8 aplicații potrivite pentru citit (cu plată și gratuite) - Om Activ

8 aplicații potrivite pentru citit (cu plată și gratuite)

1036 / 16.09.2020
Suntem convinși că voi, la fel ca și membrii redacției OMactiv, iubiți lectura – atât literatura artistică, cât și non-fiction. Bine că acum nu mai trebuie să purtăm cu noi cărțile tipărite sau gadgeturile cu cerneală electronică, or în prezent cea mai mare bibliotecă din lume încape pe un telefon sau tabletă.

Aplicațiile pentru citit le oferă utilizatorilor o serie de funcții comode – există posibilitatea de a adăuga pagina la favorite; de a sublinia, mai exact, de a evidenția și de a salva citatele favorite; de a alege culoarea de fundal a cărții, luminozitatea ecranului și dimensiunea fontului pentru o lectură confortabilă, precum și „regimul de noapte”, care va face setările ecranului mai potrivite pentru citit în întuneric. Totodată, aplicațiile afișează numărul total de pagini ale cărții, numărul paginii curente și permit de a citi cărțile descărcate, fără acces la internet.

Am selectat aplicațiile, care au toate funcțiile necesare.

Readera

iOS: lipsește
Android: play.google.com/readera

O aplicație multifuncțională pentru Android, care poate citi numeroase fișiere text, inclusiv PDF. Teoretic este gratuită, însă va trebui să cumperi cărțile.

Printre avantajele aplicației: lipsa publicității, versiunea cu plată și cumpărături interne, în afară de cumpărarea cărților propriu-zise.

FBreader

iOS: apps.apple.com/fbreader
Android: play.google.com/fbreader

Un alt manager universal pentru crearea bibliotecii personale cu o versiune gratuită foarte bună. În versiunea contra plată se adaugă suportul fișierelor PDF, integrarea traducătorilor de text Google și Yandex, precum și posibilitatea de a asculta cărți audio.

Prin instalarea plugin-urilor pe Android, vei putea asculta cărți audio și în versiunea gratuită — fapt binevenit, de exemplu, în timpul ce ești la alergări sau plimbare.

LitRes

iOS: apps.apple.com/litres
Android: play.google.com/litres

Aplicația de citit nr.1 din AppStore și cel mai numeros catalog de cărți – peste 450.000 de cărți electronice și 90.000 de cărți audio. Există o secțiune cu cărți gratuite, dar pentru majoritatea cărților din colecție va trebui să plătești – sau pentru fiecare unitate, fie printr-un abonament avantajos (3 cărți pe lună pentru 299 de ruble, adică aproximativ 67 de lei).

Google Play Books

iOS: apps.apple.com/googleplaybooks
Android: play.google.com/googleplaybooks

Magazin online de cărți licențiate, cărți audio și alte texte de la corporația Google. Volumul declarat al catalogului este de milioane de unităţi.

Aplicația este preinstalată pe toate smartphone-urile pe Android, dar puțini știu despre asta (acum știi și tu). Majoritatea textelor sunt contra plată, dar există și numeroase cărți gratuite (în special, clasice).

Bookmate

iOS: apps.apple.com/bookmate
Android: play.google.com/bookmate

Un serviciu popular cu abonament cu plată pentru biblioteca mondială. Există și o versiune gratuită, dar cu un număr mic de cărți cu drepturi de autor mai puțin stricte, inclusiv cărți audio.

Perioada de testare este de 7 zile. Ulterior, pentru accesarea bibliotecii vei plăti $5 pe lună (~83 de lei). Alege orice carte, descarc-o pe dispozitiv și vei avea acces la ea la orice oră fără a fi conectat la internet.

Totodată, există o rețea de socializare, unde poți distribui lista de cărți cu prietenii și poți afla ce citesc ei.

Bonus pentru cei, care nu au timp de lectură

Briefly

iOS: отсутствует
Android: play.google.com/briefly

Serviciul și aplicație omonimă cu o scurtă descriere a multor lucrări. Te va ajuta să afli descrierea succintă, să te familiarizezi cu personajele și să te dai drept om cărturar. Este mai bine, decât nimic.

La momentul scrierii acestui articol, ea cuprindea circa 2000 de descrieri succinte, dar biblioteca se completează permanent. Aplicația este numită „o salvare pentru elevi și studenții de la facultatea de litere” și „motivator pentru lectură”. Versiunea gratuită oferă acces la bibliotecă, iar cea contra plată îți permite să citești offline.

Patephone

iOS: apps.apple.com/patephone
Android: play.google.com/patephone

Biblioteca Patephone cuprinde 7000 de cărți audio, repartizate pe genuri și curente. Cărțile pot fi descărcate pe telefon pentru a le asculta mai târziu fără conexiune la Internet.

Aplicația poate fi testată gratuit timp de 7 zile, după care va trebui să te înregistrezi cu un abonament lunar de 599 de ruble (~134 de lei).

Storytel

iOS: apps.apple.com/storytel
Android: play.google.com/storytel

Un serviciu asemănător cu Patephone cu numeroase lecții și cărți audio.
Se oferă o perioadă lungă de testare gratuită – 14 zile, iar abonamentul lunar costă mai puțin de 549 de ruble (~122 de lei).

(1036)

comments powered by HyperComments
Lev Riseman

critic de film

Alte articole la aceiaşi temă