8 motive pentru care nu merită să priveşti "Furious 8" şi probabil nici 9, 10 şi 11 - Om Activ

8 motive pentru care nu merită să priveşti „Furious 8” şi probabil nici 9, 10 şi 11

2123 / 26.04.2017
Vera Borcuta
Ai privit deja «Furious 8»? Noi l-am privit. Sunt tocmai 8 motive să discutăm despre asta. Mai exact, 8 motive ca să nu mai mergi la el şi nici la filmele următoare.

Astăzi un film fără sequel sunt bani daţi în vânt. Încă în anii ’80, producătorii de la Hollywood investeau în peliculele axate pe un personaj. De exemplu, pentru băieţi un film de acţiune cu Schwarzenegger, Van Dame sau Stallone apriori este foarte tare. Atunci nu aveau nicio valoare ratingurile încasărilor sau criticii de film. Numai casetele obţinute cu mult efort şi sonorizare cu o singură voce. S-o spunem deschis, chiar şi la posturile centrale de televiziune. Încălcarea legilor fizicii şi situaţiile incredibile, care se întâmplau în filmele de acţiune, atunci erau cele mai tari momente (care ulterior erau discutate aprins în curte).

Însă astăzi situaţia s-a schimbat, însă nu şi filmul „Furious”. De astă dată Dominic Toretto şi „familia” sa se confruntă cu infractoarea cibernetică Cipher, interpretată de Charlize Teron.

1. Dominic nu mai e acelaşi

Seria filmelor „Furious” a luat naştere tocmai în anul 2001 şi fiece peliculă ulterioară pretindea să fie tot mai grandioasă. Dacă la început eroul principal Dominic Toretto era un infractor romantic amator de curse, atunci după partea a 6-a împreună cu echipa sa au început să lupte cu criminalii de talie mondială şi să salveze lumea de apocalipsă. E prea de tot pentru tipii, care se înscriu cu uşurinţă în orice curbă.

2. Cursele practic au dispărut

Acum 6 ani, partea a 5-a a „Furious”a fost primul sequel fără curse. Cursele stradale nu mai erau la modă şi formula: „mai puţine curse la un sfert de milă, mai multe explozii cu maşini de lux” justifică aşteptările producătorilor deja al treilea film la rând.

3. Fără Walker nu mai e la fel de bine

În anul 2015 partea a 7-a a fost marcată de moartea tragică a lui Paul Walker (actor, care prin ironia sorţii a murit într-un accident rutier adevărat) şi trebuia să marcheze sfârşitul seriei. Însă după ce filmul a avut încasări record pentru această franciză, producătorii s-au răzgândit. Astfel, peste 2 ani, conform graficului, a fost lansat „Furious 8”, deşi fără holograme.

4. Lacune în scenariu 

„Furious 8” este şi mai nemilos şi lipsit de sens. Autorii peliculei demult au uitat de bunul simţ.

Uşurinţa cu care duşmanii de moarte devin cei mai buni prieteni, modul în care eroii reînvie şi revenirea inopinată în film a personajelor din trecut, demonstrează că scenariul se scrie doar pentru a aduna la un loc secvenţele de acţiune.

N-o să mă mire, dacă în următoarele serii, „familia” va zbura în cosmos, va inventa maşina timpului sau voi fi martor la alte aberaţii ale scenariştilor.

5. Dialogurile

Personajele, fără pic de jenă, discută între ei doar cu expresii scurte pline de patos şi spun glume în stilul „Anşlagului”, fireşte în stil american. Concentraţia cuvântului „familie” întrece orice limită.

6. Sfidarea legilor fizicii

E revoltător de ireal.

7. Erori automobilistice

La un asemenea film ar fi necesară conlucrarea cu un expert în maşini, dar se pare că acesta a cerut un onorariu prea mare. În primul rând, Plymouth Roadrunner cu o putere de 3000, cu care Dominic a încercat să fugă de „familie”, nu putea fi atât de simplu. Având asemenea caracteristici, el ar trebui să semene cu un dragster, care n-ar avea acces pe străzile din New York. Dar totodată Letty cu Corvette C2 nu rămânea în urmă de soţul ei, se pare că zbura pe aripile dragostei, pentru că maşina lui era de cel puţin 10 ori mai puternică. Să nu uităm de Passat B5, 5 cu tehnologii învechite, de aproape 20 de ani, motorul căruia s-a pornit cu un singur click din avion, deşi o rablă ca ea nici de la cheie nu întotdeauna se porneşte.

8. Banalităţi

„Lumea va înghiţi şi asta”. Cu o săptămână înainte de lansare, „Furious 8” a stabilit 2 recorduri – cele mai mari încasări mondiale în week-end şi cele mai mari încasări internaţionale de debut. Nu fi ca toţi.

(2123)

comments powered by HyperComments

Alte articole la aceiaşi temă