7 filme cu Dwayne Johnson (felicitări cu ocazia zilei de naştere, The Rock!) - Om Activ

7 filme cu Dwayne Johnson (felicitări cu ocazia zilei de naştere, The Rock!)

1763 / 03.05.2019
La 2 mai, actorul, wrestlerul, scriitorul, prietenul lui Schwarzenegger și Mister Zâmbet irezistibil, Dwayne Rock Johnson, a împlinit 47 de ani.

Unul din cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood, potrivit versiunii revistei Forbes, s-a născut în California în familia unui wrestler. La 24 de ani Dwayne a decis să urmeze calea tatălui său şi a debutat cu succes la World Wrestling Federation.

În 2001 The Rock şi-a început cariera în cinematografie. Până la ora actuală el a jucat în 40 de filme şi 11 seriale. Am selectat cele mai bune pelicule cu sprânceana carismatică a lui The Rock Johnson.

Mumia revine / The Mummy Returns (2001)

IMDb: 6,4

Debutul lui Dwayne pe marile ecrane, unde el apare în rolul secundar al unui răufăcător cu o grafică nu prea bună. Cu toate acestea, mulţi adoră acest film de cult.

Regele scorpionilor / The Scorpion King (2002)

IMDb: 5,5

Aici actorul a jucat rolul principal pentru un onorariu record de 5,5 milioane de dolari. Onorariul a fost înscris în Cartea Recordurilor Guinness ca cel mai mare onorariu pentru primul rol principal. De atunci, The Rock este în topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood.

Comorile Amazonului / The Rundown (2003)

IMDb: 6,7

Unul din cele mai amuzante şi splendide filme cu Dwayne despre un expert în returnarea datoriilor. El are misiunea de a-l găsi pe fiul clientului, care se ascunde în jungla Amazonului. Tânărul este obsedat de ideea de a găsi comorile ţării Eldorado. Mercenarul se molipseşte de entuziasmul acestuia de a deveni cel mai bogat om din lume şi pleacă împreună în căutarea comorilor.

Trage tare și te scoți / Pain & Gain (2013)

IMDb: 6,4

Comedie regizată de Michael Bay, bazată pe istoria reală a grupării criminale „Sun Gym” din Miami, care în anul 1995 a comis o serie de răpiri, extorcări şi omoruri nemiloase. Dwayne Johnson apare în rolul unui prostuţ religios, dar bine făcut, ieşit recent de după gratii. Personajul său este foarte amuzant şi firesc.

Turnătorul / Snitch (2013)

IMDb: 6,5

Thriller criminal în care The Rock apare cu o faţă foarte serioasă. Pentru a-şi salva fiul, care riscă să ajungă la închisoare pentru vânzare de droguri, eroul principal încheie o înţelegere cu poliţia şi se infiltrează într-un cartel de droguri pentru a afla schemele de livrare a drogurilor şi de transferare a banilor.

Dezastrul din San Andreas / San Andreas (2015)

IMDb: 6,1

Film-catastrofă, în care The Rock a avut rolul unui pilot de elicopter, care îşi salvează fiica şi pe alţi zeci de oameni în timpul unui cutremur puternic în California. Cu toate că filmul practic în întregime este bazat pe grafica de calculator, actorii au efectuat de sine stătător majoritatea trucurilor, deoarece regizorul a ţinut cu tot dinadinsul ca spectatorii să vadă frica și retrăirile reale pe chipul lor.

Central Intelligence (2016)

IMDb: 6,3

Comedie cu doi actori excelenţi în rolurile principale – The Rock şi Kevin Hart. Dwayne apare în rolul lui Bob Stone, fost iubitor de gogoşi, de care râdea toată şcoala. După antrenamente îndelungate, el slăbeşte şi devine superspion. Atunci îşi aduce aminte de un vechi prieten, care lucrează contabil şi tânjeşte după tinereţea sa. Bob îl readuce la viață – urmăriri, împuşcături, misiuni speciale – acum cei doi prieteni de școală au misiunea de a salva lumea.

(1763)

comments powered by HyperComments
Vera Borcuta

cinefil

Alte articole la aceiaşi temă