platformă etalon de streaming. Nici BBC nu realizează filme documentare pe care le vei găsi aici, practic săptămânal sunt lansate noi release-uri, nici un fel de publicitate. Singurul dezavantaj – este puțin content sonorizat în limba rusă, în schimb există subtitrare în rusă și română.

Curând serviciul va fi lansat în Rusia, deja se lucrează asupra localizării (traducerii contentului), de aceea, în curând vom putea viziona mai multe materiale dublate în limba rusă.

Utilizatorul nou beneficiază de o perioadă de testare gratuită de 30 de zile, după care se percepe taxa în funcție de abonamentul ales. Cel mai scump include vizionarea simultană a contentului în calitate maximă UltraHD (4K+HDR) pe 4 dispozitive, ceea ce permite de a partaja serviciul cu trei utilizatori. Costă 12 euro pe lună (~235 de lei).

Pentru 10 euro pe lună (~196 de lei), utilizatorul primește un pachet pentru vizionarea conținutului în calitate FullHD (1080p) simultan pe două dispozitive. Pentru 8 euro pe lună (~157 de lei) materialele video pot fi vizionate în calitate medie (480p) pe un singur dispozitiv. 

  • Netflix oferă un content diferit în funcție de țară. Pentru a viziona filme și seriale care nu sunt incluse în catalogul pentru utilizatorii din Moldova, schimbă adresa IP cu ajutorul unui provider VPN. Este legal, însă doar un serviciu VPN contra plată oferă un număr mare de țări.

Кинопоиск HD

www.hd.kinopoisk.ru

Abonamentul la cinematograful online Yandex costă 169 de ruble pe lună (~37 de lei), cu perioada de testare de o lună. Noile episoade din majoritatea serialelor apar aici în ziua lansării, de asemenea, vei găsi mii de filme pentru seară – fără publicitate și în calitate bună. De asemenea, există dublare în limba rusă, subtitrare și coloana sonoră în original.

Conținutul poate fi descărcat pe dispozitiv pentru a fi vizionat fără acces la internet. Apropo, Кинопоиск este și producător al propriului content exclusiv, printre care se numără serialul de comedie „Ultimul ministru” regizat de Roman Volobuev și lansat de studioul lui Aleksandr Țekalo.

Ca bonus se oferă acces complet la streamingul muzical Yandex Music (unii plătesc separat pentru el).

Ivi

www.ivi.ru

Ivi afirmă că este cel mai mare catalog de filme, seriale și desene animate din Rusia (cu 85 de mii de unități de content exclusiv de producție rusească și străină). Potrivit unui studiu realizat de Telecom Daily, Ivi este lider și după volumul contentului 4K în rândul cinematografelor online (571 de unități).

De asemenea, serviciul produce propriul content și îi susține pe producătorii talentați de film (deja 15 pelicule au fost lansate sub brandul ivi originals).

Pentru a viziona mai mult content nu este nevoie să procuri un abonament, pur și simplu dă click pe Play (dar fii gata pentru publicitate). Totuși, cele mai însemnate filme și seriale vor fi accesibile doar cu abonament: 1 leu pentru 14 zile, iar în continuare 59 de lei pe lună. Abonamentul permite de a viziona simultan conținutul pe 5 gadgeturi, calitate maximă 4K și descărcare pe dispozitive pentru vizionare offline.

  • Dacă îți place acest serviciu, vezi care este costul abonamentului anual pentru că acesta este mai avantajos.

more.tv

www.more.tv

Un serviciu relativ nou pe piața cinematografelor online. Abonamentul costă 300 de ruble pe lună (~67 de lei), 30 de zile vei putea utiliza serviciul gratuit.

Puțin content este accesibil fără plată. De exemplu, există doar un singur film din anul 2020 (rusesc), din anul 2019 sunt deja 28, iar din 2018 – tocmai 106.

Unele filme nu vor putea fi vizionate în Moldova din cauza lipsei drepturilor de autor în regiunea noastră. În acest caz, veți vedea mesajul „Acest material video nu este disponibil pentru vizualizare pe teritoriul acestei țări”.

Megogo

www.megogo.net

300 de canale și o colecție din cele mai bune filme, seriale și chiar cărți audio. Este cel mai mare serviciu video din Europa de Est – cu 40 de milioane de utilizatori unici. Pentru aproximativ 117 lei vei avea acces la toate cele 300 de canale, pentru 60 – la 250 și pentru 50- – la 180 de canale.

Catalogul platformei cuprinde peste 77.000 de materiale video, dintre care peste 5.000 de seriale și filme artistice, peste 1500 de desene animate, aproximativ 45.000 de emisiuni TV, concerte și clipuri muzicale, precum și mai mult de 20.000 de buletine de știri. Toate pot fi vizualizate pe orice dispozitiv cu acces la internet.

Totodată în cadrul proiectului Megogo Live se produc transmisiuni online exclusive de evenimente muzicale și culturale, conferințe și festivaluri de top.

Megogo are grijă de persoanele cu deficiențe de auz. În cadrul proiectului „Vezi cum se aude”, serviciul și-a deschis propriul studio de interpretare în limbaj mimico-gestual și a creat o secție specială cu mii de filme pentru persoanele cu deficiențe de auz.

MUBI

www.mubi.com

Dacă ești amator al filmelor de autor și de festival, care nu sunt orientate pentru publicul larg, îți recomandăm acest cinematograf online.

Listele de filme se schimbă lunar, vei găsi pelicule despre existența cărora nici nu bănuiai. Acest site (și aplicație) este și o bază de date comodă a tuturor filmelor cu rating (ca pe IMDb sau Кинопоиск) și o rețea de socializare, unde este comod de a duce evidența filmelor vizionate deja, pe care le poți distribui prietenilor și studia istoria vizualizărilor și evaluărilor. 7 zile gratuit, după care vei plăti 11 dolari pe lună (~183 de lei).

Vă dezvăluim și un secret, vei putea viziona episoadele show-urilor preferate ale canalului HBO absolut gratuit în Moldova la adresa: www.hbo.com/watch-free-episodes

Începe să plătești pentru content. Anume datorită telespectatorilor conștienți, crește numărul și calitatea filmelor bune și de calitate înaltă.

(932)

comments powered by HyperComments
Lev Riseman

critic de film

Alte articole la aceiaşi temă